Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
acidburn
Member

Повідомлення

radical: 26.10.2023 22:59
mklm: 26.10.2023 22:33 nGlide допоможе
Ну я ж кажу, можна с тим старим мотлохом навіть і не морочитися, а гратися через емулятори, які вже давно допиляли до пристойного рівня зручності і сумісності, але...
Емулятор - цеж як гумова жінка, звичайно можна, але.
Чому тоді ганяються за GF256 коли на МХ440 навіть краще все йде, навіщо всі ці 9800ХТ або HD3850 коли є карти краще, і швидше і тихіше?

У автентичної Вуди є ще перевага - там всеж трохи інша картинка в порівнянні з директХ картами, інша гама і кольори, фірмове мильце і свій алгоритм дизерингу 16біт, різниця невелика але поціновувачі розуміють.
Бумик
Member

Повідомлення

acidburn: 27.10.2023 00:23 поціновувачі розуміють.
А еще карты,начиная с Вуду 2 ,можно подключать в так называемый SLI.
И для истинных ценителей Вуду
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 14/132193/
Zakarul
Member

Повідомлення

Бумик
кстати, тоже всегда думал, что sli только с вуду 2 шел. Но нет, voodoo 1 тоже вполне себе работают в sli. Причем есть даже 2 типа voodoo 1 sli.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Zakarul, дуже класний бутерброд виходить
А також цікаво це тим , що маючи таке можна було не переїхати на В2 бо фремрейт був достойним.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Мда, тут купив відюху за пару соток і сидиш дві години з паяльником міняючи пухляшів, що б було максимально якісно та гарно. Підтираєш флюс що тече у бік тих наліпок маде ін чайна, що б зберегти як було, бо не факт що ще трапиться щось таке в гарному стані. А як купиш відюху за 15к$ хто там кондьори буде міняти якщо вони спухнуть або ще щось подібне трапиться. Чи такі штуки навіть в слот потім бояться пхати і тримають у сейфі в якому підтримується температура та вологість? :eek:
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
ага, міняеш гпу озу, тратиш кучу часу та нервів в кінці маеш позитивний результат проганяеш декіляька бенчів (чисто для себе), кладеш в шухлядку і все......, але живемо один раз хочеться - займайся. для мене ретро це попребувати те чого не міг в дитинстві, не було грошей\часу\інше, і поки е час - насолоджуйся.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Отімєнно, лайкнув з двох рук, колупай поуки є чим і бачиш що. Але ж бляха за відяху 15 000 баксів, це ж можна собі майстерню зробити цілу в окремому приміщенні. Я щось не уявляю що це за люди, може то реально якась компанія чи музей B-)

Карочє так, є питаннячко я ось вже пару годин думаю. Були у AGP-відяхи 6 вспучених конденсаторів Nichicon KZG 1500мкф 6.3в, я мав тільки 4 аналогічних з донорів, тому зафігачив 8 штук 1000мкф 10в Rubycon YXG. Встановив новенькі рубікони в більшій кількості бо там були не задіяні місця поряд ну і ємність же менша. Це сумарно на 3 фази, тобто на двох фазах маємо ту саму ємність з трьох банок а на одній вона тепер менша 2000мкф замість 3000. Тепер оце думаю, залишити так, чи в ту фазу що тепер має меншу ємність все ж поставити 2 по 1500 які є у наявності. Чи взагалі все зняти і зафігачити твердий електроліт 2.5в на 820мкф, або вже залишити як є бо працює нормально і тести всі проходить + банки на 10в служитимуть дуже довго.
Чому запитую постфактум бо всеодно була потреба перевірити відяху, а вмикати з кондьорами з яких на плату потік електроліт я не мав жодного бажання.

Відправлено через 2 години 21 хвилину 30 секунд:
Так, запускаю рубрику тоталізатор, чи робоча ця відяха?
Потрапила до мене в жахливому залитому якимось лайном стані, тому навіть не вмикалась. На даний момент сохне до завтра, а ви робіть ставки чи воно хочаб дасть якесь зображення, про стабільну роботу навіть мова не йде :eek:

Зображення
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
ну це пальцем в небо тикати й гадати скопитився лер чи ні скол то фігня і погірше було
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) ну от мені дуже цікаво, але дізнаємось тільки завтра я щось так маю хороші передчуття але розумом розумію що шансів не багато.
Ну я хотів увімкнути, але самі подивіться на це:
Зображення
Death
Member

Повідомлення

ох яб не вмикав, на живленнях геть не гарно :(
spoglyadach
Member

Повідомлення

Воно не відмилось трьома проходами шітки з миючим засобом але нічого, знаєм як подолали і цю проблему.
Тепер виглядає значно краще:
Зображення

Відправлено через 1 годину 50 хвилин 18 секунд:
Хто тут на мене наїзжав за материнки ECS, що типу не заслужено на них гнав. Віддавали тут в темі плату на Nforce 2 яку я взяв для перевірки AGP-відюх і доречі дуже дякую за плату, реально те що треба, спокійно собі тикаєш і перевіряєш без зайвих переживань. АЛЕ! Плата не їсть половину тестових планок DDR, капризує щодо їх положення у слотах та черговості встановлення і взагалі не прийняла на борт плашки по 1Гб які на ізі приймають майже всі мої плати. Думаю може БІОС оновити, а на неї всього лиш 3! версії і вже зашито найактуальнішу. Який з цього висновок, прекрасний чіпсет з хорошими можливостями було вбито абсолютно нікчемною реалізацією, хоч і кондьори не пухлі і живлення 12в для проца присутнє, могла б бути непогана плата. А так тільки для перевірки і підходить, правда не для перевірки пам'яті. І ще один відчутний косяк, не кожен раз пищить про успішному проходженні пост, тільки коли вперше вмикаєш після підключення БЖ кнопкою, досить дивний косяк з базовим функціоналом :eek:
radical
Member

Повідомлення

У ECS є багато цікавих ретро-плат, декотрі у чомусь навіть унікальні, але вони не для розганястів.
Справжні поціновувачі раритетного заліза зможуть віднайти свою перлину навіть у такій купці гною, як PCPartner чи ECS :super:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Які розганясти, просто хотів поставити на плату 3 звичайні плашки по 512мб, в БІОС тільки дату та порядок завантаження змінив і всьо. Звісно що я бачив у ECS декіліка цікавих плат, але ж більшість мала справу із базовими моделями, а там все дуже складно і не юзерфрендлі. Уявляю у скількох людей після покупки не таких планок пам'яті починалась якась возня і негативні емоції, бо багато хто починав думати що все зламав, або щось накрилось і все це неприємний досвід
ApostolCV
Member

Повідомлення

Потрібна порада можливо для пошуку легкого шляху. Аби уникнути танці з бубнами (пінаутами/прозвонкаим і т.д і т.п.).

Узяв(купив) перехідник SLOT1 => Socket 370 для подальшої модифікації для підтримки Tualatin-ів.
Однак ідея встала прямо на справності самого перехідника.
З цим перехідником тестовий PPGA Celeron не стартуэ (немає зовсім "POST") і відповідно тестовий коппер теж ні.
Нижче фото самого перехідника. Не зрозуміло призначення мікросхеми LP2961 . Що вона там має зменшувати).
спойлер
1698442506545.jpg
Швиденько пробігся мультиметром по напругам. Із дивного на контакті AG1(VTT) -1.52 V хоча з того, що я розумію має бути 2В.
radical
Member

Повідомлення

Зазвичай у тих перехідниках, де є підтримка копперів, є окремий джампер celeron/coppermain.
І звичайно є ще купа джамперів для ручного виставлення напруги разом з багатоногою мікросхемою регулятора, але мені попадалися і без неї.
Потрібна порада можливо для пошуку легкого шляху. Аби уникнути танці з бубнами (пінаутами/прозвонкаим і т.д і т.п.).
я використовую такий варіант:
адаптер переробляється під FCPGA (перемичка+випаюється нога, або ж ногу можна зламати на проці)
сам проц (туалерон) теж переробляється під FCPGA за схемою з rom.by (випаюються ноги + перемички прямо на проці). Проц при цьому працює в більшості коппермайнових мамок, так що це рішення доволі універсальне.
З напругою я нічого звичайно не роблю, окрім контроля при першому пуску, всі три слотові плати, які в мене є, виставляють її для туалатина корректно. Навіть у тому перехіднику, де є регулятор напруги, джампери стоять на auto.
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical,як переробляти я в курсі. Тут питання у тому, що воно не стартує "у стоці" . Тобто який сенс модифікувати завідомо неробочий перехідник.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:eek: відюха з двома відколотими кутами на чіпі працює, я в шоках
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
nv43 живучі були до сколів, в мене багато було і здаеться всі трупи тількі відвал.
а от як на рахунок мобільного туалатіна 478, а якщо його запаяти на підложку від слотового ? лежить штукі 4 а всунути немае куди :shuffle: , розумію ідея так собі але може ?
radical
Member

Повідомлення

Death: 28.10.2023 14:09 а от як на рахунок мобільного туалатіна 478, а якщо його запаяти на підложку від слотового ? лежить штукі 4 а всунути немае куди :shuffle: , розумію ідея так собі але може ?
я паяти як? дротинками?
тоді вже треба розробити щось схоже на asus ct-479, але під 370 сокет
Death
Member

Повідомлення

radical
я слотові камінці не розпаював, але сам проц там виглядае як бучний, здуваемо ноги катаемо на кульки якось так :gigi:
Відповісти