Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 13.05.2025 19:14
Nouriel: 12.05.2025 18:50 STARL1GHT
як хоч, у мене в стрес тесті 84, на воді арктік 360 у знайомого 82
Я повірю тобі на слово, але зазначу що про наявність кремнієвої лотереї.

Мав R7700 який потребував взагалі режим +5, при PBO+100. Більше - ну просто ніяк. Тупо дубовий семп.

Профільний проходить все тільки при -15 та PBO+200.

З десь ~20-25 R7700, які пройшли через мене, тільки декілька могли в -30 \ -40 при PBO+200. Особиста статистика.

Тому таке. Добре що тобі попався вдалий екземпляр, але не всі такі.
Я на 99% впевнений що на тих налаштуваннях що я показав він тест не пройде. Будуть помилки.

На SSE я і своєму можу -40 по всіх ядрах. А от на АВХ512 - ніт. 6 ядро -20 хоче.

Але нам треба в інший тред перебиратися. Бо явно офтопимо :)
Nouriel
Member

Повідомлення

STARL1GHT
та мамка 1,4в ставить при включенні пбо тому курва -40 це ~1,25в
Cherry Schnapps
Member

Повідомлення

VladimirV: 13.05.2025 17:47 AndP
heidfeld
Pci-e x16 працює в режимі 5.0 на B650 майже всіх, незважаючи на те що в специфікаціях не вказано. Давно вже це помітили, як тільки у людей з'явились нові карти (з тим самим 5 ПСІ) на руках.
Cherry Schnapps
Дуже багато питань по збірці, тому неможливо вам нічого зібрати.
Що треба від материнки? Вай-фай предвстановлений потрібен? Скільки слотів реально М2 вам потрібно? Потрібна підсвітка аргб? Деяким потрібна гарна вбудована звукова карта ну або 5-6 виходів з звукової карти для 7.1 акустики. Потрібні вам ті присловуті 8 слоїв текстоліту, який впливає побічно на розгін ДДР5 (правда я щось не розумію хто і що зібрався гнати там на Зен4)
Що треба від корпусу? Може ви фанат мікро-корпусів, сфх, або малолітражок. Або вам нормально середній мідл-тауер, або навпаки хочете великий корпус.
Охолодження можна взяти на тому ж Алі було, люди беруть, у всіх наче нормально, Thermalright Peerless Assassin 120, є з РПГ є без (миж не знаємо що треба). У нас можна купити схожий по консртукції але гірший по якості 6-трубковий ID-Cooling.
Якщо брати 9070XT, то треба подумати, що вони всі майже гарячі, можливо варто доплатити за гарне виконання, а не саму дешеву. Наприклад XFX Mercury.
Потрібно все "з одного магазину", варіанти покупки Аліекспрес, форум? Багато питань, тоді може щось і вийде.
Вай-фай в цілому не потрібен як що є на платі і воно на ціну не дуже впливає нехай буде , м.2 слоти , я думаю мені і 1 м.2 накопичувача хватить , ЛГБТ підсвітка я не фанатію від неї , що є що немає ,я к що буде налаштую , як що ціна дешевше буде а по якості "запчастини" норм то навіщо переплата (на мою думку). На рахунок звуковухи взагалі пофіг у мене вона зовнішня гарна нею користуюсь , на рахуной 8 слоїв і тд , не розуміюсь в цьому на що впливає і тд. тому і прийшов запитати у людей які розуміються в цій тематиці (на скільки чув , читав , то для 7800 х3д , потрібно 6000 на таймінгах 30 і цього достатньо )
Корпус треба зручний +- якісний в плані вертушок які його продувають гарно + пилові фільтри нормальні +- , зновуж ЛГБТ підсвітка буде не буде на вертушка то вже лірика як що буде нехай собі буде , як що ні то ні :gigi: , по розміру корпуса в принципі можна середній або великий ( тільки не куби ) , МІНІ ЗБІРКУ НЕ ПЛАНУЮ хоча була думка але після того як подумав що будуть танці з нагрівом передумав.
На рахунок охолодження з АЛІ , якщо там якісні є а по ціні дешевше , чому б не взяти там? ( як що є варіанти можете дати посилання будьласка) або що у нас адекватне можна взяти.
На рахунок покупки відюхи з Алі , я чомусь не хочу з алі відюху , як що у нас можна взяти сіряк дешевше краще вже у нас взяти у перевірених перекупів , на рахунок самої моделі відюхи 9070 XT , зновуж я не знаю яка краще яка менш шумна і тд. і до прикладу як що платити за якусь певну модель 9070 ХТ , чи не краще тоді вже взяти 5070ті як що сума переплати буде підходити в ціну 5070ті.
Покупок з Алі і на форумі не цураюсь , але питання "совісті" продавців і тд. це інше , якщо людина чи магаз на Алі мають хорошу репутацію а ціна від ринкової нижча , чому не взяти? ( моє ІМХО) ,
"ВСЕ З ОДНОГО МАГАЗИНУ" не мій випадок :shuffle:

Отправлено спустя 4 минуты 46 секунд:
VladimirV: 13.05.2025 19:23 heidfeld
Я в курсе что ASRock B650 PG Lightning 8 слойная и с хорошим врм, но к ней нужно докинуть вайфай к цене, как минимум. Есть она только в 1 магазине Эльмир, остальные я бы не не смотрел. Только вот надобность тех 8 слоев, которые нужны по факту для разгона или сильной ужимки ДДР5 на амд? - сомнительно. Вот на интеле 8 слоев это хорошо. Пока есть можно брать. Я не критиковал эту плату.
Есть Меркури у официалов https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... t=priceAsc
Стоит ли переплатить за температуры? Сложный вопрос. Если человек будет андервольтить и снижать лимиты - нет не стоит.
Если человек будет ставить 110% или даже 100% мощности - наверное стоит. Она показала лучшие температуры памяти и неплохую относительно дельту. Минус у нее габариты, 360мм вносит ограничения в выбор корпуса.
Все зависит от подхода и желаний хозяина. Тут на барахолке продают неплохую связку мать+озу за 8к, вобщем можно экономить, можно нет. Вариантов много всегда. Можно впихнуть 48ГБ ддр5 например (вроде там писали про игру в такое неоптимизированное кривое как тарков, а этот может сьесть ОЗУ).
Критерии бы нормально сразу расписывать. Ну и если брать воздух кулер (с прицелом на какой-то там замены) то уж сразу 6 трубок две секции, не настолько они дороже 4 трубочных, до 1,5к можно выделить. У АМД и так с отводом не все идеально. базовый брать это полная экономия.
Доречі на рахунок 48 гігової оперативки , чи вартує воно того? думав за це але ж знову , для 1 гри якось жаба душить платити більше , як що в цілом буде комфортніше можливо і варто переплатити за ті гігабайти... але ж знову скільки буде % переплата за 48 :lol: міркував над цим теж...
Mixx
Member

Повідомлення

Cherry Schnapps
Комплекти 2х24гб коштують так само як і 64гб, тільки 48гб це одноранги, які часто можуть в частоту, а от 64гб це завжди дворанг і 6000цл30 навіть не всі беруть. Для Інтел 48гб має сенс, бо там від розгону озп приріст лінійний, а для амд все ще стеля в районі 6000-6400 в режимі 1 до 1, є звичайно ентузіасти, які женуть 8000+ в режимі 2до1, і може десь навіть мають якийсь % приросту. До чого це - якщо потрібен об'єм вищий за 32гб - краще взяти 64, ніж за ту саму ціну 48, це конкретно на амд.

Якщо вайфай не потрібен - той лайтнінг б650 буде ідеальним вибором в бюджетному сегменті. Ну як бюджетному, 14 ліній по 60а дрмоси на проц, один з найкращих біосів під ам5, 8 слоїв міді.

Різниця між хорошим виконанням 9070хт та 5070ті буде +- 10к грн, в растрі вони рівні, дрова зараз +- на рівні, в променях в частині тайтлів 70ті дасть +25%фпс, а в частині буде так само бо нвідія чемодан бабла не занесла, длсс дає трохи якіснішу картинку за фср, чи варте воно переплати в 25%? Кожен вирішує для себе сам. Я для себе вирішив не брати зелені карти взагалі, поки куртка не перестане сцяти на голову своїм користувачам, до речі от на днях продав 7800хт, думаю до кінця місяця вже придбати 9070хт меркюрі ос, або нітро+, або девіла, ще не вирішив, треба спочатку дочекатися новий корпус :gigi:
AndP
Member

Повідомлення

Mixx: 14.05.2025 01:04 а от 64гб це завжди дворанг і 6000цл30 навіть не всі беруть.
не встречал таких. Даже GIGABYTE B650M DS3H в лёгкую с 7700х + 64 Гига на 6000 - 30 работала.
Відповісти