VladimirV: ↑
13.05.2025 17:47
AndP
heidfeld
Pci-e x16 працює в режимі 5.0 на B650 майже всіх, незважаючи на те що в специфікаціях не вказано. Давно вже це помітили, як тільки у людей з'явились нові карти (з тим самим 5 ПСІ) на руках.
Cherry Schnapps
Дуже багато питань по збірці, тому неможливо вам нічого зібрати.
Що треба від материнки? Вай-фай предвстановлений потрібен? Скільки слотів реально М2 вам потрібно? Потрібна підсвітка аргб? Деяким потрібна гарна вбудована звукова карта ну або 5-6 виходів з звукової карти для 7.1 акустики. Потрібні вам ті присловуті 8 слоїв текстоліту, який впливає побічно на розгін ДДР5 (правда я щось не розумію хто і що зібрався гнати там на Зен4)
Що треба від корпусу? Може ви фанат мікро-корпусів, сфх, або малолітражок. Або вам нормально середній мідл-тауер, або навпаки хочете великий корпус.
Охолодження можна взяти на тому ж Алі було, люди беруть, у всіх наче нормально, Thermalright Peerless Assassin 120, є з РПГ є без (миж не знаємо що треба). У нас можна купити схожий по консртукції але гірший по якості 6-трубковий ID-Cooling.
Якщо брати 9070XT, то треба подумати, що вони всі майже гарячі, можливо варто доплатити за гарне виконання, а не саму дешеву. Наприклад XFX Mercury.
Потрібно все "з одного магазину", варіанти покупки Аліекспрес, форум? Багато питань, тоді може щось і вийде.
Вай-фай в цілому не потрібен як що є на платі і воно на ціну не дуже впливає нехай буде , м.2 слоти , я думаю мені і 1 м.2 накопичувача хватить , ЛГБТ підсвітка я не фанатію від неї , що є що немає ,я к що буде налаштую , як що ціна дешевше буде а по якості "запчастини" норм то навіщо переплата (на мою думку). На рахунок звуковухи взагалі пофіг у мене вона зовнішня гарна нею користуюсь , на рахуной 8 слоїв і тд , не розуміюсь в цьому на що впливає і тд. тому і прийшов запитати у людей які розуміються в цій тематиці (на скільки чув , читав , то для 7800 х3д , потрібно 6000 на таймінгах 30 і цього достатньо )
Корпус треба зручний +- якісний в плані вертушок які його продувають гарно + пилові фільтри нормальні +- , зновуж ЛГБТ підсвітка буде не буде на вертушка то вже лірика як що буде нехай собі буде , як що ні то ні

, по розміру корпуса в принципі можна середній або великий ( тільки не куби ) , МІНІ ЗБІРКУ НЕ ПЛАНУЮ хоча була думка але після того як подумав що будуть танці з нагрівом передумав.
На рахунок охолодження з АЛІ , якщо там якісні є а по ціні дешевше , чому б не взяти там? ( як що є варіанти можете дати посилання будьласка) або що у нас адекватне можна взяти.
На рахунок покупки відюхи з Алі , я чомусь не хочу з алі відюху , як що у нас можна взяти сіряк дешевше краще вже у нас взяти у перевірених перекупів , на рахунок самої моделі відюхи 9070 XT , зновуж я не знаю яка краще яка менш шумна і тд. і до прикладу як що платити за якусь певну модель 9070 ХТ , чи не краще тоді вже взяти 5070ті як що сума переплати буде підходити в ціну 5070ті.
Покупок з Алі і на форумі не цураюсь , але питання "совісті" продавців і тд. це інше , якщо людина чи магаз на Алі мають хорошу репутацію а ціна від ринкової нижча , чому не взяти? ( моє ІМХО) ,
"ВСЕ З ОДНОГО МАГАЗИНУ" не мій випадок
Отправлено спустя 4 минуты 46 секунд:
VladimirV: ↑
13.05.2025 19:23
heidfeld
Я в курсе что ASRock B650 PG Lightning 8 слойная и с хорошим врм, но к ней нужно докинуть вайфай к цене, как минимум. Есть она только в 1 магазине Эльмир, остальные я бы не не смотрел. Только вот надобность тех 8 слоев, которые нужны по факту для разгона или сильной ужимки ДДР5 на амд? - сомнительно. Вот на интеле 8 слоев это хорошо. Пока есть можно брать. Я не критиковал эту плату.
Есть Меркури у официалов
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... t=priceAsc
Стоит ли переплатить за температуры? Сложный вопрос. Если человек будет андервольтить и снижать лимиты - нет не стоит.
Если человек будет ставить 110% или даже 100% мощности - наверное стоит. Она показала лучшие температуры памяти и неплохую относительно дельту. Минус у нее габариты, 360мм вносит ограничения в выбор корпуса.
Все зависит от подхода и желаний хозяина. Тут на барахолке продают неплохую связку мать+озу за 8к, вобщем можно экономить, можно нет. Вариантов много всегда. Можно впихнуть 48ГБ ддр5 например (вроде там писали про игру в такое неоптимизированное кривое как тарков, а этот может сьесть ОЗУ).
Критерии бы нормально сразу расписывать. Ну и если брать воздух кулер (с прицелом на какой-то там замены) то уж сразу 6 трубок две секции, не настолько они дороже 4 трубочных, до 1,5к можно выделить. У АМД и так с отводом не все идеально. базовый брать это полная экономия.
Доречі на рахунок 48 гігової оперативки , чи вартує воно того? думав за це але ж знову , для 1 гри якось жаба душить платити більше , як що в цілом буде комфортніше можливо і варто переплатити за ті гігабайти... але ж знову скільки буде % переплата за 48

міркував над цим теж...