КілограмЩура: ↑
07.05.2025 18:29
Всіх вітаю, склалась така ситуація що я таки вирішив зібрати свій перший десктоп. До цього було тільки два ноута і наче стаціонарник не дуже вписувався в моє життя, але виходячи з того шо в світі з кожним днем все швидше стає котитись ув жіночий статевий орган хотєлка перемогла
Задачі: Ігри в 1440р на 27 дюймах ("кіберспортивні" типу доти і кс - не мій варіант. Синглні типу сталкера другого, Elden Ring, Days Gone, Death Stranding, RDR2, майбутніх релізів на декілька років вперед, різного роду стратегій і мультиплеєра а-ля Helldivers, Squad, Arma, може BF якщо нормальний вийде.
В майбутньому можливо упорюсь в 3д моделювання, але це не точно.
Також хочу спробувати погратись з лінуксом (можливо повністю перейти), а для цього десь дивився що поки Radeon краще підходить. + Так як лучі і ШІ технології nvidia разом з на мою думку оверпрайснутими продуктами не цікавлять то вирішив що є сенс спробувати побудувати ПК навколо RX 7800XT.
Задумка така шо комп мав би актуальним ще довгий час (років 5 і більше) з можливістю апгрейду, тому придивляюсь до АМ5 та формату корпусу ATX, свистєлки-пєрдєлки типу RGB не цікавлять
Бюджету конкретного нема, але є бажання зібрати щось збалансоване і не переплачувати там де можна не переплачувати. Є попередня збірка яку я собі накидав, яку прошу подивитись і можливо підказати варіанти дешевші або кращі. Вона вийшла в 55-60к, якщо є можливість було б непогано зменшити ціну але не в угоду продуктивності. В залізяках не шарю в принципі, і ніколи їх до купи не збирав тому якщо є можливість був би дуже вдячний дізнатись де що може між собою може не дуже поєднуватись і може щось треба докупити з дрібниць (типу термопасту, якісь кабелі додаткові ітд).
Далі попередні деталі і роздуми чому саме вони:
1)GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 (вирішив якщо корпус під ATX то і материнку теж такого формату, обов'язково шоб в ній були Wi-fi та Блютуз модулі, запас по слотам М2)
2)Ryzen 5 7500f/7600/7600x/9600x (тут я спочатку думав за 9600х як більш новий варіант з кращими оцінками single core на якого наче впала ціна, але почитавши тут якусь кількість постів думаю над 7500f бо і вбудована графіка наче особливо не потрібна і різниця не суттєва(?) по продуктивності з тією ж 9600х. В цілому з процесором я так і не вирішив, був би вдячний підказкам)
3)RX 7800XT (дуже багато виробників і не дуже зрозуміло якого краще взяти, шоб ціна-якість)
4)GOODRAM 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz IRDM Black (тут я грубо кажучи вибрав не самий дорогий варіант з 6000, якщо є кращі варіанти будь ласка підкажіть)
5)Kingston KC3000 1024 GB (взагалі не знав який брати, начитався тут шо цей ок)
6)Cougar GEX X2 850 850W(взяв по ватності з запасом і відчуваю що є інші варіанти які б краще підійшли по критеріям ціна-якість)
7)Cougar Uniface (наче непоганий корпус мав би бути, єдине шо я не розумію чого там два вентилятора і був би радий почути скільки і яких вентиляторів туди докупити шоб нормально охолоджувало і не гуділо як літак, бажано щоб якось швидкість обертання можна було регулювати)
8)ID-Cooling SE-224-XTS (наче по TDP мало б вистачати за глаза, але не знаю чи воно нормальне)
Заздалегідь дякую за консультацію і вибачайте якщо десь фігню написав