Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Nouriel
Member

Повідомлення

Валерий
по суті вони однакові так шо береш шо дешевше
lazeroks
Junior

Повідомлення

acm_fan: 30.03.2025 21:01
lazeroks: 30.03.2025 05:49Assassin’s Creed Shadows
Ясно. Топ-ПК за 1к USD. Помечтали и хватит.
спойлер
https://tpucdn.com/review/assassin-s-cr ... 0-1080.png
Зображення
https://www.techpowerup.com/review/assa ... ark/5.html
Лучи - за скобки.
Все деньги в Radeon. Остальное на сдачу. Паны, которые как обычно закапывают деньги в маму - большой привет! Бюджет видели? Зачем там лайтнинг :rotate:

Если чуть шире, то нужно всеми силами тянуться хотя бы к RX 7800 XT. Остальное - как получится.
Ничего нового на фоне известных сборок https://pcpartpicker.com/guide/
Условные 42к грн это предел или есть рост хотя бы до 45к? Это сильно изменит картину (чтобы ВК влезала).
Не межа =) але хотілось би, щоб ми не зайшли з трохи покращенням до х2 )
lordep
Member

Повідомлення

lazeroks: 29.03.2025 10:24 Всім привіт, хочу зібрати першого компа сину, порекомендуйте щось плс. Дуже хотілось би зібрати на базі ам5
1. Бюджет: 1000$
2. Завдання: Ігри + навчання (сподіваюсь)
- геймінг 1080р не погано було б 1440p як що залізе в бюджет
3. Оверлокінг не планується
4. Гучність не важлива, але кімната в якій буде стояти комп доволі мала і там влітку доволі гарячо.
lazeroks: 31.03.2025 04:25
acm_fan: 30.03.2025 21:01
Ясно. Топ-ПК за 1к USD. Помечтали и хватит.
спойлер
https://tpucdn.com/review/assassin-s-cr ... 0-1080.png
Зображення
https://www.techpowerup.com/review/assa ... ark/5.html
Лучи - за скобки.
Все деньги в Radeon. Остальное на сдачу. Паны, которые как обычно закапывают деньги в маму - большой привет! Бюджет видели? Зачем там лайтнинг :rotate:

Если чуть шире, то нужно всеми силами тянуться хотя бы к RX 7800 XT. Остальное - как получится.
Ничего нового на фоне известных сборок https://pcpartpicker.com/guide/
Условные 42к грн это предел или есть рост хотя бы до 45к? Это сильно изменит картину (чтобы ВК влезала).
Не межа =) але хотілось би, щоб ми не зайшли з трохи покращенням до х2 )
А такому разі як варіант...
Процесор AMD Ryzen 5 7500F (100-000000597)
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-214-XT Basic
Материнська плата ASRock B650M-H/M.2+
Пам'ять для настільних комп'ютерів PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 6400 MHz Viper Venom (PVV532G640C32K)
SSD накопичувач Kioxia Exceria G2 1 TB (LRC20Z001TG8)
Відеокарта Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB PULSE (11330-02)
Блок живлення High Power Element BR-DD 650W (HP1-M650BR-H12S)
Корпус Montech SKY ONE LITE Black
= 45 277 грн (comtrading.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/b3e300b5e81ba47dea5f/
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 20 минут 12 секунд:
Donate: 30.03.2025 22:15 Есть бюджет в 600-800$ надо что-то под zbrush, давинчи и прочий софт...
Планируется апгрейднутся с 5600 на b450m ds3h и собрать на 7900х нужна МП+ОЗУ+СО предложите что нибудь приличное :rotate:
Материнська плата ASRock B650 PG Lightning
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 64 GB (2x32GB) DDR5 6000 MHz Flare X5 Black (F5-6000J3040G32GX2-FX5)
Водяне охолодження Arctic Liquid Freezer III 360 Black (ACFRE00136A)
= 19 485 грн (exe.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/f14681f6fb70c8d62f77/
спойлер
Зображення
VovaII
Member

Повідомлення

Підкажіть для 13700К: МП+ОЗУ(DDR5)? Під ігри. Відео зараз і найближчі роки: 3080(10). — За об'єм ОЗУ також підкажіть: якщо брати зараз і на довго(років ~5), то чи варто брати 48/64Гб?
lordep
Member

Повідомлення

VovaII: 31.03.2025 12:39 Підкажіть для 13700К: МП+ОЗУ(DDR5)? Під ігри. Відео зараз і найближчі роки: 3080(10). — За об'єм ОЗУ також підкажіть: якщо брати зараз і на довго(років ~5), то чи варто брати 48/64Гб?
Бюджет не вказано, тому так...
Материнська плата ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI (90MB1D80-M0EAY0)
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 64 GB (2x32GB) DDR5 6400 MHz Ripjaws S5 (F5-6400J3239G32GX2-RS5K)
VovaII
Member

Повідомлення

lordep: 31.03.2025 13:52Бюджет не вказано, тому так...
Як же його вказувати, якщо не знаєш за яку ціну хороша річ? Підкажіть хоча б межі в яких можна обирати? — Відштовхуючись від запропонованих: а можна не гірше, але в двічі дешевше?
Дякую.

lordep: 31.03.2025 13:52Материнська плата ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI (90MB1D80-M0EAY0)
— А що там за Зелені USB? Перший раз такі бачу.
lordep
Member

Повідомлення

VovaII: 31.03.2025 14:24
lordep: 31.03.2025 13:52Бюджет не вказано, тому так...
Як же його вказувати, якщо не знаєш за яку ціну хороша річ? Підкажіть хоча б межі в яких можна обирати? — Відштовхуючись від запропонованих: а можна не гірше, але в двічі дешевше?
Дякую.

lordep: 31.03.2025 13:52Материнська плата ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI (90MB1D80-M0EAY0)
— А що там за Зелені USB? Перший раз такі бачу.
1) Материнська плата ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI (або якщо вдасться знайти ASRock B760M PG Riptide)
2) Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6400 MHz Ripjaws S5 Black (F5-6400J3239G16GX2-RS5K)
3) USB 3.2 Gen 2 — до 10 Гбіт/с
VladimirV
Member

Повідомлення

VovaII
Проц розгоняти будете? Яке зараз на ньому охолодження? Чи достатньо плати без можливості розгону (проц буде в стокових частотах).
Якісь особливі вимоги до МП є? (вбудований модуль ВайФай, Аргб конектори для підсвітки, кількість м2 і т.п.)
Пам'ять будете руками в біосі налаштовувати, є бажання цим займатись? Чи потрібно ХMP включив і все?
Це самі базові речі, перед тим як щось рекомендувати. Ну а далі вже ціна.
AndP
Member

Повідомлення

VovaII: 31.03.2025 14:24 А що там за Зелені USB? Перший раз такі бачу.[/off]
скорее всего порты с высокой скоростью
Grava
Member

Повідомлення

VovaII: 31.03.2025 14:24— А що там за Зелені USB? Перший раз такі бачу
Аби не як усі :D Сині - 5гбіт, зелені - 10гбіт.
Mixx
Member

Повідомлення

AndP: 31.03.2025 00:04чего это Микрон????
Опечатка, вчера вечером был слегка уставший, хайникс само собой, имелось в виду, нет смысла искать конкретно м или а-даи, любой хайникс условно едет свои 6000-6400 цл30+- с подтяжкой вторичек и третичек.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Nouriel: 30.03.2025 19:46 Валерий
мать канєшно топ докласти 300-500 до асрок пглайтнінг не судьба

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
навіщо купувати цей шлак коли є хороший безпроблемний асрок? в ам5 мсі просто на дно скотився

Відправлено через 51 секунду:
Таке враження у кожного власника мсі якісь проблеми :think:

Відправлено через 53 хвилини 10 секунд:
lazeroks
https://ek.ua/ua/ul_/hxw379mnval/am5-40k/
Я з вами здебільшого згоден, але назву, як мінімум деякі можливі причини:
1) Збірка одного виробника ( переважна кількість комплектуючих MSI).
2) Дизайн більше подобається ніж у інших виробників.
3) Не у всіх є встроєний wifi/Bluetooth, і тим паче rgb роз'єми для підсвіти, а комусь це важливо.
4) Наприклад у бажаною більшістю asrock b650 hdv/m2+ немає ні ргб ні вайфай і не кажіть мені про свистки.
5) Періодично msi пропонує акцій по типу 20$ на акаунт steam.
І я думаю при бажані знайдеться інші причини.
Я згоден, що саме на сокетів AM5 msi вийшли більш проблені ніж інші, але інші виробники теж не святі та і люди ібажання у всіх різні.
Nouriel
Member

Повідомлення

luckygamerks
1 так бери мсі і страждай я шо проти :laugh: + збірка 1 виробника завжди дорожче з 0 профітом або компромісами
2 дизайн мамок вобще не видно
3 зараз напевно у всіх плат є розєм м2 для віфі, принаймні у асроків і більшість плат мають розєми аргб
4 якшо б уважно читали то я рекомендував ASRock B650M PG Lightning там є все і м2 віфі і аргб при такій же ціні
5 і я колись взяв собі гігабайт через таку акцію потім продав, бо бсоди надоїли теж думав шо 30 $ буде краще :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

luckygamerks: 31.03.2025 19:22 4) Наприклад у бажаною більшістю asrock b650 hdv/m2+ немає ні ргб ні вайфай і не кажіть мені про свистки.
Asrock B650M Pro RS - це та сама дошка, але має 4 слоти пам'яті та всякі лгбт, вайфаї і тд.
luckygamerks: 31.03.2025 19:22 5) Періодично msi пропонує акцій по типу 20$ на акаунт steam.
А ще не періодично торгує на болотах вже четвертий рік з кацапнотою і там же податки платить.

Взагалі - дивно просити пораду, а потім всіма можливими способами доказувати "що от те що я вибрав - те і візьму", мб не варто в такому випадку за порадою звертатись? :D
alumem
Member

Повідомлення

daesz: 31.03.2025 22:24 А ще не періодично торгує на болотах вже четвертий рік з кацапнотою і там же податки платить
Та ты подожди, еще чучуть и туда начнут еще фирмы возвращатся, это почти не избежно.
Не защищаю мсай но что потом делать будем?
Байкотировать все бренды которые туда вернутся? Бить айфоны и прочее? :gigi: (где-то это уже было в 22 году)
daesz
Member

Повідомлення

alumem
15 років принципово не купляв барахло від мсі, якось вижив ;)
alumem
Member

Повідомлення

daesz: 31.03.2025 22:36 alumem
Я тоже не покупаю от них ничего)
daesz
Member

Повідомлення

alumem: 31.03.2025 22:37
daesz: 31.03.2025 22:36 alumem
Я тоже не покупаю от них ничего)
От бачите - також вижили і нічого страшного не сталось :D
Про те, що самсунг готується повертатись якось на днях читав, бажаю їм швидкої лібералізації північною кореєю :rotate:
leokessler81
Junior

Повідомлення

Добрий вечір.
Підкажіть по збірці (ЦП, материнська плата, пам"ять) - БЖ, корпус, ССД вже є.

ЦП:
Core i3-14100
Збірка для роботи, тому саме Інтел та інтегроване відео (робочий софт краще заточений саме під синіх).
і3 - оскільки 6/12 під той софт буде надлишковим, і переплата не матиме сенсу. Але Селерони/Пентіуми не розглядаю))
Дивлюся на 14 покоління, оскільки в пріоритеті система, яка буде чимдовше підтримувати актуальну ОС, коли Майкрософт вчергове припинить підтримку того чи іншого покоління.

Матплата:
Загалом планую систему років на 5, тому матплату не самісіньке дно, а щось відносно пристойне для цього ЦП + життя без перегріву)).
З побажань, hdmi + displayport, USB не менше 5-6 штук для периферії. Розміри та ргб не мають значення, корпус без прозорої стінки.

Пам"ять:
бажано 32 Гб (купа вкладок у браузері буде 100%). Думаю, що варто ддр5, бо на перспективу вона переїде в наступний конфіг.

Розгін: не планую. В ідеалі, зібрав, увімнкув, працюєш без зайвих квестів з налаштування.

Бюджет: менше - краще, максимум до 15 000 грн.
luckygamerks
Member

Повідомлення

daesz: 31.03.2025 22:24
luckygamerks: 31.03.2025 19:22 4) Наприклад у бажаною більшістю asrock b650 hdv/m2+ немає ні ргб ні вайфай і не кажіть мені про свистки.
Asrock B650M Pro RS - це та сама дошка, але має 4 слоти пам'яті та всякі лгбт, вайфаї і тд.
luckygamerks: 31.03.2025 19:22 5) Періодично msi пропонує акцій по типу 20$ на акаунт steam.
А ще не періодично торгує на болотах вже четвертий рік з кацапнотою і там же податки платить.

Взагалі - дивно просити пораду, а потім всіма можливими способами доказувати "що от те що я вибрав - те і візьму", мб не варто в такому випадку за порадою звертатись? :D
А причому тут просити пораду?
В мене ця дошка на руках і нормально працює. Тут річ була, що плати мсі не варто розглядати, бо вони проблемні, і це пишуть ті люди які їх бачили зазвичай тільки на фото, а я кажу не все так погано, можливо все ж таки в них вийшло переважну кількість косяків поправити.
Не хочу вас образити, але ви слідкуєте за темою? Чи окремі пости читаєте?
Можливо виникнуть проблеми при тонкому налаштувані системи, але зараз явних проблем не виявлено.
Я не проти асроку, в мене була asrock z68 extreme3 Gen3, шикарна плата, вже мабуть років 12-13 працює у старому пк.

Отправлено спустя 5 минут 51 секунду:
Nouriel: 31.03.2025 22:15 luckygamerks
1 так бери мсі і страждай я шо проти :laugh: + збірка 1 виробника завжди дорожче з 0 профітом або компромісами
2 дизайн мамок вобще не видно
3 зараз напевно у всіх плат є розєм м2 для віфі, принаймні у асроків і більшість плат мають розєми аргб
4 якшо б уважно читали то я рекомендував ASRock B650M PG Lightning там є все і м2 віфі і аргб при такій же ціні
5 і я колись взяв собі гігабайт через таку акцію потім продав, бо бсоди надоїли теж думав шо 30 $ буде краще :laugh:
Що ж ви усі через строку чи через повідомлення читаєте, я нічого не вибираю, плата мсі в мене на руках, не бачу сенсу щось пояснювати, якщо ви читали не всі повідомлення.
Відповісти