Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

Фиолетовый - ECS
Лиловый, ну пусть будет Soltek, например
Бумик
Member

Повідомлення

radical: 30.09.2023 18:22 Фиолетовый - ECS
И вероятнее всего сокет 462 или 478,не ранее.
radical
Member

Повідомлення

фиолетовые у них были, дай бог памяти, с 478 примерно до 754/939 точно, может, и до АМ2

не, вру, у меня еще есть такая красавица цвета баклажан

https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... 0pro-m2-v2
ApostolCV
Member

Повідомлення

Я сегодня открыл , что 440BX совместим с VIA-шными процами , если до этого выпрогоняли Биос BIOS_патчером. :idea:
radical
Member

Повідомлення

Да ладно, на гигабайтах даже джамперы были специальные для установки виашных процов.
Death
Member

Повідомлення

radical
а по потанцевалу она как ? не попадались елит групы 775 кора дуба+агп :rotate:
radical
Member

Повідомлення

Death
Core 2 Duo E6600 на 300 загружался, но работал не стабильно, в чем там дело (память, проц, чипсет) разбираться не стал.
Wolfdale работают с множителем 6, необходим модифицированный биос.
ApostolCV
Member

Повідомлення

FSB 300MHz это красный предел без поднятия напряжения для VIA880 . При чем в зависимости от удачности/усталости чипсета он начинается ранее (270-280MHz) a.k.a. FSB wall.
radical
Member

Повідомлення

Ну там чипсет старее VIA880 и сделанный еще для 478. По-моему, он даже 2ГБ плашки не понимает, ополовинивает. Соответственно, 1ГБ тоже нужны двухсторонние.
Tfd
Member

Повідомлення

Artem_K: 30.09.2023 13:00 ApostolCV
Это я образно, там все же банальный МХ 400. А так, в целом, ностальгия.
Прикольно. Щодо ностальгії, здається що в моїй найпершій персоналці (ще випрошеній у батьків) була аналогічна відеокарта. Типу МХ400. З урізаною шиною в 64-біт, тому за продуктивністю то скоріше щось накшталт підрозігнаного МХ200 з накрученими 64МБ пам'яті що не так вже й далеко від TNT2 M64. Ще дивувався якого біса вона ніби як повільніша за простого МХ на 32МБ що була у мого приятеля. Ну тоді я ще не знав ті тонкощі. =) Проте навіть подібне в наших широтах вважалося цілком норм на тогочасний 2002-й рік. Якщо 800х600 чи 1024х768 і 16-біт колор то можна було нормально побігати в Quake III, Counter-Strike 1.3, MaxPayne, GTA III, Need For Speed 5 та інші топові штуки. Ну і навіть 2D ще тоді не повністю вийшов з моди.

... Хоча в цивілізованому світі вже на всю продавалися варіації на тему Radeon 8500 і GeForce 4 Ti. :super: Ех!
spoglyadach
Member

Повідомлення

Tfd
Ну прям про мій перший комп розказали, правда в мене самі перші ігри були трохи іншими - Return to castle Wolfenstein та Іл-2 Штурмовик :)
ApostolCV
Member

Повідомлення

У моєму першому ПК стояв 9250 на який я ругався бо типув Lineage 2.
Хто ж знав , що обравши лежачий корпус я отримав Radeon 9250 64-bit.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Radeon 9250 вже трохи пізніше з'явились, я так думаю вони були більш продуктивними ніж GF2MX400 але це не точно, я не порівнював ;)
Artem_K
Member

Повідомлення

В моему першому компі стояли S3 Trio64 V2/DX та 486DX другої версії, тієї що на 33 МГц. )
Artem_K
Member

Повідомлення

radical: 30.09.2023 18:22 Фиолетовый - ECS
По итогам осмотра - результаты викторины :)
Это P4IBASD - ECS Elitegroup
спойлер
p4ibasd_1.jpg
вторая плата идентифицирована как Canyon 9IPEA REV. A.
Теперь надо оттестить, кто из них жив и сложить еще один системник под старое оборудование.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Artem_K
О, це я таку маю, десь тут постив кілька фото, але я б мабуть на ній не збирав 478 платформу. Там щось опше скуднєнько в БІОС з налаштуваннями :-/
GreenMile
Member

Повідомлення

Вітаю олдфагів :)
Знайшов в закромах батьківщини диски з Формозівськими дровами (хто в темі той знає) та іншими, перший наявний диск ще за царя Гороха, для прикладу фотку зробив, на іншій стороні там ще на мережеві карти, принтери є. Шановне товариство цікавить такий раритет? Якщо так, можу якось познімати образи (якщо вони ще читаються) і залити кудись тимчасово.
спойлер
photo_2023-10-02_11-57-35.jpg
photo_2023-10-02_11-55-25.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Звісно що треба кудись залити, зчитувати краще на мінімальній швидкості 2-4х на дисководі з не сівшим лазером і буде щастя. Бо самі болванки подібної якості (не самописні) дуже живучі, та в мене і самописні є де верхній шар посипався і вони зчитались. Образ робити я думаю знаєте де, якщо не знаете то підкажемо ;)
Васильович
Member

Повідомлення

Tfd: 01.10.2023 11:13Типу МХ400. З урізаною шиною в 64-біт
Так, багато хто в ті часи повівся на 64 Мб і отримав таке "щастя".
NFS Underground вже люто тупила на сабжі :weep:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Васильович: 02.10.2023 12:52
Tfd: 01.10.2023 11:13Типу МХ400. З урізаною шиною в 64-біт
Так, багато хто в ті часи повівся на 64 Мб і отримав таке "щастя".
NFS Underground вже люто тупила на сабжі :weep:
В мене нормально працювала на GF2MX400 саме з 64Мб, правда конфігурацію не я підбирав бо я в цьому тоді нічого не шарив нажаль. Бо зібрали мені м'яко кажучи сумнівну збірку в якій було багато сумнівних моментів, хоча дякуючи цьому я цікавився розгоном, боротьбою з шумом і інше :up:
Відповісти