Перезагрузка компьютера

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
E--mc2
Junior

Повідомлення

у меня на Asus P5B было подобное - помогло вытаскивание батарейки и сброс разгона.
+ перед тем, как это началось комп без дела стоял несколько месяцев. Были старты секунды на 2, а потом все по новой и так до бесконечности.
Prescott
Member

Повідомлення

сменил бп на новый, всё ок, полет нормальный
sproject88
Junior

Повідомлення

Здравствуйте уважаемые форумчане, несколько дней назад дождался карточку из США PNY GTX 780 Ti [ http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... eview.html" target="_blank ].
Запустил игру и через 10-20сек комп перезагрузился, L4D2 работает нормально, GTA 5 и WOT максимум 5 минут держались (причем в WOT ядро процессора было загружено на 50-60% и температура не подымалась выше 65). В ГТА 5 на почти максимальных настройках фпс держалось 45-55 но фризило. Бенчмарк Unigine Heaven Benchmark 4.0 тоже продержался около минуты. Все твердят что блок слабоват, по требованиям нужно 600ватт, у меня модульный chieftec cft-650-14cs, где должно хватать ибо 18А на линию, подпитка карты две линии 6+2пин.
Система вин 10 х64 (отлично работает карточка gtx 660),
процессор 2500К (и с разгоном и без результат одинаковый),
МП msi Z68A-GD55 (B3)
Оперативка 4х4Гб самсунг 1333Мгц (и с разгоном и без результат одинаковый),
ССД Круциал М4 256ГБ
Винт 3,5 1ТБ самсунг.
Вкладення
Skrinshot_2015-11-26_23_02_04.jpg
Skrinshot_2015-11-28_14_55_31.png
Untitled-1.jpg
CAM01034.jpg
Crossbow
Member

Повідомлення

sproject88
чтобы понять БП или нет ,как вариант можно под нагрузкой мультиметром замерять вольтаж на линиях.
Storm1k
Junior

Повідомлення

Привет, камрады! Да, знаю, тема не новая, но обстоятельства вынуждают обратиться за помощью.
Фишка в том, что я приболел и нахожусь в двухнедельной изоляции :weep: и нет возможности обратиться к друзьям за помощью/комплектухой, дабы подкинуть железо и выявить неисправность. Да и не верится, что проблема в железе, конфиг брался новым, железу около года.

Конфиг:
БП Chieftec Navitas 750 (GPM-750C )
Мать MSI Gaming Z97M
Проц Intel i5 4690k
Охлад Noctua NH-D14
ОЗУ Kingston HyperX Predator Kit 2*4Gb 2400Mhz
Видик Asus Strix 970 OC
Хард SHDD
Звук Asus Xonar STX

Проблема:
Проблема появилась недели две назад. Комп внезапно перезагружается, причём только в играх и только на максимальных или близких к этому настройках без ошибок, без синяков, из записей в журнале только 41 Kernel Power
спойлер
Система перезагрузилась, завершив работу с ошибками. Возможные причины ошибки: система перестала отвечать на запросы, произошел критический сбой или неожиданно отключилось питание.
До перезагрузки может пройти 1,5 минуты, а может и 30.
При этом абсолютно любые тесты проходит сколь угодно долго.
Помогите, пожалуйста, советом, куда копать)
Вкладення
furmark_000000.jpg
Paladin
Member

Повідомлення

Привіт :)
При Бублику або краще ОССT, заміряй напруги на 12V лінії, вінда походу матюкається на обрубку живлення, походу БЖ, або живлення на материнці. Спробуй з проца зняти розгін. Якщо допоможе тоді маман, якщо ні бж. Вдалих експериментів і видужуй :beer:
Prescott
Member

Повідомлення

+1, грешу на БП-Маман
Storm1k
Junior

Повідомлення

Спасибо что откликнулись :beer:! Я думаю в ту же сторону, плюс у друга есть БП той же фирмы (должен подходить по разъемам), но в ближайшее время я его взять увы не смогу. Проц не разогнан, в БИОС только выставлена частота памяти и всё.
Cудя по программным средствам (aida64), по 12V 12.288 IDLE, 12.192 LOAD
ОССТ жарил полтора часа, ничего не выключилось. Еще с помощью GPU-Z мониторил в файлик все данные по видику, во время игры никаких изменений внутри видика вплоть до отключения не замечено.
Paladin
Member

Повідомлення

Спробуй тоді навпаки потрошки розігнати проц, подивись середні показники розгону по материнці в інтернеті і потрошки збільшуй множник, піднімай напруги, але потрохи, бо якщо материнка то живлення на піддослідній може повністю квакнути. Траплялися збірки Др.Мос браковані, які поступово деградували, а потім згорали з дірами на текстоліті. Якщо боїшся тоді знижуй множник і гамай на тих самих настройках, якщо допоможе тоді все буде зрозуміло. Головне не спіши. :learn: Експерементуй :gamer:
ПрихлопБилл
Member

Повідомлення

Storm1k
Аида показывает погоду на Маре. Вольтажи только приборами снимать!
Storm1k
Junior

Повідомлення

ПрихлопБилл:Storm1k
Аида показывает погоду на Маре. Вольтажи только приборами снимать!
Знаю, но мультиметр на работе, а я пока дома...
Eugenetra
Member

Повідомлення

Если исключить проблему с софтом, первым БП проверять однозначно. Может что подсохло/деградировало/брак и уже не выдает положенную мощность.
Prescott
Member

Повідомлення

была похожая тема, волли, хевен, гонялись на ура, 3д марк-осст приводили в ребутам, виновник БП - высохли кондеры
gAmmi
Junior

Повідомлення

Хеппі мондей! :)

Залізо:
CPU - Intel Core i7-4770K 3.5GHz/5GT/s/8MB
CPU Cooler - Noctua NH-D14
GPU - MSI PCI-Ex GeForce GTX 770 OC 2GB DDR5 (256bit) (1098/7010) (2DVI, DP, HDMI) (N770 TF 2GD5/OC)
MB - MSI Z87-G45 GAMING (s1150, Intel Z87, PCI-E 3.0x16)
PSU - Chieftec Navitas GPM-750C
RAM - Kingston DDR3-1600 16384MB PC3-12800 (Kit of 2x8192MB) HyperX Black XMP (KHX16C10B1BK2/16X)
SSD - SSD Samsung 840 Evo-Series 120GB 2.5" SATA III TLC (MZ-7TE120 OEM)
HDD - Western Digital Blue 1TB 7200rpm 64MB WD10EZEX 3.5 SATA III
Monitor - 27" Iiyama ProLite XB2783HSU-B1

Деталі:
Ще до того, як провів апгрейд - бавився в Path of Exile. Проблем не було.
Після апгрейду - доволі довго не грав в цю гру, і згодом - вирішив трошки пограти. Після десь 2-3 днів гри, в мене почались "рандомні" ребути ПК. Помітив, що ребут відбувається на певних локаціях.

Як відбувався ребут:
1) Граю
2) Пропадає струм на 1-2секунди
3) ПК сам вмикається

Так, як я грав в інші більш-потужні іграшки (GTA5, BF4, Dota2, CSGO) і проблем з ними не було(жодного ребуту), я вирішив написати в тех. саппорт ПоЕ. Перед написанням листа - провів маленький інвестігейшн, і знайшов схожі проблеми у інших користувачів. Абсолютно з таким самим описом - зникнення струму на 1-2 секунди і знову бут системи. Переважній більшості людей допомогли додаткові параметри запуску гри (мені - ні). Якщо цікаво - ось схожі проблеми у людей:
http://steamcommunity.com/app/238960/di ... 149747443/" target="_blank
http://steamcommunity.com/app/238960/di ... 619889711/" target="_blank
http://steamcommunity.com/app/238960/di ... 598670335/" target="_blank
http://steamcommunity.com/app/238960/di ... 591033518/" target="_blank

С точки зору здорового глузду - додаток(гра) не мала б ребутати комп"ютер без будь-яких помилок\бсодів. Але все ж таки надія була на те, що все ж таки якісь проблеми з грою :) - не дуже хочеться витрачати кошти на зміну тої чи іншої деталі заради одної іграшки. Тому, рішення було - написати листа. Після чого - була доволі довга переписка з саппортом. Поради, які вони давали:
1) Вимкнути оверклокінг всіх компонентів -- нажаль, це для мене не підходить, тому що нічого з комплектуючих не розігнано
2) Оновити відеодрайвера -- намагався встановити "легасі" драйвери за середину 2015 -- не допомогло
3) Налаштувати відеокарту -- додаткові налаштування в НВідіа Контрол Центр
4) Вимкнути ДжіФорс Ексіпріенс тулзу -- видалив і не допомогло
5) Зробити замір температур кпу\гпу\мб -- температури вроді стабільні під час гри. На жаль, не знаю як замірити температури під час ребуту
6) Додати додаткові параметри запуску -- не допомогло
7) Була думка, що конфліктують аудіо драйвери -- видалив\проапдейтив - не допомогло. Запускав гру без звуку(додатковий параметр запуску) - не допомогло
8) Надсилав логи dxdiag -- нічого підозрілого тех саппорт не знайшов
9) Була думка, що є якісь проблеми з налаштованими таймінгами оперативної памяті. Запропонували звіритись з специфікаціями РАМ та перевірити таймінги які налаштовані в системі на даний момент -- перевірив - все як в книжці написано :) Також, пробував вимикати режим X.M.P

В результаті - проблеми не знайшли. Вирішив просто забити на дану гру.
(Якщо комусь цікаво - можу скинути все листування з Тех. Саппортом)

Змирившись з тим, що не зможу грати в цю гру - успішно та безглуздо витрачав свій час граючи в інші іграшки з друзями.
Але... В суботу ми грали в КСГО і... я отримав рандомний ребут ПК. Що дуже мене здивувало. Раніше жодного роду проблем з КС ГО не було :(

---

Додаткова інфа:
1) Все стоїть на дефолтних частотах - нічого не розганяв (ні кпу, ні гпу, ні рам (ввімкнуто Х.М.Р))
2) Систему також перевіряв ФурМарком - залишав на годину (якщо потрібно більше часу - дайте знати) -- ребутів не було
3) Передивлявся Event Viewer - після ребуту лише одна помилка -- "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."

Інші проблеми які були з ПК:
1) Вчора помітив, що кабель живлення від монітора не повністю підключений -- ось думаю, чи могло це призвести до якогось замикання та спричинити цю проблему
2) Десь місяці 3-4 тому - намагався проапдейтити БІОС - в результаті - щось пішло не так, і отримав кірпіч. Довелось нести в СЦ (немає необхідного еквіпменту для того щоб зробити це самому :)), щоб перепрошили.

---

Якщо потрібні будь-які деталі - питайте.

Чи є в когось якісь ідеї ?:)

Дякую!
Scavenger
Member

Повідомлення

Всем доброго времени суток! На днях запустил GTA 5 и ПК перезагрузился, с ошибкой Kernel-Power 41 и так раза 3. Сегодня же запустил GTA 5 и комп вырубился во время игры, примерно через 5 мин., обратно же ошибка Kernel-Power 41. Что может быть? Пришло время ремонтировать БП? Как его можно протестировать? Раньше все было гуд и мог часами гамать в GTA 5.
Хар ПК:
Материнская плата ASRock FM2A88X EXTREME4+;
Процессор AMD A10-5800K X4 (AD580KWOHJBOX);
Модуль памяти 2хDDR3 4GB 1866 MHz Kingston (KHX1866C9D3/ 4G);
Жесткий диск 3.5' 500Gb WD Black(WD5003AZEX);
Жесткий диск 3.5 1TB WD Blue(WD10EZEX);
Кулер для процессора Zalman CNPS5X Performa;
Видеокарта ASUS Radeon HD7870 DirectCU II 2 gb;
БП Chieftec APS-600C 600W.
strannik18
Member

Повідомлення

Scavenger
чіф далеко не найкращий виробник бж по стабільності, переконався на власній шкурі, якщо не хочеш гемора не скупись на людський бж, а чого його тестувати і так видно що з ни проблема, як варіант підставити другий бж, скільки бж у використанні?
Scavenger
Member

Повідомлення

strannik18:Scavenger
чіф далеко не найкращий виробник бж по стабільності, переконався на власній шкурі, якщо не хочеш гемора не скупись на людський бж, а чого його тестувати і так видно що з ни проблема, як варіант підставити другий бж, скільки бж у використанні?
Я его покупал с рук пару лет назад, сколько он до меня проработал не знаю :(
Leg_on
Junior

Повідомлення

Доброго времени суток всем!
Собственно проблема такая. Через 10-15 минут игры система стала либо падать с синим экраном, либо просто перезагружаться. Тестировал на World of Warcraft, Ведьмаке 3 и прочих. До этого вся система около года работала без нареканий. Железо у меня такое:
Проц: i7-4790k 4000MHz
Мать: MSI Z97 GAMING 5
Кулер: Thermalright Macho Rev.A(bw)
Видео: MSI GeForce GTX 970
БП: Zalman ZM600-GLX
Память: Kingston HyperX FURY Red Series 16 Гб
HDD: 500Gb Seagate 7200 Barracuda
OC Win 10 x64 только что поставленная, BIOS обновлен до версии 1.D от 02.16.2016 и настройки сброшены. Версия видео драйвера 364.51. Сами запчасти чистые, со свежей термопастой Arctic Cooling MX-4. Пожалуйста, помогите!
The_Io
Member

Повідомлення

Если бы не БСОДы, то можно было бы БП проверить.
strannik18
Member

Повідомлення

Leg_on
підстав другий бж
Відповісти