Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Moderator

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Ijachok
Member

lordep
VladimirV
Дякую! І конкретні моделі, і ще й конфігурації, які втиснули більш продуктивний процесор
waryag: 20.02.2025 20:40 мамка на в650 - точно треба?
Якщо достатньо 620, то я тільки за. Скоріше за інерцією вказав 650

lordep
Щодо блока живлення, то якщо прицілюватись на УПС 800-ку, то мені здається, що не варто сильно розганятися з потужністю БЖ. Чи буде тоді GIGABYTE P550B хорошою альтернативою для GIGABYTE P650G 650W (GP-P650G)?
Я думаю, що можна зараз взяти ПК без УПС, але систему близьку до ваших конфігурацій

І тут бачу дві відеокарти MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC і INNO3D GeForce RTX 4060 TWIN X2. Про VENTUS посередні відгуки на Хотлайні, а про INNO3D - їх нема і щось не бачу тестів. Хто що думає про них?
Mixx
Member

Ijachok
P550b - дуже сумний бж :gigi:

Інно буде тихіша і холодніша за вантуз.
Truman
Member

0kie
Jonsbo говорит что толщина радиатора для 240 воды не может превышать 30 мм. У арктика 38 мм. Если ставить радиатор трубками влево (там где вентилятор на выдув обычно стоит), то бп любой можно ставить. Но по фэншую там где стоит вентилятор на выдув, надо его повернуть на вдув, чтобы он свежий воздух к радиатору давал, а не горячий от видяхи туда шёл. Так вот... в этом случае радиатор надо ставить трубками вправо. Вот тогда к блоку питания возникают вопросы, особенно если планируется ставить длинную видяху.
0kie
Member

Truman
Ну да, хрень получается...
спойлер
Снимок экрана 2025-02-21 003529.png
Слишком тесный корпус, чтобы реально горячее железо туда ставить - 240-я вода не вывезет многие процессоры. Развернуть трубки к БП не выйдет - упрёшься в рамку крепления БП даже в варианте SFX. D41 в этом плане куда удобнее был и позволил мне засунуть 280-ю воду от Арктика.
спойлер
image;s=1000x700.jpg
Truman
Member

0kie
Рамка крепления бп имеет 4 положения по высоте. А в варианте с бп sfx рамка вообще может не использоваться. Бп ставится на выдув в сторону задней стенки (как тут https://ibb.co/0y3dzNQk). Короче всё можно запихнуть. Вопрос только с материнкой - не будут ли мешать радиаторы vrm. Скоро узнаем... :gigi:
Ijachok
Member

Mixx: 20.02.2025 22:34 Ijachok
P550b - дуже сумний бж :gigi:
А який бж на 500-550 краще взяти? Бажано, щоб не надто шумний і не надто дорогий)
sergei-gonqar
Member

Безымянный.jpg
Доброго дня спільноті! скорегуйте , виправте по сбірці плюси мінуси чим замінити
VladimirV
Member

sergei-gonqar
Брать так вже на ддр5. Проц з форума дешевше, як амд так і інтел.
Нічого корегувати, якщо нема бюджета, і для чого береться комп.
oversteve
Member

Truman
для своїх проців берете якийсь термалрайт за 40 баксів РА120, РС120 ФС140 і т.п. - не городите город, економите бабло на воді, все влізає і все тихо працює :)
ну і бж все одно краще сфх, бо будете мати багато гризоти з утрамбовкою кабелів, особливо того, що до мами йде, бо в АТХ він зазвичай 60см, а у сфх 40-45см
Mixx
Member

sergei-gonqar
оголосіть весь бюджет, це прям дуже погано виглядає :gigi:
sergei-gonqar
Member

бюджета мало. компік пограти в ігри. зараз у мене 3570к і 1050 2гига. 12 озу. моник 1920-1080 180гц. ігри WOT. мас ефект. ((кибер панк спробувати хотів ( на моїйсистемі працюе)) відьмак 3 також на своїй системі трохи грав мене влаштовувало, просто поудаляв ігри бо місця мало на ссд а пробував другі встановлювати. проц придивився на барахолці за 4200. ситему накидав в рзетці для ознайомлення
Mixx
Member

sergei-gonqar
Ок, накидали ви на 26к, зараз щось в подыьному бюджеті підберемо ;)
sergei-gonqar
Member

Mixx: 21.02.2025 17:42 sergei-gonqar
Ок, накидали ви на 26к, зараз щось в подыьному бюджеті підберемо ;)
дякую
VladimirV
Member

sergei-gonqar
Якщо ви з цього форуму вже, то можна взагалі карту/проц взяти тоді вже тут, а не новим з магазину переплачувати. З магазину можна взяти мат плату, їх тут мало продають. Але вже краще на ддр5.
Якщо на інтелі то з дешевих це 12400F/13400F, і я б зразу на ддр5 брав.
Якщо на Амд то 7400F/7500F
Нажаль без бюджету нереально опріділитись що вам треба.
https://hotline.ua/ua/buymatrix/4e98560d5c6716956fd3/ приблизно щось таке на амд, повидаляти те що не потрібно, проц з форуму, відяху теж з форуму можна іншу.
sergei-gonqar
Member

VladimirV: 21.02.2025 17:51 sergei-gonqar
Якщо ви з цього форуму вже, то можна взагалі карту/проц взяти тоді вже тут, а не новим з магазину переплачувати. З магазину можна взяти мат плату, їх тут мало продають. Але вже краще на ддр5.
https://hotline.ua/ua/buymatrix/4e98560d5c6716956fd3/ приблизно щось таке на амд, повидаляти те що не потрібно, проц з форуму, відяху теж з форуму можна іншу.
не туди відповів))) а ці блоки різні чи як у них грилі в різних магазинах різні а назва одна https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 00gd-f12s/ і ось тут до прикладу ? https://luckylink.kiev.ua/ua/high-power ... YAQAvD_BwE
VladimirV
Member

sergei-gonqar
Це один й той же блок HP1-J600GD-F12S. За свою ціну нормальний.
sergei-gonqar
Member

sergei-gonqar: 21.02.2025 17:55
не туди відповів))) а ці блоки різні чи як у них грилі в різних магазинах різні а назва одна https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 00gd-f12s/ і ось тут до прикладу ? https://luckylink.kiev.ua/ua/high-power ... YAQAvD_BwE
і який би ви магазин порадили для купівлі комплектуючих щоб і сервіс і гарантія гарні. я в розетці блок живлення дивився такий як ви радите то там гарантія на нього рік а форум перечитував то кажуть що три роки мае бути
VladimirV
Member

sergei-gonqar
Enko, Exe нормальні. Комтрейдинг наче теж нормальний. Дивіться по гарантії, яку дають на БЖ і материнку, той що ви навели магазин менш надійний мені здається.
sergei-gonqar
Member

VladimirV: 21.02.2025 18:11 sergei-gonqar
Enko, Exe нормальні. Комтрейдинг наче теж нормальний. Дивіться по гарантії, яку дають на БЖ і материнку, той що ви навели магазин менш надійний мені здається.
дякую

Отправлено спустя 18 минут 42 секунды:
якщо розглядати цю систему але суми не вистачае є сенс розділити наприклад №1 проц+мат+озу+бп а потім відеокарту №2 БП+відеокарта а потім проц+озу+материнка. при моїй діючій системі із 3570к. 1050. ?
VladimirV
Member

sergei-gonqar
На жаль, з цього нічого хорошого не вийде. Буде дисбаланс. Але, прямо якщо треба зараз трошки краще, і почекати, то варіант #2 однозначно. Карту + БП. Потім мат.плату+проц+озп+ссд нвме м2.
Але все одно проц буде недогружати карту. Тим не менш, в щось пограти вийде.
Ответить