Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
immortalShepard
Junior

Повідомлення

доброго дня,

маю мат плату

https://www.asrock.com/mb/Intel/B560M%2 ... ru.asp#FAQ

в неї встановлено i5 10400f, rtx 4070, 1 hdd, 1 ssd m2 у верхній слот. Бажаю встановити другий ссд м2 у слот внизу справа ультра м2, але є питання - чи не стане це заповільнювати відеокарту тому що другий ссд відбирає на себе pcie лінії? на сайті виробника вказано

M.2 sockets may share lanes with PCIe slots or SATA ports

Якщо я витягну хдд, і замість нього встановлю ssd sata 3, це не заважатиме карті?
freezee_ua
Junior

Повідомлення

Уже тут спрашивал за сборку.
Подскажите, что поменять, что бы удешевить (например, поменять М2 или где-то взять дешевле карту😂, поменять БП).

https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24898088/
Mixx
Member

Повідомлення

freezee_ua
Бп брать дороже, к такому любое современное железо подтыкать опасно... Видеокарту можно инно 3д твин или асус дуал, будет чуть горячее но сильно дешевле. Ссд можно проще, kioxia exceria к примеру будет в 2 раза дешевле, в игровой сборке вобще пофиг.
анти__бот
Member

Повідомлення

Мої вітання шановне товариство :beer:
замовив собі плату asrock fatal1ty b450 gaming-itx/ac і ось думаю який туди камінь засунути можно дешево і сердито у вигляді р5 5600 або р7 5700 х3д (правда не знаю чи буде платі з ним нормально) :rotate:

Охолоджувати буду Дарк роком тф2 ( це вже вирішено остаточно)
Карту планую сапфір нітро+ 6800хт
Блок хочу взяти тут щось на кшталт корсара рм750х
Озу щось на 32 в районі до 3к з частотами 3600
(Ще не знаю яку)
Ну і ссд самсунг 980ево поки що на 500

Підкажіть свої думки, може щось десь замінити, із 100 процентного буде плата і со бо вже замовив :gigi:
Vlaad13
Member

Повідомлення

анти__бот: 25.11.2024 22:16 Мої вітання шановне товариство :beer:
замовив собі плату asrock fatal1ty b450 gaming-itx/ac і ось думаю який туди камінь засунути можно дешево і сердито у вигляді р5 5600 або р7 5700 х3д (правда не знаю чи буде платі з ним нормально) :rotate:

(Ще не знаю яку)

Підкажіть свої думки, може щось десь замінити, із 100 процентного буде плата і со бо вже замовив :gigi:
ссд 980 самсунг - плата 450 :laugh:
что помешало купить 550?
daesz
Member

Повідомлення

анти__бот: 25.11.2024 22:16 Мої вітання шановне товариство :beer:

(Ще не знаю яку)

А який буде корпус? Бо чесно кажучи не дуже зрозуміло навіщо МП мІТХ формату, якщо БЖ у вас звичайний АТХ, тобто це точно не малолітражка і МП можна було й кращу напевно знайти :)
анти__бот
Member

Повідомлення

Vlaad13
Та то знаєте цей самсунг просто пунктик, два рази не пощастило з іншими фірмами тепер як релігійна мантра, ссд то тіки самсунг ;)
Та і як бачите тут буде досить дивна збірка :gigi: :super: :super: :super:

Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
daesz
На три алюмінієвих профілів, буду експериментувати, може з карти зніму ще стандартне со і заміню на три 120звичайних вентилятора

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Бж планую десь під низ заховати

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Vlaad13: 25.11.2024 22:22что помешало купить 550
Та не знайшов за 3,5 550ту, а 450 навіть нова буде якщо то правда що в наявності

Отправлено спустя 8 минут 5 секунд:
Я одразу хотів не топ флоу 2 ставити а д15 хромакс щоб цікавіше виглядало, але топ флоу то стара мрія :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

ОЗП
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 32g360c8k/
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 4323618xd/
якщо вигляд не лякає, то я б краще взяв цю (не довіряю я цим китайським "брендам" по типу петріота, екселерам - то типу "німецький" бренд)
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 18d-32gvk/

Про ссд в принципі вірно підказують (я сам завжди купляв самси, але минулого літа взяв кс3000 під ОС і нормальний м2, жодних проблем із ним не було :) ).

СО ще можна глянути на https://thermalright.com/product/si-100-black/ :)
анти__бот
Member

Повідомлення

daesz: 25.11.2024 22:25якщо БЖ у вас звичайний АТХ
Доречі якщо порадити сфх бп (чи як там міні формат називається) то буду і їх розглядати бо думаю що корпус всеодно колись захочеться пощупати
daesz
Member

Повідомлення

анти__бот: 25.11.2024 22:43
daesz: 25.11.2024 22:25якщо БЖ у вас звичайний АТХ
Доречі якщо порадити сфх бп (чи як там міні формат називається) то буду і їх розглядати бо думаю що корпус всеодно колись захочеться пощупати
Той, що й в себе пораджу - Corsair SF850L. Можна і SF750/SF850, але вони суттєво дорожчі, а в поголовній більшості корпусів полізуть і сфх, і сфх-л БЖ :)
https://hwbusters.com/psus/corsair-sf85 ... sfx-l-psu/
https://hwbusters.com/psus/corsair-sf85 ... su-review/
https://hwbusters.com/psus/corsair-sf75 ... su-review/
Востаннє редагувалось 25.11.2024 22:48 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
анти__бот
Member

Повідомлення

daesz
О та гскіл якраз не дорого і в цілому думаю буде гуд, і зайвих нагріваючих елементів по типу світлодіодів немає, я про щось таке і думав :beer:

Отправлено спустя 5 минут 16 секунд:
Ох і дорогущі ці міні блоки :gigi:

Отправлено спустя 21 минуту 11 секунд:
А ще забув додати про ссд, чого самс 980 це не тільки за релігійних поглядів, в мене є можливість придбати його за 1950 новий на 500гб, маю знижку 480грн в одному з магазинів
Vlaad13
Member

Повідомлення

анти__бот: 25.11.2024 22:39 Vlaad13
Та то знаєте цей самсунг просто пунктик, два рази не пощастило з іншими фірмами тепер як релігійна мантра, ссд то тіки самсунг ;)
Та і як бачите тут буде досить дивна збірка :gigi: :super: :super: :super:

Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
daesz
На три алюмінієвих профілів, буду експериментувати, може з карти зніму ще стандартне со і заміню на три 120звичайних вентилятора

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Бж планую десь під низ заховати

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Vlaad13: 25.11.2024 22:22что помешало купить 550
Та не знайшов за 3,5 550ту, а 450 навіть нова буде якщо то правда що в наявності

Отправлено спустя 8 минут 5 секунд:
Я одразу хотів не топ флоу 2 ставити а д15 хромакс щоб цікавіше виглядало, але топ флоу то стара мрія :shuffle:
Ссд за трохи більше 2к
https://ek.ua/ua/GOODRAM-SSDPR-PX500-01T-80-G3.htm
https://ek.ua/ua/TEAM-GROUP-TM8FP6001T0C101.htm
анти__бот
Member

Повідомлення

Vlaad13
Дякую прийму до уваги той гудрам

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Я пам'ятаю колись була в них досить популярна серія ірідіум
Shardian
Junior

Повідомлення

Всіх вітаю. Наближається час для мого апгрейду, тому буду радий послухати від вас мудрі поради.
Від нового заліза очікую в першу чергу гарної продуктивності в 1440р.
На даний момент маємо 4790к, рх580 8, БЖ 500 вт.
4790К відправиться на відпочинок або на продаж, туди ж 580. +- є ясність що робити з основними компонентами:
-7500f як процесор на 2-3 роки до виходу останніх моделей на АМ5
-Хороша материнка на В650 під майбутній апгрейд
-озу на 6000 сл30

В той же час не маю поняття що робити по відеокарті.
Rtx не хочу, менше фпс за ті ж гроші
Дивлюся в бік б/у радеонів з 12 і 16 озу, бо 1440р і ігри стають дуже вибагливими.
Проте, у мене всього лише 500ват БЖ, а його я б міняти не хотів.

Власне, питання, що можете підказати конкретного по платам+озу, і основне - визначитися з вибором графіки.
Donate
Member

Повідомлення

Shardian: 26.11.2024 03:00 Всіх вітаю. Наближається час для мого апгрейду, тому буду радий послухати від вас мудрі поради.
4790К відправиться на відпочинок або на продаж, туди ж 580. +- є ясність що робити з основними компонентами:
-озу на 6000 сл30

Дивлюся в бік б/у радеонів з 12 і 16 озу, бо 1440р і ігри стають дуже вибагливими.

Власне, питання, що можете підказати конкретного по платам+озу, і основне - визначитися з вибором графіки.
БЖ там що умовний сісонік платина що ви його міняти не хочете? :insane:

Дай гроші озвучте :insane:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Shardian: 26.11.2024 03:00 Всіх вітаю. Наближається час для мого апгрейду, тому буду радий послухати від вас мудрі поради.
-озу на 6000 сл30

Судячи по компонентам БЖ щось старе та дешеве, тож якщо ви хочете щоб блок не спалив вам комп - його треба замінити
Mixx
Member

Повідомлення

Shardian
Все уже вингадано і перевірено, навіть не одним десятком людей в цій темі:
Ryzen 5 7500f + ASRock b650m-hdv/m2(материнка просто топова, як за свою ціну так і по можливостям) + 32gb (2x16) 6000 cl30 (будь яка, що дешевше/сподобається вигляд).

Старий 500втник однозначно під заміну, сучасні карти типу 4070с/7800хт потребують мінімум 650вт, краще з сертифікатом 3.0/3.1.

І так, приблизно сотий раз я відповідаю те саме на то само питання, користуйтесь пошуком!
MegaPihar
Junior

Повідомлення

Кто-то использовал переходник USB 3.0 19 пин на 20 пин? Это безопасно?
Где такое можно купить в Украине, подскажите пожалуйста.
спойлер
https://www.amazon.com/dp/B0B2LM82T7?re ... asin_title
А то наткнулся на реддите, что под корпус Jonsbo Z20 с материнкой Gigabyte B650M Aorus Elite AX, будет проблема воткнуть юсб провод. Мол он упирается в корпус и есть риск поломать разъём. Там посоветовали такой переходник. Но в то же время, в других ветках люди пишут, что "ходят слухи", что нельзя пихать ноунейм переходники в платы.
0kie
Member

Повідомлення

MegaPihar: 26.11.2024 10:15под корпус Jonsbo Z20 с материнкой Gigabyte B650M Aorus Elite AX, будет проблема воткнуть юсб провод.
спойлер
Снимок экрана 2024-11-26 112355.png
Снимок экрана 2024-11-26 112741.png
В теории - если подключить разъём штатным кабелем ДО установки материнки в корпус, то всё должно поместиться и мешать не будет.
waryag
Member

Повідомлення

анти__бот: 25.11.2024 22:16Мої вітання шановне товариство :beer:

(Ще не знаю яку)
Сумнівна ідея збирати збірку на АМ4 з дорогими БЖ і СО, дивним вибором мамки і при цьому кроїти на ссд та процесорі.
анти__бот: 25.11.2024 22:16може щось десь замінити, із 100 процентного буде плата і со бо вже замовив :gigi:
Якщо з магазину - можна і повернути. :gigi:
Відповісти