Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
daesz
Member
Внушає довіру при ціні 2.6к
У того другого (960) контролер сілікон моушн, доречі. З іншої строни - хоч не контролер від рілтек
-
Валерий
Member
daesz
У того другого (960) контролер сілікон моушн, дореч
Це не заважає йому бути кращим за KC3000(якщо брати навіть його стару ревізію)
Хоча, звичайно, є ще WDS100T3X0E за 3,2к
Хоча, звичайно, є ще WDS100T3X0E за 3,2к
Востаннє редагувалось 17.09.2024 19:31 користувачем Валерий, всього редагувалось 1 раз.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
У lordep сильно лучше, поэтому скорее "шопопало" (с)EddieDean: ↑ 17.09.2024 18:01Схоже на збалансовані збірки, чи я шопопало наліпив?
Самс 980 - бюджетный SSD и за текущий прайс не интересен от слова совсем. Остальное по пунктам не вижу смысла. Z790 UD это вход в нишу, для 14700K не хватит, нужно дороже. Или Вы собираетесь без бустов жить, но тогда и Z не нужен, в общем плата вообще мимо там. Как и вся идея сбора и на Intel, как уже выяснили вроде бы.
-
daesz
Member
В чому кращим? В бенчах?Валерий: ↑ 17.09.2024 19:24 daesz
-
Валерий
Member
daesz
У тому числі
У тому числі
-
daesz
Member
А є якийсь лінк з оглядом чи новиною де про це говорять, бо швидкий серф у гуглі не дав жодного результату.acm_fan: ↑ 17.09.2024 17:43 KC3000 1 TB перешли на новую память (пишу любителям впихнуть его в любой сетап) и там чтение блоками 4K сильно снизилось.
Ну значить краще, що тут ще говорити. А якщо контролер відвалиться (як це часто буває у СМ та рілтека) через рік-два користування - то таке, зато в бенчах обігнав
-
Валерий
Member
daesz
Не чув, що у Max'ах масово відвалюються контролери...Ну і назвіть ваш оптимальний варіантА якщо контролер відвалиться
-
daesz
Member
На реддіті є достатньо скарг на м2 від xpg, чи був там 960 мах серед них незнаю, але для мене цього достатньо щоб не розглядати їхню продукцію в цій ніші, бути бетатестером за свій кошт - таке собі задоволення.
Новіші файзони звичайно, дорогі інногріти та самсунги. Незнаю що там у ВД, нанд у них наче свій (зазвичай), на рахунок контролерів незнаю, але на пам'яті немаю жодного випадку коли б читав що їхній контролер відвалився.
-
lewerlin
Member
У Адати то й же прикол, що і у Кінгстона. Є топ і з ним все ок, решта - помийка. 960 якраз той самий топ(і він же під назвою S70, прикол маркетологів адати і кінгстона - один ссд під різними назвами). В попередніх поколіннях топом був 8200/S11daesz: ↑ 17.09.2024 19:30В чому кращим? В бенчах?
-
Валерий
Member
daesz
А якщо розглядати Samsung 990 PRO, то його ще потрібно додатково охолоджувати(крім того, що підробки можуть попадатись).Ну і ціна кусюча
EddieDean
lordep все ж більш оптимальні варіанти запропонував
Ну ось все той же Samsung 980(з конфігурацій вище). Такий собі варіант...самсунги
А якщо розглядати Samsung 990 PRO, то його ще потрібно додатково охолоджувати(крім того, що підробки можуть попадатись).Ну і ціна кусюча
EddieDean
lordep все ж більш оптимальні варіанти запропонував
Востаннє редагувалось 17.09.2024 20:12 користувачем Валерий, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
Ну от зі скріна вище "variable contorller and flash, including qlc" - тобто вони плолюбляють міняти нутрощі (як провідні гіганти бізнесу по типу гіги та мсі) не афішуючи цього, а кінцевий споживач грає в лотерею за свій рахунок. Таке собі зодоволенняlewerlin: ↑ 17.09.2024 20:05У Адати то й же прикол, що і у Кінгстона. Є топ і з ним все ок, решта - помийка. 960 якраз той самий топ(і він же під назвою S70, прикол маркетологів адати). В попередніх поколіннях топом був 8200/S11daesz: ↑ 17.09.2024 19:30В чому кращим? В бенчах?
980 - безбуферник та відвертий оверпрайс.Валерий: ↑ 17.09.2024 20:09 daeszНу ось все той же Samsung 980(з конфігурацій вище). Такий собі варіант...самсунги
990 про - топовий консюмерський продукт.
До слова, в бюджетній ніші - кіоксія unrivaled залишається
-
lewerlin
Member
daesz: ↑ 17.09.2024 20:16Ну от зі скріна вище "variable contorller and flash, including qlc" - тобто вони плолюбляють міняти нутрощі (як провідні гіганти бізнесу по типу гіги та мсі) не афішуючи цього, а кінцевий споживач грає в лотерею за свій рахунок. Таке собі зодоволення
На скріні якраз була безбуферна 900ка(до речі раніше вона була чисто ТЛЦ). Вас плутає те, що у Кінгстона лише NV1/2/3, а у Адати - цілий зоопарк такого.lewerlin: ↑ 17.09.2024 20:05У Адати то й же прикол, що і у Кінгстона. Є топ і з ним все ок, решта - помийка.
Тут треба вже щось не бюджетне. Не ігровий комп все таки. Ну і про Кіоксію не зовсім вірно, SN570/580 - існує.daesz: ↑ 17.09.2024 20:16До слова, в бюджетній ніші - кіоксія unrivaled залишається
-
daesz
Member
Вони безбуферні.lewerlin: ↑ 17.09.2024 20:27 Ну і про Кіоксію не зовсім вірно, SN570/580 - існує.
-
Валерий
Member
daesz
Можу ще згадати SK hynix Platinum P41, але на хотлайні тільки в одному магазині та по нецікавій ціні
Він був би топовим, якщо б не тротлив та йшов відразу з хорошим радіатором.990 про - топовий консюмерський продукт.
Можу ще згадати SK hynix Platinum P41, але на хотлайні тільки в одному магазині та по нецікавій ціні
Варіант, звичайно. Але, на мій погляд, він не для бюджету 70к+в бюджетній ніші - кіоксія unrivaled залишається
-
daesz
Member
Вій йде в комплекті з радіатором і я недумаю, що він тротлить більше ніж адата (яка, доречі, тротлить вже на 73*С судячи з оглядів, що не так вже й високо для сучасних м2).Валерий: ↑ 17.09.2024 20:37 daeszВін був би топовим, якщо б не тротлив та йшов відразу з хорошим радіатором.990 про - топовий консюмерський продукт.
На рахунок хайніксів забув, в них також свої (здається) контролери та нанд, але конкретно в цьому хіба не qlc?
Тобто адата 800, відверте лайно яке можна взяти хіба безплатно - це варіант для бюджету в 70к, а кіоксія - ні? ЗрозВалерий: ↑ 17.09.2024 20:37Варіант, звичайно. Але, на мій погляд, він не для бюджету 70к+в бюджетній ніші - кіоксія unrivaled залишається
-
Валерий
Member
daesz
Щодо лайна, то я б не був таким категоричним
Із огляду 500гб версії 800-ки:
Щодо Hynix і QLC.
На офсайті TLC: SK hynix 176L 3D TLC NAND Flash
Щодо лайна, то я б не був таким категоричним
Із огляду 500гб версії 800-ки:
В якості Flash пам'яті використана 176 шарова пам'ять від Hynix, із щільністю 512Гбіт на банк. Усього 8 банків пам'яті. Така сама пам'ять використана в SSD Silicon Power UD80. Мабуть, на даний момент це один з недорогих варіантів пам'яті, при цьому вона набагато швидша за 112 шарову BICS5 пам'яті від Kioxia, яку люблять встановлювати в бюджетні NVMe SSD.
Вони обидва не для цього бюджету, якщо вам так більше подобаєтьсяце варіант для бюджету в 70к, а кіоксія - ні? Зроз
Щодо Hynix і QLC.
На офсайті TLC: SK hynix 176L 3D TLC NAND Flash
Востаннє редагувалось 17.09.2024 21:05 користувачем Валерий, всього редагувалось 4 разів.
-
lewerlin
Member
В ньому виключно QLC. Топ у Хайнікса - Р44. До речі забув про нього, має бути взагалі кращим варіантом.daesz: ↑ 17.09.2024 20:46але конкретно в цьому хіба не qlc?
Отправлено спустя 3 минуты 44 секунды:
Проблема всіх не топових Адат, старіше року, - лотерея. Котролер не міняється, а от пам'ять - на яку завгодно. Що цікаво - в усі боки(може і щось топове трапитись, і китайська QLC).Валерий: ↑ 17.09.2024 20:58Із огляду 500гб версії 800-ки:
-
daesz
Member
Це от якраз немає значення, бо вони в кращих традиціях ноунейм виробників (я знаю що xpg не ноунейм, але в молодних серіях вони якраз таки відповідають тому, що роблять ноунейми) кладуть в дешеві моделі все підряд міняючи комплектуючі від ревізії до ревізії.Валерий: ↑ 17.09.2024 20:58 Із огляду 500гб версії 800-ки:
Мені здавалось що у солідайма Р41 (аналог цього хайнікса) був qlc, я 100% цього не стверджую, але пан lewerlin також це підтверджуєВалерий: ↑ 17.09.2024 20:58 Щодо Hynix і QLC. На розетці, наприклад, TLC заявлена
На офсайті також: SK hynix 176L 3D TLC NAND Flash
edt. Погуглив, наче tlc, дивно що згаданий солідайн Р41, який є фактично точною копією - йде на qlc
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/s ... -1-tb.d858
Схоже, що це інший м2, бо контрлер не хайнікс, а сілікон моушн
Востаннє редагувалось 17.09.2024 21:15 користувачем daesz, всього редагувалось 3 разів.
-
Валерий
Member
daesz
lewerlin
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/s ... 1-tb.d1124 - це його аналог чи ні?
Так, подібне, на жаль, трапляєтьсяміняючи комплектуючі від ревізії до ревізії.
lewerlin
Теж за нього забув. Solidigm P44 ProТоп у Хайнікса - Р44
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/s ... 1-tb.d1124 - це його аналог чи ні?
-
AndP
Member
Спорить не буду, здесь, что попадет, то и придётся юзать. И вижу, по бенчам, в рамках одного процессора, расхождения до 15%. На моем процессоре, в зависимости от настроек, разбежка до 5%, что, по сути, не критично, но приятно их иметь.daesz: ↑ 17.09.2024 17:00 AndP,
а у вас є можливість вибрати вдалий екземпляр при покупці? Ні, тому треба дивитись на обзори, а не очікувати,