Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Prescott
Member
ALVikk
Так а зачем вы просите рекомендации если вам в магазине собирают ровно то, что у них залежалось или нужно продать?
Так а зачем вы просите рекомендации если вам в магазине собирают ровно то, что у них залежалось или нужно продать?
-
lordep
Member
Якщо ви готові вкласти 11к в МП тоді варто вже розглянути чіпсет AMD X670 наприклад GIGABYTE X670 GAMING X AX.ALVikk: ↑ 12.09.2023 21:20 acm_fan
так я вроде и обратился здесь за консультацией, что лучше взять сейчас , и на перспективу, прочел рекомендации, О сочетании МП +процессор особой критики не было. Немного о охлаждении ЦП и корпусе - да.
Я вроде всегда старался с пониманием принимать рекомендации.
Отправлено спустя 22 минуты 59 секунд:
acm_fan
Немного из прошлого, вчера вечером перебрал в кладовке " железки", 2018 -2021 гг много покупал комплектующих... так вот Лежит МП EVGA Z390 ФТВ, чек в коробке от 1.10.2020 - 312 евр., Так что, я думаю, моё субъективное мнение, 11 к - нормально.
-
Vlaad13
Member
да там норм сборкаALVikk: ↑ 12.09.2023 21:33 Prescott
Я внимательно читаю рекомендации, если все будет хорошо, на выходных соберу...Если что то не понравится в системнике, я обязательно здесь напишу
ну была бы лучше с водой от арктика
и корпус от Биквает
er[socrates] - один из немногих на форуме который шарит в зборке )
-
heidfeld
Member
ну да, ну даVlaad13: ↑ 12.09.2023 22:54 er[socrates] - один из немногих на форуме который шарит в зборке )
-
Blackintrad
Member
Привіт ще раз. Не знаю куди тут звернутися.
Допоможіть оцінити стару збірку для продажу:
Intel Core i5-10400F
ASRock Z490 Pro4 (s1200, Intel Z490, PCI-Ex16)
be quiet! Dark Rock Slim (BK024)
ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
Corsair RM550x
+2 планки по 8гб ддр4
Дякую
Intel Core i5-10400F
Corsair RM550x
+2 планки по 8гб ддр4
Дякую
-
Mixx
Member
Blackintrad
Барахілка-інше
Барахілка-інше
-
Prescott
Member
Норм БП, оставь. Продашь за копейки, а так будет или резервом или в новую систему поедет.Blackintrad: ↑ 13.09.2023 13:17Corsair RM550x
Продал 8700К + з390 + 16 3600 за 9500 со скрипом на ОЛХ, спроса было около 0, твоя система недалеко уехала. Ставь 9000 за связку и снижайся.Blackintrad: ↑ 13.09.2023 13:17+2 планки по 8гб ддр4
-
Vlaad13
Member
Мать+проц+оператива думаю 8Blackintrad: ↑ 13.09.2023 13:17 Привіт ще раз. Не знаю куди тут звернутися.
Intel Core i5-10400F
Corsair RM550x
+2 планки по 8гб ддр4
Дякую
Кулер 900
1070 - куча предложений на олх за 4 к где все божатся что они не майненные . Ну какие то из них действительно не майненные(думаю процентов 30) остальным полухана . Продать такую карту будет трудновато(а может и нет) Думаю каким то знакомым продать можно которым можно доказать что карта не майнила
-
karokum
Junior
Привіт
Допоможіть оцінити збірку
Призначення - робота(backend розробка) / ігри
Поки без карти, бюджет ~50к
В майбутньому планую поставити щось рівня 4070, щоб для 2к моніка комфортно (поки на FullHD сиджу)
Посилання на збірку
Корпус і БЖ трохи оверпрайс, але не бачу поки заради чого можна зекономити на них.
По башні теж вагаюся, вибрав Pure Rock 2 бо вже і корпус be quiet
Материнку хотів з PCI 5.0 + з можливістю потім докинути потужніший проц. Не знаю чи вгадав, хотів би почути вашу думку.
Дякую
В майбутньому планую поставити щось рівня 4070, щоб для 2к моніка комфортно (поки на FullHD сиджу)
Посилання на збірку
Корпус і БЖ трохи оверпрайс, але не бачу поки заради чого можна зекономити на них.
Материнку хотів з PCI 5.0 + з можливістю потім докинути потужніший проц. Не знаю чи вгадав, хотів би почути вашу думку.
Дякую
-
lewerlin
Member
Материнку зразу ні. Поміняти або на Асрок, або на Гігу за смаком. АСУС на АМ5 забагато косячить.karokum: ↑ 13.09.2023 22:09Посилання на збірку
По башні теж вагаюся, вибрав Pure Rock 2 бо вже і корпус be quite
Дякую
І краще трохи таки опуститися по материнці, аби взяти 3dшку. Ліпити в купу пачки форків з сіквелом буде комфортніше на товстому кеші.
По решті - все норм, якщо хочеться і можеться(ргб явно хочеться). Так то опуститися по ціні можна, якщо це критично.
-
heidfeld
Member
куча переплат. сборка гkarokum: ↑ 13.09.2023 22:09 Привіт
Посилання на збірку
Дякую
-
karokum
Junior
Конструктивно...heidfeld: ↑ 13.09.2023 22:27куча переплат. сборка гkarokum: ↑ 13.09.2023 22:09 Привіт
Посилання на збірку
Дякую
-
SergN
Member
Ну до корпуса ще можуть бути якісь естетичного плана побажання, тому туди не коментую, хоча дійсно там значне джерело потенційної економії.karokum: ↑ 13.09.2023 22:09Корпус і БЖ трохи оверпрайс, але не бачу поки заради чого можна зекономити на них.
Вибір БЖ такої потужності - теж переплата. Навіщо? 4070 буде споживати 200Вт чи трохи більше, з процом та рештою до 400 дотягне в навантаженні...
Відповідно, можна рухатися вниз як по потужності, так і ціні.
Материнка теж оверпрайс, розгляньте кілька Асроків і Гігабайтів, що наводилися в цій гілці на кількох сторінках назад. Але джерело потенційної економії теж непогане, адже можна вільно брати, починаючи з HDV/M.2.
І найцікавіше, що не здійснюючи вищеназваних переплат вийде можливість замінити вибраний проц на 7800x3d. Який, до речі, ще і споживає менше.
Проте от при виборі кулера я б рекомендував трохи посунутися вгору. Якщо так хочеться саме біквайт, то доплатити до Dark Rock Pro 4, а так ще варіант Ноктуа 14-15 чи щось поряд.
Ну і ССД брав би відразу на 2Тб, але щось цінники на них в телемарті дивують.
Не знаю, чому вибрано збірку саме в телемарті, адже запасу оптимізації по ціні ще чимало, якщо скористатися хотлайном.
-
karokum
Junior
lewerlin
Дякую. Не знаю що по косяках Асусів, знайшов тільки те, що там овервольтінг був, який в нових біосах пофікшений. Які інші проблеми?
SergN
БЖ брав з запасом по потужності для апргейду проца і карти. Можливо за вищу лінійку переплатив, і можна взяти щось рівня MPG чи Pure Power 12M, тут хотів і дізнатися чи є сенс переплачувати. Вибирав з думкою що мають бути відключення/нестабільна подача і тд, тому краще перестрахуватися надйнішими компонентами.
За материнку взагалі не зроз чому хейт. З PCIe 5.0(для карт)/WiFi вона зараз одна з найдешевших, в тому ж Енко за 11300грн - як і Aurus Pro, яку одобрили пару сторінок раніше. AsRock великі магази не везуть, тільки якісь ноунейми, в яких брати не охота
За 7800X3D взагалі не знаю, у всіх бенчах він в робочих задачах на рівні 7700Х плюс-мінус (бенчмарки раз, бенчмарки два), по ціні відчутна різниця + вимагає потужнішого охолодження. На ігри поки +- всерівно, 7700 непогано справляється.
Вибирав компоненти так, щоб зараз була база +- норм, і коли через рік захочу апгрейднути проц на умовний 9 7900X3D, не думав а чи буде йому комфортно в цій материнці.
+ не гонюся за перформенс пер бакс, бо так можна до АМ4 в коробці з-під бананів дійти і радіти...
Дякую. Не знаю що по косяках Асусів, знайшов тільки те, що там овервольтінг був, який в нових біосах пофікшений. Які інші проблеми?
SergN
БЖ брав з запасом по потужності для апргейду проца і карти. Можливо за вищу лінійку переплатив, і можна взяти щось рівня MPG чи Pure Power 12M, тут хотів і дізнатися чи є сенс переплачувати. Вибирав з думкою що мають бути відключення/нестабільна подача і тд, тому краще перестрахуватися надйнішими компонентами.
За материнку взагалі не зроз чому хейт. З PCIe 5.0(для карт)/WiFi вона зараз одна з найдешевших, в тому ж Енко за 11300грн - як і Aurus Pro, яку одобрили пару сторінок раніше. AsRock великі магази не везуть, тільки якісь ноунейми, в яких брати не охота
За 7800X3D взагалі не знаю, у всіх бенчах він в робочих задачах на рівні 7700Х плюс-мінус (бенчмарки раз, бенчмарки два), по ціні відчутна різниця + вимагає потужнішого охолодження. На ігри поки +- всерівно, 7700 непогано справляється.
Вибирав компоненти так, щоб зараз була база +- норм, і коли через рік захочу апгрейднути проц на умовний 9 7900X3D, не думав а чи буде йому комфортно в цій материнці.
+ не гонюся за перформенс пер бакс, бо так можна до АМ4 в коробці з-під бананів дійти і радіти...
-
Vlaad13
Member
да у вас в принципе +- норм сборкаkarokum: ↑ 14.09.2023 01:31 lewerlin
SergN
покупайте и никого не слушайте
кулер не меняйте 7900х3d все равно нужна вода - один фиг мы кулер и проц будем продавать потом
а какая у вас ща видяха?
-
Prescott
Member
1. Мать меняем, как выше сказали (гига-азрок)karokum: ↑ 13.09.2023 22:09Допоможіть оцінити збірку
2. ОЗУ меняем на https://telemart.ua/products/gskill-ddr ... 16gx2-fx5/
3. Кулер меняем, берём дипкул ак620 ибо а) дешевле б) эффективнее
4. БП можно вот такой ..https://telemart.ua/products/msi-mpg-850w-pcie5-a850g/
-
Mixx
Member
Prescott
БП ж там классный, зачем советовать мусорную контору которая по гарантии тебя 99% что кинет?)
А так по поводу взять мать по проще а проц 7800х3д-7000х за те деньги выглядит здраво. Та же b650 pro rs по питальнику будет не хуже того ансуса, с биосом точно меньше траблов, за что переплата? Пцие5й версии под который ещё не выпустили ни одной видяшки?
БП ж там классный, зачем советовать мусорную контору которая по гарантии тебя 99% что кинет?)
А так по поводу взять мать по проще а проц 7800х3д-7000х за те деньги выглядит здраво. Та же b650 pro rs по питальнику будет не хуже того ансуса, с биосом точно меньше траблов, за что переплата? Пцие5й версии под который ещё не выпустили ни одной видяшки?
-
Prescott
Member
10 лет гарантия и нормальная начинка внушают Тем более у меня этот БП в более прожорливой связке, вопросов 0.Mixx: ↑ 14.09.2023 10:03БП ж там классный, зачем советовать мусорную контору которая по гарантии тебя 99% что кинет?)
-
karokum
Junior
За PCI 5 для карти згоден, почитав трохи, і потенційно це юзлес штука. Але вот PCI 5 для SSD виглядає нормально, і на перспективу, коли останні подешевшають. А мамки з PCI 5 для SSD і так стартують від 10кMixx: ↑ 14.09.2023 10:03 Пцие5й версии под который ещё не выпустили ни одной видяшки?
AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.uaPrescott: ↑ 14.09.2023 09:59 1. Мать меняем, как выше сказали (гига-азрок)
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
-
Prescott
Member
https://can.ua/asrock-b650-pg-lightning/p312972/karokum: ↑ 14.09.2023 10:41AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.ua
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
wi fi платку сами докупите потом по потребности