Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Mixx
Member

Повідомлення

Theta
6700xt вообще никоим местом не является конкурентом 4060/ти, стоит рассматривать только как бу альтернативу со всеми рисками, х2 потреблением и убогостью дров.
Hottoro
Member

Повідомлення

Mixx: 25.08.2023 23:29убогостью дров.
Докладніше, якщо не важко по пунктам.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Hottoro: 25.08.2023 23:31
Mixx: 25.08.2023 23:29убогостью дров.
Докладніше, якщо не важко по пунктам.
Радеон и драйвера, драйвера и радеон :lol:
Mixx
Member

Повідомлення

Hottoro
Артефакты, черные экраны, пропадающие курсоры мышки, не запускающиеся старые игры, и тд и тп, инфы в инете куча, со всем перечисленным сталкивался как на встройке у 7600 так и на 6700хт на которую моих нервов хватило на полторы недели.
manbearboar
Member

Повідомлення

Mixx
Что вы там с ними делали?
С курсором решается за минуту, ЧЭ чаще всего из-за кабеля, на это нет жалоб массовых. (итд обычно = больше нечего добавить)
Игрушки старые какие?
Почему себе не взяли отличную 4060Ti, которую рекомендуете вместо 6700XT, может потому что есть нюансы ещё более серьёзные :rolleyes:
Много ли смысла в том чтобы променять вылеты (ну допустим ) в старых играх на вылеты в новых играх?
Mixx
Member

Повідомлення

manbearboar
В том то и дело, что ничего :gigi:

Чистая винда, последние дрова на видяху и чипсет, новый моник с родным кабелем.

Точно помню, симулятор формулы 1 2004 артефачил до неиграбельности, ларка 2013го года лицуха вылетала в меню, фикса не нашел, больше проверить не успел так как продал.

Именно у меня экран мог пару раз мигнуть в течении первых 10 мин после загрузки винды.

Про и тд...

Родной софт произвольно сбрасывал настройки вентилятора, даже без разгона, косяк массовый, афтербернер в трее держать - не совсем выход.

Ещё одна крайне бесячая штука - люблю стримы/видео на Ютубе подрубать поверх окна игры и подглядывать, на нвидии все ок, на АМД, если есть нагрузка на гпу от игры, картинка Ютуба начинает подписать, так себя ведёт и рх480 и встройка 7600 и 6700хт, решения не нашел.

Кстати, как не странно, о полярисах ничего плохого язык не повернется сказать, отличные карты, и с дровами проблем сильно меньше, но производительность на сегодня уже недостаточна.

Дело было зимой, разбираться в этом болоте особо не хотелось, просто продал карту, добавил немного денег взял 3070, на ней пол года просидел - без проблем, позже взял 4070, все так же отлично, разогнал с понижением вольтажа, ниодного косяка за 2 месяца.

Лично я как альтернативу 4060ти советовал бы 6800 без хт, она потребляет меньше чем 6700хт, частоты там сильно ниже, хорошо даунвольтится, и то альтернатива оч условная, только бу и дешего, и только под актуальные игры.
Востаннє редагувалось 26.08.2023 08:02 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

Theta: 25.08.2023 23:19Чи все ж краще зекономити на охолодженні та корпусі, щоб дотягнутися до 4060ti/нової 6700 XT за 17к?
Під оголошені задачі цієї збірки з головою (і швидше будуть високі-ультра, ніж середні-високі найстройки).

Просто майте на увазі, що, купляючи АМ5, ви закладаєте майбутні апгрейди відяхи і, можливо, процесора.
Якщо ж в такому вигляді комп буде ще 5+ років, є сенс зібратися на дешевому АМ4 і вкластися в відяху.
0trog0
Member

Повідомлення

Що краще виглядає, 4k@60 чи 2k@144 ?
Став вибір нового монітора, який потягне за собою оновлення заліза. Заодно цікавить, який мінімальний процесор має здатність повністю закрити потребу в 144 фпс?
Avenger80
Member

Повідомлення

0trog0
Вот вам и термин "раскрытие монитора"... :gigi: Какая видеокарта и процессор раскроет мой *** монитор? :) Раньше такого не было. :)
SergN
Member

Повідомлення

0trog0: 26.08.2023 11:18Що краще виглядає, 4k@60 чи 2k@144 ?
В статиці - 4к, в динаміці - 144Гц B-)
Donate
Member

Повідомлення

0trog0: 26.08.2023 11:18 Що краще виглядає, 4k@60 чи 2k@144 ?
Став вибір нового монітора, який потягне за собою оновлення заліза. Заодно цікавить, який мінімальний процесор має здатність повністю закрити потребу в 144 фпс?
Ну роздільна здатність ляже на вашу відяху. Для 2к60фпс мінімум 4070 якщо хочеш цікаву картинку без промінців в останніх проектах і з якимось запасом на майбутнє. Для 4к це напевно 4090.
Для 144 в залежності від гри якщо останні онлайн проекти це останні топові рішення амд/інтел. Якщо накшталт пограти в дотку чи кс можете на 5500 + 3060 зібрати :laugh:

Added in 5 minutes 30 seconds:
SergN: 26.08.2023 11:32 В статиці - 4к, в динаміці - 144Гц B-)
Різниця імхо в мильці. Коли здох другий монітор дали 2 на вибір. Перший це 27" FullHD IPS другий 24" FullHD IPS, і проблема в першого не в сітці яка більше а в тому що там все дуже ростянуто навідь коли дивишся на годинник вінди. 4к має добрий запас по дюймажам я сидів пару неділь на ТВ 50" і в цілому я би сказав дуже классно, але скоріш за все на 27-32" моніторах 4к буде взагалі непотрібне :laugh: 27 2к відчувається десь як 24" фулл хд але більше місця всюди, і в іграшках все крупніше що плюс.
SergN
Member

Повідомлення

Donate: 26.08.2023 11:39але скоріш за все на 27-32" моніторах 4к буде взагалі непотрібне 27 2к відчувається десь як 24" фулл хд але більше місця всюди, і в іграшках все крупніше що плюс.
Потрібне. Якщо мова не про задрота-геймера, якому лише фпс в іграх подавай, і більш за компом він нічого не робить, то не побачити плюси від переходу з мильного fhd на 4к на діагоналях 27-32" може лише дуже запущений клієнт офтальмолога.
Просто інколи треба чесно собі відповідати, який комплектуючі (зокрема монік, а також відяха) можемо собі дозволити, і по яких критеріях доводиться йти на компроміси, але все одно через бюджетне обмеження, а не прикриваючись надуманим аргументом, що начебто 4к гірше за fhd.
Востаннє редагувалось 26.08.2023 11:51 користувачем SergN, всього редагувалось 1 раз.
DuckRider
Member

Повідомлення

4k на 27-32 не имеет смысла. На счет проца для 2к 144 - лучше 7800х3д :D Упор в видяшку будет
Donate
Member

Повідомлення

SergN: 26.08.2023 11:47
Donate: 26.08.2023 11:39але скоріш за все на 27-32" моніторах 4к буде взагалі непотрібне 27 2к відчувається десь як 24" фулл хд але більше місця всюди, і в іграшках все крупніше що плюс.
Потрібне. Якщо мова не про задрота-геймера, якому лише фпс в іграх подавай, і більш за компом він нічого не робить, то не побачити плюси від переходу з мильного fhd на 4к на діагоналях 27-32" може лише дуже запущений клієнт офтальмолога.
Просто інколи треба чесно собі відповідати, який комплектуючі (зокрема монік, а також відяха) можемо собі дозволити, і по яких критеріях доводиться йти на компроміси, але все одно через бюджетне обмеження, а не прикриваючись надуманим аргументом, що начебто 4к гірше за fhd.
Де я говорив що 27" для фуллхд це оптимально? :spy:
0trog0
Member

Повідомлення

Якщо обмежитись 2k@60-75, то яку відеокарту порадите? Це мають бути тверді 60-75 фпс без длсс і не обов'язково промені. Проста потужність відеокарти без фіч. Процесор, я так розумію, будь-який сучасний з ДДР5, бо буду збирати на новій пам'яті.
Монітор в такому разі буду дивитись 27 дюймів, раз 4к вийде занадто накладним і не обов'язково потрібним на невеликій діагоналі. Гуляти хочеться не на всі гроші, а щоб і гарно було, і гроші лишились, тому, думаю, 2к 27 дюймів в самий раз.
Donate
Member

Повідомлення

0trog0: 26.08.2023 13:12 Якщо обмежитись 2k@60-75, то яку відеокарту порадите? Це мають бути тверді 60-75 фпс без длсс і не обов'язково промені. Проста потужність відеокарти без фіч. Процесор, я так розумію, будь-який сучасний з ДДР5, бо буду збирати на новій пам'яті.
Монітор в такому разі буду дивитись 27 дюймів, раз 4к вийде занадто накладним і не обов'язково потрібним на такій діагоналі.
Писав вище не слабкіше за RTX4070, в мене 2070S (щось між 3060/3060ti) неяких твердих 60 фпс карта вже не спроможна :laugh:
0trog0
Member

Повідомлення

Donate
Зрозумів, дякую. Буду орієнтуватись на потужність 4070. Ну ще на таке бюджету може стати, бо на 4090 для 4к точно зажлоблюсь)
DuckRider
Member

Повідомлення

0trog0: 26.08.2023 13:12 Якщо обмежитись 2k@60-75, то яку відеокарту порадите? Це мають бути тверді 60-75 фпс без длсс і не обов'язково промені. Проста потужність відеокарти без фіч. Процесор, я так розумію, будь-який сучасний з ДДР5, бо буду збирати на новій пам'яті.
Монітор в такому разі буду дивитись 27 дюймів, раз 4к вийде занадто накладним і не обов'язково потрібним на невеликій діагоналі. Гуляти хочеться не на всі гроші, а щоб і гарно було, і гроші лишились, тому, думаю, 2к 27 дюймів в самий раз.
Я б у будь-якому разі брав 144, навіть, якщо половина ігор буде в 60
SergN
Member

Повідомлення

0trog0: 26.08.2023 13:12то яку відеокарту порадите?
Дочекайтесь виходу незалежних тестів тих карт, що вчора анонсували, бо якраз одна з них зараз має шанси бути лідером в рекомендаціях під такий вибір, як у вас.
Donate: 26.08.2023 12:11Де я говорив що 27" для фуллхд це оптимально?
Я десь це стверджував?
Nouriel
Member

Повідомлення

Mixx: 25.08.2023 23:57 Hottoro
Артефакты, черные экраны, пропадающие курсоры мышки, не запускающиеся старые игры, и тд и тп, инфы в инете куча, со всем перечисленным сталкивался как на встройке у 7600 так и на 6700хт на которую моих нервов хватило на полторы недели.
і купив 4070. а чому не 4060 чи 3070, а перескочив на вищий сегмент? :gigi:
жесть ото заходиш на редіт чи якийсь форум в ветку нвідії і там ні одної теми про чорні екрани, бсоди не запускачі ігри і тд , :lol: :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
0trog0
в чому 60 фпс? в доті вам 1650 вистачить

Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
Mixx: 26.08.2023 07:57 Ещё одна крайне бесячая штука - люблю стримы/видео на Ютубе подрубать поверх окна игры и подглядывать, на нвидии все ок, на АМД, если есть нагрузка на гпу от игры, картинка Ютуба начинает подписать, так себя ведёт и рх480 и встройка 7600 и 6700хт, решения не нашел.
а у вас зараз включено апаратне прискорення в браузері? а то до мене багато звертаються "чому в браузері лагає графіка чи ігри", а виявилось що всі вони власники нвідії, тому може зазамовчуванням вимикає драйвер
Відповісти