Нарешті привіз я сьогодні додому новий БЖ і відяху, дарма я возив тяжкий БЖ на роботу, там все дуже легко розібратися, куди втикати кабелі в модульний БЖ, просто я раніше не займайся зборкою з модульним БЖ, а возив БЖ на роботу заздалегідь, бо думав наступного разу приперти туди і 20 кг комп. Замінив самостійно БЖ, знявши 120-вентилятор над процом, як порадив пан
aaleksandrenko, тож знімати кулер і розбирати комп повністю поки не знадобилося. Може колись і спробую накладати термопасту, але для початку якось стрьомно, треба ще кілька відео для цього подивитися і бажано потренуватися на чомусь типа Sandy Bridge, а не на сучасному дорогому компі, де переживаю залити сокет термопастою, або навпаки накласти мало, що будуть порожнини і погана теплопередача.
Може й зайве для i7-11700 ще один 4 pin живлення, але вже раз кабелі є в наявності, то я провів обидва кабелі й 8 pin, і 4 pin. У старому БЖ там лише один кабель 4+4 був у наявності, а в новому БЖ 4+4 та 8 pin.
Запустив спочатку з RX 580, яка стояла в корпусі - заміна БЖ пройшла успішно, далі встановив відяху RX 6800 і знов все запрацювало, комп завантажується з зображенням на екрані з першого разу. Тож поки проблем нема, а чи буде стабільно працювати далі - час покаже.
На майбутнє при потребі транспортувати комп зі встановленим кулером на кравчучці точно не буду, а вже чи нестимемо комп з кулером чи транспортуватиму зі знятим кулером видно буде. Хоча коли втикати/виймати в материнку кабелі живлення та оперативку, то вона так сильно вигинається, страшнувато на перший погляд
Тож невже вона не витримуватиме ваги кулеру при обережному транспортуванні електричкою без сильних струсів, як я вже два рази робив раніше.
Усім дякую, що відгукнулися
, особливо пану
aaleksandrenko за те, що підказав як замінити кабель живлення проца в моєму корпусі без потреби знімати кулер.