Перестал запускаться новый ПК.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
PushKing
Member

Повідомлення

ervin: 23.09.2023 15:06PushKing
На відкритому стенді пробували запускати?
Бо в мене були приколи коли мамка з райзеном 3600 запускається і працює, ставиш 5800 - тупо нуль. Якийсь щелкчок/захист і нічого.
Виявилось, що забув витягти лишню стійку з корпусу. Десь шось коротило. З тих пір правило в будь-якій незрозумілій ситуації - збирай відкритий стенд.
У меня тут в принципе нет никакого системника. Мать в моих руках ни разу в системнике не стояла. Запускал я ее на коробке из под ее самой же.
Alex646
Member

Повідомлення

ervin

Читайте автора темы, у него и так опен стэнд.
Pokidok
Member

Повідомлення

Як варіант, може з накопичувачем щось? В мене подібне було, коли на китайському ссд контроллер відригнув
warchild2006
Member

Повідомлення

А если с откинутым питанием ЦП запустить, есть старт ?
PushKing
Member

Повідомлення

Pokidok: 23.09.2023 16:00Як варіант, може з накопичувачем щось? В мене подібне було, коли на китайському ссд контроллер відригнув
Пробовал без, пробовал с...
Последний вариант: мать + 1 плашка ОЗУ + проц = всеравно нет пуска :(
warchild2006: 23.09.2023 16:18А если с откинутым питанием ЦП запустить, есть старт ?
Без 4/8 пин? Могу попробовать.
warchild2006
Member

Повідомлення

Мкжду запусками БП обесточиваете чтобы он защиту сбросил ?
PushKing
Member

Повідомлення

warchild2006: 23.09.2023 16:28Мкжду запусками БП обесточиваете чтобы он защиту сбросил ?
Конечно.
1A343
Member

Повідомлення

Кулер процесора на гвинтиках? Спробуй відпустити трохи, або взагалі спробувати стартонути без кулера на пару секунд. Якщо все повитягати і включити, саму тільки плату, запищить, чи ні?

Відправлено через 8 хвилин 29 секунд:

Така ж плата, проблема в БП
PushKing
Member

Повідомлення

1A343: 23.09.2023 17:03Кулер процесора на гвинтиках?
Нет. Обычное стоковое крепление.
1A343: 23.09.2023 17:03Спробуй відпустити трохи, або взагалі спробувати стартонути без кулера на пару секунд.
я пробовал без кулера. ничего :(
1A343: 23.09.2023 17:03 Якщо все повитягати і включити, саму тільки плату, запищить, чи ні?
Позже проверю. Сейчас пока нет возможности.
1A343: 23.09.2023 17:03Така ж плата, проблема в БП
Там БП унес из жизни и другую мамку. У меня сейчас от этого БП работает комп с целероном (хасвел!!!). Плюс я мултьтиметром замерял вольтажи. С ним явно проблем нет. Если бы это был БП киллер, то вторую мать бы я уже тоже убил.
1A343
Member

Повідомлення

Ось один з кометнарів:
I had this same issue with this motherboard and the problem turned out to be the power supply. It took me three of them before solving the issue. All three PSUs checked out fine and they all worked well on other computers. But they were all 700 watts or less. I finally was desperate enough to purchase yet another PSU this time an 850-watt and the board fired up as it should. Apparently, the lower-watt units simply don't have the power it takes to start the board.
Гугл переклад:
У мене була та сама проблема з цією материнською платою, і проблема виявилася в блоці живлення. Мені знадобилося три з них, перш ніж вирішити проблему. Усі три блоки живлення перевірили добре, і всі вони добре працювали на інших комп’ютерах. Але всі вони були 700 Вт або менше. Нарешті я був досить відчайдушним, щоб придбати ще один блок живлення, цього разу на 850 Вт, і плата запрацювала як слід. Очевидно, блоки з меншою потужністю просто не мають потужності, необхідної для запуску плати.

не знаю чого так, може і тут подібне
PushKing
Member

Повідомлення

1A343: 23.09.2023 17:03Кулер процесора на гвинтиках? Спробуй відпустити трохи, або взагалі спробувати стартонути без кулера на пару секунд. Якщо все повитягати і включити, саму тільки плату, запищить, чи ні?
Попробовал: без всего, с 1 цпу, с одной озу... без изменений. Старта нет.
goldenvirus
Member

Повідомлення

Ну раз вы пробовали стартонуть плату замыканием черного и зелёного провода у вас всё закрутилось и при этом ничего не задымелось/загорелось, значит замыканий на плате нет, иначе БП ушел бы в защиту. Но больше так не делайте, можно убить плату, лучше точно не сделаете, да и не проверите ничего, ибо один фиг мультиконтроллер/хаб не получили команду на запуск, а просто на них пришло питание...

При подключенной колодке 24пин к материнке замеряйте напряжение на фиолетовом проводе, должно быть не меньше 5в, замеряйте напряжение на вставленной в плату батарейке (именно когда она вставлена в плату) должно быть не меньше 3в (черный щуп на черный провод блока питания, красный щуп на батарейку), замеряйте напряжение на пинах для кнопки включения...
Если напряжения в норме, можно попробовать копнуть в сторону прошивки БИОС, на современных платах при слетевшей прошивке или битой флешке может не быть старта.
gehka3
Катярко

Повідомлення

PushKing
Готово: viewtopic.php?p=3672217#p3672217
goldenvirus
Member

Повідомлення

Так что ж в итоге было то?
Shultz
Member

Повідомлення

Там деже на фотках видно загнутые пины в pciex
gehka3
Катярко

Повідомлення

Где, на каком фото, в каком слоте? :)
Shultz
Member

Повідомлення

gehka3
Катярко

Повідомлення

Shultz
Это слот х4 линий, в том пазе физически уже нет ноги, да здравствует пыль ;)
Cirax
Member

Повідомлення

goldenvirus: 05.10.2023 14:45
Так что ж в итоге было то?
Так тебе и сказали.
Знания стоят денег :)
goldenvirus
Member

Повідомлення

Ну і нафіга тоді такі теми створювати і консиліум збирати, якщо кінцевий результат є таємницею...
Відповісти