Що взяти пк чи сервер?

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Ihor_Rod
Junior

Повідомлення

то ви всього 1 ядро орендуєте чи я щось не так зрозумів?
Так, все правильно
питань від провайдера не було. але там не багато користовачів було зовсім.
А скільки було користувачів +-? Хоча б приблизно
WalkMan
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.07.2023 09:59Питання не в пропускній здатності, а в кількості вхідних з'єднань. Як тільки перевалить за певну межу, вам зателефонує провайдер і зробить атата запропонує перейти на бізнес-тариф, або припинити це неподобство
аааааа, як я пропустив цей шедевр 🤡
Ihor_Rod
Junior

Повідомлення

strang: 17.07.2023 13:44
Ihor_Rod: 17.07.2023 11:31CPU Model : AMD EPYC 7302 16-Core Processor
CPU Cores : 1 @ 2999.995 MHz
CPU Cache : 512 KB
то ви всього 1 ядро орендуєте чи я щось не так зрозумів?

у мене роки 2 назад магазинчик крутився на mini PC типу такого ( НЕ реклама :laugh: viewtopic.php?f=26&t=271758). питань від провайдера не було. але там не багато користовачів було зовсім.
зараз на такому юзаю проксмокс з кількома віртуалками для локальних потреб. -
спойлер
CPU usage 2.32% of 4 CPU(s)
IO delay 0.00%
Load average 0.00,0.02,0.00
RAM usage 8.81% (1.35 GiB of 15.33 GiB)
KSM sharing 0 B
/ HD space 3.15% (2.96 GiB of 93.93 GiB)
SWAP usage 0.01% (512.00 KiB of 8.00 GiB)
Так, арендую 1 ядро.

А скільки було юзерів у вас, хоча б приблизно?
WalkMan
Member

Повідомлення

Ihor_Rod: 17.07.2023 13:52А скільки було користувачів +-? Хоча б приблизно
Це не важливо, допоки ці користувачі (а їх насправді може бути декілька штук) не стануть забивати усю пропускну здатність до клієнта («сервера») і тут є два варіанти, або провайдер зі свого боку просто блокує IP оскільки сприймає трафік, як DDOS, або пропонує перевести клієнта на тарифний план з гарантованим аплінком.
GreenMile
Member

Повідомлення

WalkMan: 17.07.2023 13:54
GreenMile: 17.07.2023 09:59Питання не в пропускній здатності, а в кількості вхідних з'єднань. Як тільки перевалить за певну межу, вам зателефонує провайдер і зробить атата запропонує перейти на бізнес-тариф, або припинити це неподобство
аааааа, як я пропустив цей шедевр 🤡
Ну вам зараз може і смішно, а ми на тижні два без форуму лишись поки шукали куди його перенести, бо "хостер" сервера звісно не бажав платити зайвого :) Хто там зараз ще може вчудити - невідомо, але зібрати дома сервер, а потім погоріти на інтернеті то так собі ідея :)
strang
Member

Повідомлення

Ihor_Rod: 17.07.2023 13:55А скільки було юзерів у вас, хоча б приблизно?
брехати не буду, точно не памятаю. десь колись наче бачив максимум одночасно 10 чоловік. але якщо ваш сервер 1 ядро обслуговувало не думаю що у вас там купа трафіку щоб звичайному провайдеру щось там не подобалось. київстар на сайті каже тарифи для бізнесу якісь зараз Wi-Fi Business 100/200 100 і 200 грн місяць відповідно

жруть ці штуки мало, по електриці не помітно. у мене зараз весь сервер показує 8,7Вт (9,9 -1,2 сама розетка без навантаження)
Зображення
Васильович
Member

Повідомлення

Схоже, орендований сервер віртуальний і геть початкового рівня.
Тоді бачу два варіанти:
1) Oracle Free Tier - безкоштовно (є нюанси) і дуже потужніше за поточний сервер
2) Енергоефективний домашній сервер з mini PC (наприклад, такий як мій профільний)

Кожен варіант має свої плюси та мінуси, тому я як чітер використовую обидва :super:
Smok
Member

Повідомлення

для сайту, на який заходить 30 людей в день вистачить будь-якого vps
для домашнього міні-пк рекомендую intel nuc, або схожі usff пк (вище кидали варіанти), споживання там буде до 10w в простої

для домашнього сервера треба ups, інет типу старлінка та reverse proxy, щоб був нормальний аптайм і не залежало від світла = мінімум 70$ на місяць за те, за що ви зараз платите сильно менше

або не роби мозок та купи 1u сервер з розміщенням в дата центрі - COLOCATION, це буде дешевше абонки старлінка
Відповісти