Система на AM5 не стартует (черный экран)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
shatun
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Так, все вірно - бажано "голу" мамку шити, навіть без процу.
N_Cooler
Junior

Повідомлення

Наразі завіз в сервіс, чекаю новин.

shatun
Само собою, що переіменовував файл.
N_Cooler
Junior

Повідомлення

Майстер ставить свою відеокарту - комп включається. Повертає мою - все добре. Проблем не виявив. Забираю до дому включається. Згадав, що забув звукову включити - знову те саме. Чорний екран з написом гіга🤯
shatun
Member

Повідомлення

N_Cooler: 01.11.2023 13:56 ...Забираю до дому включається. Згадав, що забув звукову включити - знову те саме. Чорний екран з написом гіга...
Ну, і що? Хто в нас переможець? Звукова? :gigi:
Трохи подробиць - що означає "включити"? Що за приблуда? Рідна встроєна, PCI чи USB?
Чи просто кабель до колонок на вихід встановив і все "вмерло"?
Чи взагалі не ставив, а потім поставив pвукову у PCI чи USB?
N_Cooler
Junior

Повідомлення

Коротше, по ходу все працювало зі старту. Треба було всього лиш підключитись через HDMI.
shatun
X-Fi Titanium.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

буває)
N_Cooler
Junior

Повідомлення

Piter Cantrope
А я так і не зрозумів, як підключення через DP пов'язане з цим. Коли вперше включив після сервісу ПК без звукової але через DP, то нормально включилось, а з нею пішов відкат.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Всяке дивне трапляється. Ну і ефект майстра ніхто не відміняв. В тебе не працює, сушиш собі голову, думаєш чи то ти дурний, чи то коні не їдуть. Відносиш до майстра - а там все вмикається з першого разу.
Буває.
shatun
Member

Повідомлення

N_Cooler: 02.11.2023 10:52 Piter Cantrope
А я так і не зрозумів, як підключення через DP пов'язане з цим. Коли вперше включив після сервісу ПК без звукової але через DP, то нормально включилось, а з нею пішов відкат.
:dontknow:
Основное отличие от HDMI — чуть более широкий канал для передачи данных (10,8 Гбит/с вместо 10,2 Гбит/с)
Практично у всіх МП є обмеження при одночасному/вибірковому підключенні пристроїв у слоти PCIe/М.2/sata.
Бо ліній по PCIe всім одночасно, або у якихось конкретних випадках, не вистачає. :weep:
Типу при підключенні усіх М.2 неможливо використовувати якісь сата порти. Або якийсь PCIe зменшує свою пропускну здатність, або навіть вимикається взагалі.
У інструкції до твоєї МП цього питання взагалі ніяк не торкались. Та це не означає, що обмежень немає. Можливо оце воно і є... :gigi:
billybons1980
Member

Повідомлення

Привіт всім) Платформа AM5, B650 Asrock PG Lightning, CPU Rysen 7700, память KingBank DDR5 6400 2x16GB, все працює добре. Ситуація - купив інший кіт Kingbank DDR5 6800 2х16GB, перший раз встановив просто виключивши компьютер кнопкою живлення, блок живлення не відключав і з розетки не витягав, перед цим скинув біос на дефолт, запускаю - комп не стартує, горять постійно індикатори DRAM і CPU на платі, чекав довго, хвилин 10(думав тренування памяті). Почав перевіряти потім по одній - виявилось, що одна з планок 6800 неробоча. Питання, могла вона якось вийти з ладу, із-за того, що повність не обесточив материнку і вставив память?
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

billybons1980: 28.02.2024 07:39 Привіт всім) Платформа AM5, B650 Asrock PG Lightning, CPU Rysen 7700, память KingBank DDR5 6400 2x16GB, все працює добре. Ситуація - купив інший кіт Kingbank DDR5 6800 2х16GB, перший раз встановив просто виключивши компьютер кнопкою живлення, блок живлення не відключав і з розетки не витягав, перед цим скинув біос на дефолт, запускаю - комп не стартує, горять постійно індикатори DRAM і CPU на платі, чекав довго, хвилин 10(думав тренування памяті). Почав перевіряти потім по одній - виявилось, що одна з планок 6800 неробоча. Питання, могла вона якось вийти з ладу, із-за того, що повність не обесточив материнку і вставив память?
Вона, судячи по назві, могла і просто так вийти. А могла і не заходити. :)
billybons1980
Member

Повідомлення

Та воно то так, китай, але заводский, але ціна цікава і чіпи Hynix A-Die які 7200 і навіть 8000Мгц беруть без проблем, є обзори на неї і багато гарних відгуків. Брати бренд по ціні майже х2 в локальних магазах на старих чіпах, або невдалих самуснгах таке собі. Знайомий багато такої памяті продає, проблем немає з нею по якості, от я і думаю, чи міг я її приговорити, тим що мамку не обесточив повністю.
P.S: бачу, що тут на форумі продають теж таку память активно 6400 і 6800)
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

billybons1980: 28.02.2024 10:51 Та воно то так, китай, але заводский, але ціна цікава і чіпи Hynix A-Die які 7200 і навіть 8000Мгц беруть без проблем, є обзори на неї і багато гарних відгуків. Брати бренд по ціні майже х2 в локальних магазах на старих чіпах, або невдалих самуснгах таке собі. Знайомий багато такої памяті продає, проблем немає з нею по якості, от я і думаю, чи міг я її приговорити, тим що мамку не обесточив повністю.
P.S: бачу, що тут на форумі продають теж таку память активно 6400 і 6800)
Все одно. 99% була дохла з заводу. Міняти по гарантії. Якщо вона є.
0kie
Member

Повідомлення

billybons1980
Китайская паль из разношёрстных б/у чипов памяти.
Какие обзоры? Ну что ты как маленький? Вскрой свою битую планку и глянь на маркировку - она с вероятностью 99% будет разной. Глянь на канале "Мой компьютер" правдивый обзор всего такого непотребства и пользуйся проверенными брендами.
Yurius
Member

Повідомлення

У меня такая проблема : Ryzen 7700 , мать Gigabyte b650 ds3h ,память gskill 2 по 16 гб 6000мгц

На матери отсутствует один пин ( по раскладке он vss заземление )

Система стартует только в одноканале , то есть если любую из двух планок вставить во 2 слот ,то все ок ,во 2 и 4 - черный экран ,просто в 4й любую - тоже черный экран .

На матери мертв двухканал ,я правильно понимаю,стоит ли ее ремонтировать ( дегьги мне пейпел вернул)? Или процессор тоже может быть виновен?

З.ы. биос обновил до последнего, ничего не изменилось.
AndP
Member

Повідомлення

Yurius: 28.02.2024 20:49 стоит ли ее ремонтировать ( дегьги мне пейпел вернул)?
я бы купил другую плату

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Yurius
а с этой платы, мне продашь планку ввода/вывода :D , а то моя устала
Yurius
Member

Повідомлення

AndP: 28.02.2024 21:01
Yurius: 28.02.2024 20:49 стоит ли ее ремонтировать ( дегьги мне пейпел вернул)?
я бы купил другую плату

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Yurius
а с этой платы, мне продашь планку ввода/вывода :D , а то моя устала
Я вот и склоняюсь к новой плате,теперь и одноканал перестал запускаться,вылазит это и ни один из вариантов не нажимается
Вкладення
Screenshot_20240228-210831.png
Timedemo
Member

Повідомлення

billybons1980: 28.02.2024 07:39 Привіт всім) Платформа AM5, B650 Asrock PG Lightning, CPU Rysen 7700, память KingBank DDR5 6400 2x16GB, все працює добре. Ситуація - купив інший кіт Kingbank DDR5 6800 2х16GB, перший раз встановив просто виключивши компьютер кнопкою живлення, блок живлення не відключав і з розетки не витягав, перед цим скинув біос на дефолт, запускаю - комп не стартує, горять постійно індикатори DRAM і CPU на платі, чекав довго, хвилин 10(думав тренування памяті). Почав перевіряти потім по одній - виявилось, що одна з планок 6800 неробоча. Питання, могла вона якось вийти з ладу, із-за того, що повність не обесточив материнку і вставив память?
КінгБанк це не пам"ять, це мусор.
AndP
Member

Повідомлення

Yurius: 28.02.2024 20:49

ты точно нужный биос качнул? я сам в них путаюсь (у меня такая же мать имеется), там несколько ревизий платы. Проверь.
Yurius
Member

Повідомлення

AndP: 29.02.2024 01:04
Yurius: 28.02.2024 20:49

ты точно нужный биос качнул? я сам в них путаюсь (у меня такая же мать имеется), там несколько ревизий платы. Проверь.
проблема была и до обновления,биос правильный (плата рев 1.3)
Відповісти