Останні статті і огляди
Новини
Допоможіть підібрати кулер на і5
-
leif
Member
Vasyl,беріть МUX 120, не пожалкуєте
-
Vasyl
Member
master
а не проще ли подобрать память без таких высоких радиаторов?...
Яку? Тут за 135$ дві планки по 2 Гб які працюють на 2000 Мгц при 9-9-9-27. Ну або Теам 2000 Мгц - там радіатори трохи менші, але під кулер мабуть не влізуть.
...для выбранных тобой модулей идеальны вариант - это ВОХовый кулер...
Ну чому ж? Ось такі моделі стають без проблем: Zalman CNPS10X Flex, ThermoLab Baram, Thermalright MUX-120,
Xigmatek HDT-SD1283, щоправда хігматек на кліпсах. Я прицілююсь на МУКС 120.
well
ни в коем случае этого не делай, испортишь, выкинешь дорогой кулер...
Ну взагалі я мав на увазі з модулів пам'яті зняти радіатори і акуратно обрізати (якщо вони знімаються, бо я не знаю), хоча навряд-чи я буду морочити собі голову з цим.
...мой профильный Scythe Samurai ZZ не мешает памяти с очень большими радиаторами...
Так, він має розміри "по горизонталі" 94*94 - не перекриватиме слотів, ну навіть не знаю... тра подумати, почитати, ціна приваблива, я тут собі в уяві вже MUX-120 малюю...
а не проще ли подобрать память без таких высоких радиаторов?...
Яку? Тут за 135$ дві планки по 2 Гб які працюють на 2000 Мгц при 9-9-9-27. Ну або Теам 2000 Мгц - там радіатори трохи менші, але під кулер мабуть не влізуть.
...для выбранных тобой модулей идеальны вариант - это ВОХовый кулер...
Ну чому ж? Ось такі моделі стають без проблем: Zalman CNPS10X Flex, ThermoLab Baram, Thermalright MUX-120,
Xigmatek HDT-SD1283, щоправда хігматек на кліпсах. Я прицілююсь на МУКС 120.
well
ни в коем случае этого не делай, испортишь, выкинешь дорогой кулер...
Ну взагалі я мав на увазі з модулів пам'яті зняти радіатори і акуратно обрізати (якщо вони знімаються, бо я не знаю), хоча навряд-чи я буду морочити собі голову з цим.
...мой профильный Scythe Samurai ZZ не мешает памяти с очень большими радиаторами...
Так, він має розміри "по горизонталі" 94*94 - не перекриватиме слотів, ну навіть не знаю... тра подумати, почитати, ціна приваблива, я тут собі в уяві вже MUX-120 малюю...
-
well
Member
а зачем тебе заморачиваться с радиаторами? или ты уже купил память? и кстати радиаторы памяти резать тоже не рекомендую, как и снимать их совсем, можешь повредить чипы, т.к. обычно эти радики очень хорошо крепят... если память уже куплена и она с большими радиаторами, имхо выход один - выбирать кулер не перекрывающий слоты памяти
на счет кулера - его просто сориентировать можно по-разному, я поставил так что он вообще от памяти далеко, зато прямиком на мосфеты дует, что в моем случае очень хорошо, т.к радиаторов на них нету
з.ы вот так примерно:
вот обзор
на счет кулера - его просто сориентировать можно по-разному, я поставил так что он вообще от памяти далеко, зато прямиком на мосфеты дует, что в моем случае очень хорошо, т.к радиаторов на них нету
з.ы вот так примерно:
вот обзор
-
Sanje
Member
согласен с тобой на все 100%leif:Д 14 шикарная вещъ! только зачем он нужен при разгоне без поднятия вольтажа? ну вот какой от него реальный толк будет без разгона и5 750 до 4.2?
-
Vasyl
Member
well
Дякую за допомогу. Пам'яті ще не купив, але виберу щось із тих двох варіантів, про які написав в першому пості. ZZ дійсно хороший кулер за свої гроші, але я хочу щось потужніше, крім того ZZ має свої недоліки (це я вже оглядів встиг начитатьсь ) - шум при високих обертах, незручна установка на кліпсах.
...на счет кулера - его просто сориентировать можно по-разному...
розглядаючи різні кулери я іх теоретично орієнтую найменшим розміром в сторону слотів оперативної памяті. Я навіть рисунок материнки вставив в масштабі в автокад і накладаю на сокет габарити кулерів.
...имхо выход один - выбирать кулер не перекрывающий слоты памяти...
Оце і я зрозумів, щоб не гадати влізе пам'ять чи ні, власне із-за цього я і тему розпочав - щоб знати з чого можна вибрати. Кулери, про які я точно знаю, що не перекриють слотів я написав в попередньому пості. І з них мені найбільш до вмодоби МУКС 120, щоправда ціна на нього в нас, мабуть трохи завищена, порівняно з тим же муген 2. Ну і в мене є ще стереотип - я чомусь боюсь брати кулер без бекплейту з отими кліпсами (чи як їх правильна називають), а так ще цікава річ Xigmatek HDT-SD1283.
Добавлено спустя 4 минуты 54 секунды:
Нажаль не маю багато часу читати конференцію, тільки що побачив що тут є тема по вибору ДДР для коре і5, і7 зараз буду читати.
Дякую за допомогу. Пам'яті ще не купив, але виберу щось із тих двох варіантів, про які написав в першому пості. ZZ дійсно хороший кулер за свої гроші, але я хочу щось потужніше, крім того ZZ має свої недоліки (це я вже оглядів встиг начитатьсь ) - шум при високих обертах, незручна установка на кліпсах.
...на счет кулера - его просто сориентировать можно по-разному...
розглядаючи різні кулери я іх теоретично орієнтую найменшим розміром в сторону слотів оперативної памяті. Я навіть рисунок материнки вставив в масштабі в автокад і накладаю на сокет габарити кулерів.
...имхо выход один - выбирать кулер не перекрывающий слоты памяти...
Оце і я зрозумів, щоб не гадати влізе пам'ять чи ні, власне із-за цього я і тему розпочав - щоб знати з чого можна вибрати. Кулери, про які я точно знаю, що не перекриють слотів я написав в попередньому пості. І з них мені найбільш до вмодоби МУКС 120, щоправда ціна на нього в нас, мабуть трохи завищена, порівняно з тим же муген 2. Ну і в мене є ще стереотип - я чомусь боюсь брати кулер без бекплейту з отими кліпсами (чи як їх правильна називають), а так ще цікава річ Xigmatek HDT-SD1283.
Добавлено спустя 4 минуты 54 секунды:
Нажаль не маю багато часу читати конференцію, тільки що побачив що тут є тема по вибору ДДР для коре і5, і7 зараз буду читати.
-
well
Member
может есть все-таки смысл взять память с невысокими радиаторами?Vasyl:Пам'яті ще не купив, але виберу щось із тих двох варіантів, про які написав в першому пості.
да, есть такое, поэтому штатный вентилятор я сразу заменил на ноктуа, на счет установки, да, есть неудобства, но только когда на интел его ставить с АМД этих проблем нет, но понятно, для тебя АМД не актуальноVasyl:крім того ZZ має свої недоліки (це я вже оглядів встиг начитатьсь ) - шум при високих обертах, незручна установка на кліпсах.
гы, тоже так делаю всегда, автокад рулитVasyl:Я навіть рисунок материнки вставив в масштабі в автокад і накладаю на сокет габарити кулерів.
хорошие варианты, на счет того что дороговато, имхо лучше не экономить, как показывает практика - скупой платит дважды на счет бекплейта - имхо тоже правильно, лучше чтоб он был, так будет гораздо надежнееVasyl:мені найбільш до вмодоби МУКС 120, щоправда ціна на нього в нас, мабуть трохи завищена, порівняно з тим же муген 2. Ну і в мене є ще стереотип - я чомусь боюсь брати кулер без бекплейту з отими кліпсами (чи як їх правильна називають), а так ще цікава річ Xigmatek HDT-SD1283.
-
Vasyl
Member
well
...может есть все-таки смысл взять память с невысокими радиаторами?...
Порекомендуй. Я ж її не за радіатори вибираю. В памяті мало що розбираю. Дивлюсь на характеристики і ціну Тут пишуть про мікрони, ельпіди...
...может есть все-таки смысл взять память с невысокими радиаторами?...
Порекомендуй. Я ж її не за радіатори вибираю. В памяті мало що розбираю. Дивлюсь на характеристики і ціну Тут пишуть про мікрони, ельпіди...
-
well
Member
лишь бы радиаторы были низкие, имхо без разницы какая память, зависит от того какая будет в наличии там, где будешь брать все железо, к примеру
http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/" target="_blank ... index.html
-
Mahaja
Member
Vasyl
http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/" target="_blank ... cteristics
хороший вариант, полгода гоняю - претензий нет
http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/" target="_blank ... cteristics
хороший вариант, полгода гоняю - претензий нет
-
Vasyl
Member
Mahaja
Хочу брати ось ці
http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/ ... cteristics
В мене моблизу мого місця роботи є нормальна контора де їх за 135$ продають (в таку ціну як оті що ви рекомендуєте), а кулер візьму такий, щоб не перекривав слотів.
Що думаєте про ці планки?
Хочу брати ось ці
http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/ ... cteristics
В мене моблизу мого місця роботи є нормальна контора де їх за 135$ продають (в таку ціну як оті що ви рекомендуєте), а кулер візьму такий, щоб не перекривав слотів.
Що думаєте про ці планки?
-
Mahaja
Member
Vasyl
куча народу уже высказались, что нет особого смысла в высоких радиаторах, да и в 2000МГц тоже
и я того же мнения
дело хозяйское конечно, но имхо чистый маркетинг
куча народу уже высказались, что нет особого смысла в высоких радиаторах, да и в 2000МГц тоже
и я того же мнения
дело хозяйское конечно, но имхо чистый маркетинг
-
Vasyl
Member
Mahaja
Цілком згідний, але якщо ціна така сама як і в 1600 МГц та ще і магазин поряд, то чомуб і не купити; Вони ж не гірші будуть?
Цілком згідний, але якщо ціна така сама як і в 1600 МГц та ще і магазин поряд, то чомуб і не купити; Вони ж не гірші будуть?
-
Mahaja
Member
Vasyl
наверное не хуже... только с радиаторами гемор
зы: начали с выбора кулера, закончили выбором памяти
наверное не хуже... только с радиаторами гемор
зы: начали с выбора кулера, закончили выбором памяти
-
localpirat
Advanced Member
Vasyl
да возьмите уже этот МUX 120 и не мучайте себя и нас.
Вам объясняют, что радиаторы - это только переплата и 2000 МГц вам не нужны.
Если в корпусе хорошая вентиляция, то можно вообще без радиаторов память брать, и взять намного дешевле куллер. Экономите кучу денег!
Разгон вообще планируется?
Вам объясняют, что радиаторы - это только переплата и 2000 МГц вам не нужны.
Если в корпусе хорошая вентиляция, то можно вообще без радиаторов память брать, и взять намного дешевле куллер. Экономите кучу денег!
Разгон вообще планируется?
-
Vasyl
Member
localpirat
Вже замовив. Сьогодні заберу.
Ну вибачте... Нікого не хотів мучити. Якщо мені щось рекомендують, то я можу відреагувати і висловити свою думку? .
...Вам объясняют, что радиаторы - это только переплата и 2000 МГц вам не нужны...
Я це зрозумів і пояснив, що в моєму випадку переплати немає - ціна як за комплект 1600МГц з малими радіаторами.
...Если в корпусе хорошая вентиляция...
Сквзняк думаю організувати нормальний
...Разгон вообще планируется?
А як же
Вже замовив. Сьогодні заберу.
Ну вибачте... Нікого не хотів мучити. Якщо мені щось рекомендують, то я можу відреагувати і висловити свою думку? .
...Вам объясняют, что радиаторы - это только переплата и 2000 МГц вам не нужны...
Я це зрозумів і пояснив, що в моєму випадку переплати немає - ціна як за комплект 1600МГц з малими радіаторами.
...Если в корпусе хорошая вентиляция...
Сквзняк думаю організувати нормальний
...Разгон вообще планируется?
А як же
-
localpirat
Advanced Member
Vasyl
Блин, еле расшифровал ваш ответ Если кого-то цитируете, выделяйте текст и жмите "цитата" под его ником
А не думали взять другой куллер, и вентилятор прилепить на выдув
Блин, еле расшифровал ваш ответ Если кого-то цитируете, выделяйте текст и жмите "цитата" под его ником
Эт я образно сказал, а то взять - не взять МУКС120, и уже выбираем память.Vasyl:Вже замовив. Сьогодні заберу.
Ну вибачте... Нікого не хотів мучити. Якщо мені щось рекомендують, то я можу відреагувати і висловити свою думку?
А не думали взять другой куллер, и вентилятор прилепить на выдув
Цена то такая, но задержки бОльше, плата память официально поддерживает?Vasyl:Я це зрозумів і пояснив, що в моєму випадку переплати немає - ціна як за комплект 1600МГц з малими радіаторами.
-
Mahaja
Member
кстати, можно еще МП обсудить
-
Vasyl
Member
localpirat
Добавлено спустя 57 секунд:
Mahaja
Думав, але чомусь вирішив, що якщо вентилятор втягує повітря через кулер то ефективність менша ніж коли штовхає повітря через кулер. Але годі вже про кулер, я вже все все вирішив, скоро заберу.localpirat:А не думали взять другой куллер, и вентилятор прилепить на выдув
Ну, в мене чомусь така думка, що якщо вони прицюють на 2000 МГц при 9-9-9, то зможуть на 1600 МГц при 8-8-8, є підозра, що там однинакові чіпи, просто підняли частоту і збільшили таймінги, ну і радіатори поставили більші, бо може трохи більше гріється, це імхо.localpirat:Цена то такая, но задержки бОльше
Ну, цього не знаю... , в специфікаціях написано - ДДР3 .../.../2200 МГц. Треба пошукати...localpirat:плата память официально поддерживает?
Добавлено спустя 57 секунд:
Mahaja
А ота гіга, що я примітив (перший пост) чимось недобра?Mahaja:кстати, можно еще МП обсудить
-
Mahaja
Member
никто ж не говорит хороша или плохаVasyl: А ота гіга, що я примітив (перший пост) чимось недобра?
кто-то выбирает гигу, кто-то асусь, кто-то евга... это риторика уже
обсуждать и спорить можно безконечно
-
doCENTik85
Advanced Member
Vasyl
Вы выбираете комплектующие как будущую жену
Вы выбираете комплектующие как будущую жену