прошивка BIOS програматором Львів

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Crong
Member

Повідомлення

aternix:Crong
маєте на увахі одну випаювати і нею прошити другу?
Выпаять флешку, перепрошить, запаять обратно.
aternix
Junior

Повідомлення

так там две
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix
тогда шить две.
aternix
Junior

Повідомлення

ще декылька питань:
1. де можна знайти мікросхему mx25l6406e (здається, там якраз така), ніде в онлайн магазинах найти не можу ( а всі що найшов по загашниках mx25l3206e - я так розумію місця замало буде)
2. а що як випаяти 2-гу мікросхему і прошити її, з неї відновится біос? Це я так вже до того що сам спробую шити, і щоб МАС-адреса не злетіла
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix
1. беда с новыми, поискать на донорах.
2. попробуй, но сомневаюсь.
aternix
Junior

Повідомлення

дякую ще раз.
ще уточнення, а якщо розєм jspi використовувати? є якісь нюанси? чи варто робити так щоб не випаювати (може мас не злетить)?
http://budget-hi-fi.narod.ru/upgrades/r ... ashSPImsi/" target="_blank
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix
может не зашиться с первого раза, если шить "резисторами".
то бишь, нужно потом проверить, прочитав прошивку и сравнив с оригиналом.
aternix
Junior

Повідомлення

ну, в випадку "випаювання-навісним-запаювання" також ж треба зчитувати - порівнювати.
а так, інших застережень немає, можна пробувати?
Crong
Member

Повідомлення

aternix
Перед тем как что-то туда шить, сначала прочтите ее несколько раз и сравните результат. Если считанные данные будут каждый раз разные, значит читается с ошибками, и бэкап будет битый. Нужно читать до тех пор, пока не получите два-три раза одинаковый результат. Тогда можно быть уверенным что данные прочитались верно.
Также при записи, прошиваете, считываете, сравниваете с тем что прошивали.
aternix
Junior

Повідомлення

Crog
дякую, думаю зрозумів про що Ви, в теорії, звичайно не дуже зручно розуміти, думаю наочно вже зрозумію як там відображається зчитана-записана інформація. ніколи не прошивав цих мікросхем.
думаю, спочатку попробую mx25l3206e прошити навісним (є декілька мікросхем) підібравши якийсь біос мсі-євський розрахований на 32Мбітні мікросхеми, щоб просто зрозуміти процес зчитування-прошивки-чексуми.
а потім вже за основну,ось тільки визначаюсь чи випаювати чи (мені зручніше, щоб слідів не було)) через роз'єм jspi.
aternix
Junior

Повідомлення

всім дякую за поради, пробував потренуватись на mx25l3206e, чомусь не бачило на 2-ох різних комп., видавало помилку та казало що невідомий виробник, пробував різні версії програм та тричі првіряв схему. буде нагода, спробую ще раз.
в результаті допомогла одна хороша людина, материнська плата завелася. до мсі тепер буду відноситись з осторогою після всього прочитанного на їх форумі про звичайне оновлення біос та проблеми з ним.

тему можна закрити та видалити.
дякую всім хто помагав
Відповісти