Выпаять флешку, перепрошить, запаять обратно.aternix:Crong
маєте на увахі одну випаювати і нею прошити другу?
Останні статті і огляди
Новини
прошивка BIOS програматором Львів
-
Crong
Member
-
aternix
Junior
так там две
-
Fishnya
Alex
aternix
тогда шить две.
тогда шить две.
-
aternix
Junior
ще декылька питань:
1. де можна знайти мікросхему mx25l6406e (здається, там якраз така), ніде в онлайн магазинах найти не можу ( а всі що найшов по загашниках mx25l3206e - я так розумію місця замало буде)
2. а що як випаяти 2-гу мікросхему і прошити її, з неї відновится біос? Це я так вже до того що сам спробую шити, і щоб МАС-адреса не злетіла
1. де можна знайти мікросхему mx25l6406e (здається, там якраз така), ніде в онлайн магазинах найти не можу ( а всі що найшов по загашниках mx25l3206e - я так розумію місця замало буде)
2. а що як випаяти 2-гу мікросхему і прошити її, з неї відновится біос? Це я так вже до того що сам спробую шити, і щоб МАС-адреса не злетіла
-
Fishnya
Alex
aternix
1. беда с новыми, поискать на донорах.
2. попробуй, но сомневаюсь.
1. беда с новыми, поискать на донорах.
2. попробуй, но сомневаюсь.
-
aternix
Junior
дякую ще раз.
ще уточнення, а якщо розєм jspi використовувати? є якісь нюанси? чи варто робити так щоб не випаювати (може мас не злетить)?
http://budget-hi-fi.narod.ru/upgrades/r ... ashSPImsi/" target="_blank
ще уточнення, а якщо розєм jspi використовувати? є якісь нюанси? чи варто робити так щоб не випаювати (може мас не злетить)?
http://budget-hi-fi.narod.ru/upgrades/r ... ashSPImsi/" target="_blank
-
Fishnya
Alex
aternix
может не зашиться с первого раза, если шить "резисторами".
то бишь, нужно потом проверить, прочитав прошивку и сравнив с оригиналом.
может не зашиться с первого раза, если шить "резисторами".
то бишь, нужно потом проверить, прочитав прошивку и сравнив с оригиналом.
-
aternix
Junior
ну, в випадку "випаювання-навісним-запаювання" також ж треба зчитувати - порівнювати.
а так, інших застережень немає, можна пробувати?
а так, інших застережень немає, можна пробувати?
-
Crong
Member
aternix
Перед тем как что-то туда шить, сначала прочтите ее несколько раз и сравните результат. Если считанные данные будут каждый раз разные, значит читается с ошибками, и бэкап будет битый. Нужно читать до тех пор, пока не получите два-три раза одинаковый результат. Тогда можно быть уверенным что данные прочитались верно.
Также при записи, прошиваете, считываете, сравниваете с тем что прошивали.
Перед тем как что-то туда шить, сначала прочтите ее несколько раз и сравните результат. Если считанные данные будут каждый раз разные, значит читается с ошибками, и бэкап будет битый. Нужно читать до тех пор, пока не получите два-три раза одинаковый результат. Тогда можно быть уверенным что данные прочитались верно.
Также при записи, прошиваете, считываете, сравниваете с тем что прошивали.
-
aternix
Junior
Crog
дякую, думаю зрозумів про що Ви, в теорії, звичайно не дуже зручно розуміти, думаю наочно вже зрозумію як там відображається зчитана-записана інформація. ніколи не прошивав цих мікросхем.
думаю, спочатку попробую mx25l3206e прошити навісним (є декілька мікросхем) підібравши якийсь біос мсі-євський розрахований на 32Мбітні мікросхеми, щоб просто зрозуміти процес зчитування-прошивки-чексуми.
а потім вже за основну,ось тільки визначаюсь чи випаювати чи (мені зручніше, щоб слідів не було)) через роз'єм jspi.
дякую, думаю зрозумів про що Ви, в теорії, звичайно не дуже зручно розуміти, думаю наочно вже зрозумію як там відображається зчитана-записана інформація. ніколи не прошивав цих мікросхем.
думаю, спочатку попробую mx25l3206e прошити навісним (є декілька мікросхем) підібравши якийсь біос мсі-євський розрахований на 32Мбітні мікросхеми, щоб просто зрозуміти процес зчитування-прошивки-чексуми.
а потім вже за основну,ось тільки визначаюсь чи випаювати чи (мені зручніше, щоб слідів не було)) через роз'єм jspi.
-
aternix
Junior
всім дякую за поради, пробував потренуватись на mx25l3206e, чомусь не бачило на 2-ох різних комп., видавало помилку та казало що невідомий виробник, пробував різні версії програм та тричі првіряв схему. буде нагода, спробую ще раз.
в результаті допомогла одна хороша людина, материнська плата завелася. до мсі тепер буду відноситись з осторогою після всього прочитанного на їх форумі про звичайне оновлення біос та проблеми з ним.
тему можна закрити та видалити.
дякую всім хто помагав
в результаті допомогла одна хороша людина, материнська плата завелася. до мсі тепер буду відноситись з осторогою після всього прочитанного на їх форумі про звичайне оновлення біос та проблеми з ним.
тему можна закрити та видалити.
дякую всім хто помагав