Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical,было у меня два 1,8 вилли , один в качествые эксперимента пошел под скальп...
Мб даже раз перегрелся без распределителя...
Но по факту теперь он адекватно не детектится ... А видится системой как некий селерон Вилламет с 256 кеша.
И работает 1/2 =(
radical
Member

Повідомлення

Я скальпировал 1.7 вилламетовский целерон, крышка была нужна на мобильный камень, чтобы стандартный 478 кулер на него поставить.
Срезается легко, семпроне-754 больше маялся.
acidburn
Member

Повідомлення

MOrph_UA: 15.05.2023 21:02 Доброго вечора,
Когось цікавить ось це чудо Radeon Sapphire HD3850 512mb GDDR3 AGP Dual DVI-I/TVO?
Колись ще студентом купив на ринку у Києві (Кардачі). Валялась у старому системнику, подумав може комусь буде ціннішим.
Років 8 назад працювала, зараз навіть не знаю :)
Якщо напишіть у приват.
https://ibb.co/XbDBsTv
https://ibb.co/FwFLgCC
https://ibb.co/jV3ndyP
https://ibb.co/HF2j8hb
Ну я так зрозумів, що був першим у приват, і карту вже сьогодні забрав, дякую!
З першого разу не було детекту взагалі і почала вантажитись встройка. Пару разів перетикав, чистив контакти, і нарешті показало картинку, але без червоного каналу тільки синій і зелений, ще поперетикав і вже тоді начебто нормально запрацювала.
Гріється звичайно неслабо, і тут мало термопасту поміняти, хочу ще тимчасовий обдув зі зворотного боку заколхозити - брідж-чіп дико розжарюється а він там навіть без радіатора.

І відразу згадав часи коли сидів на 7600GT і про таку карту міг тільки мріяти. Ну тоді вже з'явилася купа недорогих pci-e відях, але грошей не було всю систему міняти.
FEAR ще якось йшов, а ось Bioshock чи Prey, HL2 нові епізоди - це все тупіло нещадно. Може перепройду саме на ній, але звичайно, після обслуговування, пенсіонерів треба берегти.
spoglyadach
Member

Повідомлення

NecroKitchen: 16.05.2023 18:12 Писал когда-то для канала в телеге (уже не существующего)
Боооже, та ви йому якусь пам'ятку з чіпів Фермі поставте, розписав всі тонкощі та деталі, я звісно теж любитель детального опису, але тут...
Єдине що мені не сподобалось, це сушка у духовці, не раджу це робити як з точки зору користування для їжі, так і з точки зору шкоди для конденсаторів. Краще феном для волосся і бажано контролювати інфрачервоним термометром, що б температура трималась у межах 70-80°

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
acidburn: 16.05.2023 22:29 Ну я так зрозумів, що був першим у приват, і карту вже сьогодні забрав, дякую!
З першого разу не було детекту взагалі і почала вантажитись встройка. Пару разів перетикав, чистив контакти, і нарешті показало картинку, але без червоного каналу тільки синій і зелений, ще поперетикав і вже тоді начебто нормально запрацювала.
Гріється звичайно неслабо, і тут мало термопасту поміняти, хочу ще тимчасовий обдув зі зворотного боку заколхозити - брідж-чіп дико розжарюється а він там навіть без радіатора.

І відразу згадав часи коли сидів на 7600GT і про таку карту міг тільки мріяти. Ну тоді вже з'явилася купа недорогих pci-e відях, але грошей не було всю систему міняти.
FEAR ще якось йшов, а ось Bioshock чи Prey, HL2 нові епізоди - це все тупіло нещадно. Може перепройду саме на ній, але звичайно, після обслуговування, пенсіонерів треба берегти.
Файне поповнення, мої вітання :)
На чіп позаду можна наклеїти маленький радіатор через термоскотч, але то ризик що він одного разу відлетить.
А сама відяха нормально почувається із стоковим охладом, але треба нанести якусь MX-4 або кращу. Хоча якщо втулити щось альтернативне, гірше точно не буде.
moonlight49
Member

Повідомлення

Є в когось такий 40 пін IDE кабель на продаж? IDE 40 Pin Male to female
спойлер
Зображення
Death
Member

Повідомлення

Бумик
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
фотки косичек, пс\2 мышак и ком, пусть будет тут может еще кому пригодится, 5ali61 super socket 7.
radical
Member

Повідомлення

moonlight49
можна десь у радіомагах пошукати гребінку "папа-папа"
Бумик
Member

Повідомлення

Death: 17.05.2023 08:32 Бумик
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
фотки косичек, пс\2 мышак и ком, пусть будет тут может еще кому пригодится, 5ali61 super socket 7.
Спасибо...
Васильович
Member

Повідомлення

acidburn: 16.05.2023 22:29І відразу згадав часи коли сидів на 7600GT і про таку карту міг тільки мріяти.
Ну, 7600GT в свій час також непогана була. Як вже згадував раніше, грав на ній в перший Crysis, в UT3.
Правда, це моя перша карта, на якій стався відвал чіпа і яку я сам же добив в духовці :shuffle:
offece-trader
Member

Повідомлення

А помогите оценить набор Slot1 Iwill BD100 Plus ver.1.4 + Slot1 Intel Pentium III 600B SL3JU, а то ни местных цен ни рядом найти не смог, а ебай показывает что-то запредельное :)
radical
Member

Повідомлення

offece-trader: 17.05.2023 14:26Iwill BD100 Plus ver.1.4
Я на OLX купил не так давно A-Trend ATC-6240V-01 с процем 550 катмай за 200грн.
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical,как успех использования. Нюансы с драйверами ? Видеокарта?
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 17.05.2023 14:40
offece-trader: 17.05.2023 14:26Iwill BD100 Plus ver.1.4
Я на OLX купил не так давно A-Trend ATC-6240V-01 с процем 550 катмай за 200грн.
Это то понятно, вопрос именно про ивил и 600B именно этого степинга SL3JU.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 17.05.2023 15:00 radical,как успех использования. Нюансы с драйверами ? Видеокарта?
Работает. На последнем биосе видит 256МБит память, т.е. 512МБ плашки полностью определяет. 2ГБ ставить не пробовал, нет столько памяти, по спецификации 1,5ГБ PC133.
С драйверами все понятно, видеокарту ставил какую-то простенькую типа 440МХ, копермайн 933 через адаптер видит нормально.
Интерливинг для памяти по умолчанию отключен, но, в принципе, включается через драйвер.
Биос пробовал патчить для поддержки туалатинов, как-то патчер срабатывает криво, надо пробовать вручную по методике. Ну оно так всегда, что-то стандартное типа Писина партнера и ECS патчится влет на автомате, а что более-менее фирменное, типа Гигабайта/Асуса, надо вручную ковырять.
offece-trader: 17.05.2023 15:08 Это то понятно, вопрос именно про ивил и 600B именно этого степинга SL3JU.
Платы +/- похожи по функционалу, процы катмай и там, и там, я не знаю, может кто коллекционирует именно процы и SL3JU представляет собой какую-то особенную ценность, но для меня разницы 550/600 принципиальной нет. Те катмаи, которые у меня есть (440 и 550) на 133 шину не становятся, максимум что-то типа 112, разгону всегда мешал кэш на плате.
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 17.05.2023 15:30Платы +/- похожи по функционалу, процы катмай и там, и там, я не знаю, может кто коллекционирует именно процы и SL3JU представляет собой какую-то особенную ценность, но для меня разницы 550/600 принципиальной нет. Те катмаи, которые у меня есть (440 и 550) на 133 шину не становятся, максимум что-то типа 112, разгону всегда мешал кэш на плате.
Ну вот на фантомах пишут, что именно этот спепинг работает на 133 без проблем, потому и нет его нигде кроме ебая :)
radical
Member

Повідомлення

А сама плата на 133 работает?
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 17.05.2023 15:39А сама плата на 133 работает?
В мануале пишут что да, в режиме оверклокинга:

This option sets the CPU speed.
In this field, the CPU speed is indicated as such:
CPU speed = CPU Frequency x CPU Ratio, select the CPU speed according the type and
the speed of your CPU.
CPU Frequency 66/75/83/100/103/105/110/112/124/133 MHz
CPU Ratio:3/3.5/4/4.5/5/5.5/6/6.5/7/7.5/8
spoglyadach
Member

Повідомлення

Васильович: 17.05.2023 10:06
acidburn: 16.05.2023 22:29І відразу згадав часи коли сидів на 7600GT і про таку карту міг тільки мріяти.
Ну, 7600GT в свій час також непогана була. Як вже згадував раніше, грав на ній в перший Crysis, в UT3.
Правда, це моя перша карта, на якій стався відвал чіпа і яку я сам же добив в духовці :shuffle:
Ржу, я свою сколов, робив свій кастомний охлад з процесорного кулера під 939 і все наче було файно. А потім вирішив щось покращити і результат не порадував. Потім придбав на заміну 7900 GTX в якої трапився відвал. Але була гарантія і мені зробили заміну на новесеньку 8000 GTX 512. Оце топова історія я вважаю... тому не весь кастом поганий :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
offece-trader: 17.05.2023 14:26 А помогите оценить набор Slot1 Iwill BD100 Plus ver.1.4 + Slot1 Intel Pentium III 600B SL3JU, а то ни местных цен ни рядом найти не смог, а ебай показывает что-то запредельное :)
Напишіть ціну як визначитесь, мені більше через проц цікаво, бо придбав нещодавно Soltek під Slot1 і тепер потрібен проц :)
Ну і все інше треба буде забрати
ApostolCV
Member

Повідомлення

Просто оставлю это тут...
Одному хорошему человеку спасибу... Кто знает тот поймет :beer:
спойлер
another.jpg
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Типа, единственный десктопный HT-Nothwood с 533 шиной?

Тоже, скажем, так, немного экзотическая система. Собранная с конкретной целью, т.к. имеет свою особую фишку. Подсказка: фишка не в проце или памяти, а в материнской плате.
спойлер
ecc.jpg
Відповісти