Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

ApostolCV: 14.05.2023 21:21 Внезапно 0,0В :idea:
А на пам'ять і чіпсет приходить живлення? Якщо на платі є нерівність площини, то треба спробувати пошукати неконтакт. Пайка вже стара, та й багато чого гріється.
ApostolCV
Member

spoglyadach: 14.05.2023 21:32
ApostolCV: 14.05.2023 21:21 Внезапно 0,0В :idea:
А на пам'ять і чіпсет приходить живлення? Якщо на платі є нерівність площини, то треба спробувати пошукати неконтакт. Пайка вже стара, та й багато чого гріється.
Живленння 2,5В пам'яті в наявності,
Живлення е850 1,8 В в наявності, в основному ці живлячі мосфети і грілися , що текстоліту з обох сторін жовтий , але вони справні :lol:
Живлення Intel 82801BA - 1,8В/3,3В в наявності.
Бумик
Member

ApostolCV
А проц 400 шина?На этой мамке мало процов в КПУ Саппорт,и все только 400 шина.

Отправлено спустя 5 минут 13 секунд:
И что там с кучей переключателей справа внизу платы,комбинация правильная?
Clear CMOS делали?
spoglyadach
Member

Бумик: 14.05.2023 21:54 ApostolCV
А проц 400 шина?На этой мамке мало процов в КПУ Саппорт,и все только 400 шина.
Навіть якщо процесор не підтримується, живлення на нього все одно приходить. Як мінімум система якось має зрозуміти що проц не той що треба.
А як живлення зовсім немає, то скоріш за все справа саме у живленні, або у тому що ним керує :)
ApostolCV
Member

Бумик, проц родной в смысле Willamette.(хотя мать понимает и нортвуды 400).
Понятие ClearCmos тут только в режиме вытянутой батарейки на долгий период.
И джамперами и авто не летить.
Вроде пальцами намацал что греется мульт.
Бумик
Member

ApostolCV: 14.05.2023 22:31 [тут только в режиме вытянутой батарейки на долгий период.
И джамперами и авто не летить.
Не обязательно ждать долгий период.Вытаскиваем батарейку и секунд на 10-20 замыкаем контакты батарейки в гнезде отверткой или чем еще,сброс обеспечен.
spoglyadach
Member

А комусь можуть бути цікаві японські кондьори нічікон 2200uf 10v та 1500uf 16v бо в мене буде деяка кількість зайвих. Орігінал вся фігня, не поштучно звісно :)

Відправлено через 2 години 7 хвилин 35 секунд:
Бумик: 14.05.2023 11:30 Может у кого есть на продажу материнка сокет 462 ,типа EPoX 8RDA3+ и подобная.Нужно,чтобы шина была 400 и двуканал памяти (двуканал желательно,но не критично,шина 400 обязательна).Давно лежит процик Атлон ХР 2500+ и если я его оставил,значит он гонится по шине,чтоб стать 3200+.Хочу собрать систему 462 топовую.
Може щось типу такого?
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/mat-pla ... RglYP.html
radical
Member

spoglyadach: 15.05.2023 11:36 Може щось типу такого?
то ж КТ400
а хочеться, я так зрозумів, топчик з двоканалом на нфорсе2 або КТ880
spoglyadach
Member

radical: 15.05.2023 11:43 то ж КТ400
а хочеться, я так зрозумів, топчик з двоканалом на нфорсе2 або КТ880
А блін, точно там 333. Тоді взагалі нічого немає, то треба тільки NForce мабуть брати.
Бачив нещодавно ASUS A7N8X, норм плата яка може погнати бартон, але вже щось і її нема

Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
В мене якийсь елітгруп лежав на нфорсі, гляну де воно є і чи є там щось в біосі ;)
Всеодно треба його перевірити, бо придбав ще до війни

Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Карочє так, я все наплутав, ось той гігабайт на Нфорсі, що був у мене відкритий і має підійти
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... RyU4g.html
radical
Member

Нещодавно купив у offece-trader Asrock K7Upgrade-880, але це, скоріше, цікавий курйоз, ніж плата для розгону бартонів, хоча один з двох моїх 2500+ запустився на ній як 3200+. Чим ця плата ще цікава, на відміну від нфорсів, так це тим, що може примусово виставляти джамперами як шину, так і множник CPU!
Також по специфікації вона повинна підтримувати до 4ГБ пам'яті, але з цим війшов фейл: плата чотири однакових планки по гігу чомусь побачила як 1024/512/1024/512.
spoglyadach
Member

radical: 15.05.2023 11:55 Нещодавно купив у offece-trader Asrock K7Upgrade-880, але це, скоріше, цікавий курйоз, ніж плата для розгону бартонів, хоча один з двох моїх 2500+ запустився на ній як 3200+. Чим ця плата ще цікава, на відміну від нфорсів, так це тим, що може примусово виставляти джамперами як шину, так і множник CPU!
Також по специфікації вона повинна підтримувати до 4ГБ пам'яті, але з цим війшов фейл: плата чотири однакових планки по гігу чомусь побачила як 1024/512/1024/512.
Ні ні ні, ніяких Ass Rock під 462 для розгону, це біль та страждання :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
Хоча є пара хороших легких вольтмодів під них, тоді ще можна трохи побавитись розгоном. Якщо плата не крякне від таких експерементів
radical
Member

Ну та мені сам розгін, як такий, не цікавий, хіба що по штатним частотам, 3200+ це і так дуже близько до максимальних можливостей бартону, навіть не всякий так запрацює. Що ще цікаво у платах асроку (у мене ще десь є така сама на KT600), так це біос AMI з підтримкою мобільних процесорів і можливість міняти їх множник прямо з біосу.
mklm
Member

spoglyadach: 15.05.2023 12:00
Ні ні ні, ніяких Ass Rock під 462 для розгону, це біль та страждання :laugh:

asrock nf2 одна з найкращих плат під розгін, якщо шо
Zakarul
Member

Под разгон надо искать abit NF 7 s2.0. Топ плата. Жаль, моя после лежания скопытилась :(

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Вообще что-то платы под 462 посыпались мои.
2 трупа abit NF7 и труп a7n8x-e deluxe. 3 топ платы и 3 перестали запускаться после пары лет лежания. А в 2019 работали все :laugh: :laugh:
spoglyadach
Member

Весь топ по розгону за Abit, якщо вірити хоботу. Але з тою що ви пишете я справу не мав, а ось з іншими трохи є досвід, нічого приємного :-/

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Zakarul: 15.05.2023 12:37 и труп a7n8x-e deluxe. 3 топ платы и 3 перестали запускаться после пары лет лежания. А в 2019 работали все :laugh: :laugh:
RIP, одна з моїх теж перестала пропускати електрони до процесора.
А де зберігаєте?
Zakarul
Member

spoglyadach
Abit реально топ. Классные платы под 462.
Всё в пластиковых контейнерах, в антистатических пакетах и отапливаемом доме.
Просто для интереса. Все 370 платы и все слот 1 платы работают до сих пор и реально НИ одного трупа. По крайней мере пока что. А вот 462 прям чет начали массово дохнуть. 3 трупа из 6 уже. Ещё чуток и скоро помрут все :lol: :lol: :lol:
radical
Member

mklm: 15.05.2023 12:33 asrock nf2 одна з найкращих плат під розгін, якщо шо
https://www.asrock.com/mb/nvidia/k7nf2-raid/

перший раз бачу нфорс2 без додаткового 12В живлення CPU
Zakarul: 15.05.2023 12:37 перестали запускаться после пары лет лежания
я помітив, що саме на сокеті 462 таке часто буває, окислюються контакти в самому сокеті
навіть тупо декілька разів закрити/відкрити сокет з процесором інколи допомагає
spoglyadach
Member

Zakarul: 15.05.2023 12:48 spoglyadach
Abit реально топ. Классные платы под 462.
Всё в пластиковых контейнерах, в антистатических пакетах и отапливаемом доме.
Просто для интереса. Все 370 платы и все слот 1 платы работают до сих пор и реально НИ одного трупа. По крайней мере пока что. А вот 462 прям чет начали массово дохнуть. 3 трупа из 6 уже. Ещё чуток и скоро помрут все :lol: :lol: :lol:
В мене жодної не було, пам'ятаю що я двічі замовляв, перший раз продавець щось там зламав коли розбирав комп'ютер, а другий двічі не зміг вчасно відправити. Маю тільки ось таку Abit NF7-S2. Правда не ганяв її, навіть не знаю на скільки вона може, або не може.
Можливо варто спробувати десь у вологому підвали, прямо на підлогу їх скласти одна на одну :laugh:
Одна з моїх делюксів, мала на кріпленні кулера іржу, тобто довго десь в не дуже придатному місці знаходилась і нічого, працює як годинник (поки що)
mklm
Member

radical: 15.05.2023 12:49
https://www.asrock.com/mb/nvidia/k7nf2-raid/

перший раз бачу нфорс2 без додаткового 12В живлення CPU
asus a7n8x series?
radical
Member

mklm: 15.05.2023 13:08 asus a7n8x series?

Дивно, чомусь вважав, що окремі 12В масово з'явились у S462 саме на платах нфорс2. Я просто ними ніколи особливо не цікавився, тому, видно, і пропустив цей момент.
Ответить