Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Death
Member
довбані рукожопи і я олень що не перевірив, треба був блок ат а вільної косички випаяної не залишилось(за звичай перепаюю атх блок на ат) купив перехідник а там 3.3 та 5 переплутані мамуся та відео вишли з чату.
-
spoglyadach
Member
Здається я бачив цей кіт, шикарний, але маю вже більше 15 плат під 775, тому я на них взагалі не дивлюсьVlad Tepec-Dracula: ↑ 30.04.2023 18:09 В марте на Olx продавали за 3 тыс. с чем-то шикарный комплект Gigabyte GA-EP45T-Extreme + Q9550 + 16 Гб памяти в высоких радиаторах синего цвета.
Материнская плата была с огромной коробкой и полным комплектом, плюс дополнительный радиатор чипсета, коробки к процессору и памяти.
Пока я думал он продался.
-
Death
Member
а не пам'ятаю чи питав а чим живиться ide ssd ?на ньому е 2.5 живлення для флопіка я не підключив а він нюхаеться, тобто тільки стандартний 40 pin ide, 486 платформа.
-
spoglyadach
Member
Блін, це бідося... все китайське бажано мультиметром тицятиDeath: ↑ 30.04.2023 18:53 довбані рукожопи і я олень що не перевірив, треба був блок ат а вільної косички випаяної не залишилось(за звичай перепаюю атх блок на ат) купив перехідник а там 3.3 та 5 переплутані мамуся та відео вишли з чату.
-
radical
Member
А сінєнькій радіатор замість штатного асусовкого пилососа?NikolaZack: ↑ 30.04.2023 17:44Класний комплект, навіть планки на різних чипах для експериментів.spoglyadach: ↑ 30.04.2023 17:12 Комплект на 775 за 7600 грн
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/top-kom ... bserved_ad
Но ціна йому в тричі менше)
У мене десь ще була теж нфорсна плата ECS, до якої хтось прикрутив на чипсет радіатор від якогось північного мосту, виглядає не меньш кринжово.
Буває, що у сокет 7 мам тупо розведено 5В в PCI замість 3.3, у мене так погоріла GF440 PCI карта. ніхто не має скіллу ремонтів такого? Донорів у вигляді 440МХ AGP у мене декілька є.Death: ↑ 30.04.2023 18:53 довбані рукожопи і я олень що не перевірив, треба був блок ат а вільної косички випаяної не залишилось(за звичай перепаюю атх блок на ат) купив перехідник а там 3.3 та 5 переплутані мамуся та відео вишли з чату.
-
spoglyadach
Member
Оце ви даремно, в мене така плата була, коли воно тільки вийшло, стоковий радиатор то навіть не радіатор. Там був легенький шматок СІЛУМІНУ, без ребер і вентилятор прикручувався до гладенького металу - позорисько ASUS. Десь через півроку той пропелятор при 4500 або 5000 обертів виходив з чату. Я собі поставив цей самий Залман, який в мене досі зберігся і це було якесь щастя. Хочу підкреслити, що нфорс 4 грів його до 50-60 градусів, навіть за умови великої маси та площі радіатора + хороший повітряний потік у корпусі. Але він дуже заважав відеокартам, з 6800GS та 760GT все було чудово, а потім я придбав 1900 XT а згодом 7900 GTX, тоді довелось сильно танцювати із бубном. Здається з останньою картою, довелось повернути стоковий охлад ASUS поки на 7900 не стався відвал чіпа і вона не поїхала у сервіс.radical: ↑ 30.04.2023 18:58 А сінєнькій радіатор замість штатного асусовкого пилососа?
У мене десь ще була теж нфорсна плата ECS, до якої хтось прикрутив на чипсет радіатор від якогось північного мосту, виглядає не меньш кринжово.
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Якщо не помиляюсь, там по живленню стоють величезний транзюк, його треба першим ділом поміряти, скоріш за все він і вигорів. Якщо не вигорів то все що на шляху до нього, якщо хтось і ремонтує то сама послуга ремонту то буде дорогоradical: ↑ 30.04.2023 18:58 Буває, що у сокет 7 мам тупо розведено 5В в PCI замість 3.3, у мене так погоріла GF440 PCI карта. ніхто не має скіллу ремонтів такого? Донорів у вигляді 440МХ AGP у мене декілька є.
-
radical
Member
Та транзюк наче живий. І живлення наче приходить. На вигляд горілого немає, хоча при включенні запах горілого тоді трохи був. Чип центральний ледь гріється.spoglyadach: ↑ 30.04.2023 19:16 Якщо не помиляюсь, там по живленню стоють величезний транзюк, його треба першим ділом поміряти, скоріш за все він і вигорів. Якщо не вигорів то все що на шляху до нього, якщо хтось і ремонтує то сама послуга ремонту то буде дорого
Там проблема з діагностикою, якщо що треба перепаяти, то є кому, але треба показати, що. У мене родич займається ремонтом мобілок. Думаю, він все може перепаяти, окрім самого чипу nVidia.
- спойлер
-
Death
Member
radical
якщо він ремонтує мобільні на високому лвл то сам гпу для нього як 2 пальці ......з власного досвіду, після бутерів 2 етажних на компаунді це дитячий лего.
якщо він ремонтує мобільні на високому лвл то сам гпу для нього як 2 пальці ......з власного досвіду, після бутерів 2 етажних на компаунді це дитячий лего.
-
radical
Member
Death
Він ремонтує багато чого, але у нього немає часу і бажання розбиратися з тим мотлохом, що я йому несу. базову діагностику він зробив, проміряв основні силові деталі, нічого явно горілого не виявив. Там могли, наприклад, згоріти сам чип та пам'ять? перепаяти він все зможе, окрім ГПУ, немає трафаретів та достатньо потужного фену.
Він ремонтує багато чого, але у нього немає часу і бажання розбиратися з тим мотлохом, що я йому несу. базову діагностику він зробив, проміряв основні силові деталі, нічого явно горілого не виявив. Там могли, наприклад, згоріти сам чип та пам'ять? перепаяти він все зможе, окрім ГПУ, немає трафаретів та достатньо потужного фену.
-
Бумик
Member
За слово *Раритетна* гривен 300 как пить дать.За остальное 100 грн.Я вот вчера с почты забрал системник 478 полностью рабочий.Правда пылищи в нем немеряно было,уже отчистил.Только удивило,что хотел перемазать пасту на видяшке,а там свеженькая(скорее КПТ 8,белоснежная) или не засохшая ,паста.Мать дешманская,только селики 400 и пеньки 400\533 держит,АГПх4,память 266.Проц пень 4 ( 2,0 Ггц).Видяшка GF4 МХ 440 AGPx8 (64 Мб\128 бит).ОЗУ 512 Мб.Хард 80-ка.Два привода-ДВД,в т.ч читает и 2-х слойки(я его утащил уже на системник 939,потому видно на фото пустой отсек 5,25.) и сидюк пишущий.Два PCI девайса-сетевуха и ненужный(мне,по крайней мере)контроллер PCI to 1394
И за это все 200 грн.
- спойлер
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Раритетик Pentium II (Slot 1)
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... er_profile
-
Zakarul
Member
Vlad Tepec-Dracula
случайно не с Краматорска комплект?? Gigabyte GA-EP45T-Extreme + Q9550 + 16 Гб
случайно не с Краматорска комплект?? Gigabyte GA-EP45T-Extreme + Q9550 + 16 Гб
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Zakarul
Нет, кажется Львов.
Нет, кажется Львов.
-
acidburn
Member
Хм, якийсь мутний лот, мамка максимальний непотріб без кеша, без AGP і при цьому і без ISA, щоб вже точно ні в що не пограти.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 30.04.2023 20:09 Раритетик Pentium II (Slot 1)
На кулері наклейки немає, можливо він неробочий як і сам проц.
-
spoglyadach
Member
Якщо людина ремонтує на такому рівні, його час коштує багато грошей і це не питання якоїсь там відюхи за 100-200 гривень. В хорошого майства лежить купа замовлень, які потрібно зробити і отримати кешDeath: ↑ 30.04.2023 19:37 radical
-
radical
Member
acidburn
А який там має бути кєш? Він же на процесорі. Очевидно, що це 810 чіпсет і там немає в ньому ні AGP, ні ISA.
Ті порожні місця під чіпи це для опційної відеопам'яті.
А який там має бути кєш? Він же на процесорі. Очевидно, що це 810 чіпсет і там немає в ньому ні AGP, ні ISA.
Ті порожні місця під чіпи це для опційної відеопам'яті.
Абсолютно так і є. Окрім того, що цю відюху я купляв на ібеях свого часу за ...надцять долларів, і саме для мене вона є досить цінною, на відміну від AGP її аналогу, який не коштує майже нічого.spoglyadach: ↑ 30.04.2023 20:48 Якщо людина ремонтує на такому рівні, його час коштує багато грошей і це не питання якоїсь там відюхи за 100-200 гривень. В хорошого майства лежить купа замовлень, які потрібно зробити і отримати кеш
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Представляю сколько стоят на ебей запечатанные комплектующие и аксессуары из 2000-х годов, плюс доставка.
Отправлено спустя 6 минут 24 секунды:
Soltek SL-75DRV5 с пухленькими конденсаторами
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/via-kt3 ... Q8gmd.html
Отправлено спустя 6 минут 24 секунды:
Soltek SL-75DRV5 с пухленькими конденсаторами
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/via-kt3 ... Q8gmd.html
Востаннє редагувалось 30.04.2023 21:11 користувачем Vlad Tepec-Dracula, всього редагувалось 1 раз.
-
spoglyadach
Member
Я там багато чого купував, дешевше ніж тут, навіть враховуючи доставкуVlad Tepec-Dracula: ↑ 30.04.2023 21:02 Представляю сколько стоят на ебей запечатанные комплектующие и аксессуары из 2000-х годов, плюс доставка.
Це тільки дурники вважають, що можна парити тут якусь фігню орієнтуючись на пару лотів що висять там роками. Це як оці об'яви на лох, у яких цінник х5 або х10, хтось хоче продати, а хтось продавати
Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Як приклад однієї з покупок, цілий лот пам'яті DDR який складався з OCZ Gold та Platinum щось там близько 20 планок по 1Гб і все це щось близько 20 баксів коштувало. Це враховуючи комбіновану доставку, бо мені там їхало 5 чи 6 лотів у одній коробці.
-
Death
Member
spoglyadach
згоден але по перше друг, по друге там часу мізер особливо якщо паралельно щось велике реболиш\пересаджуєш.
згоден але по перше друг, по друге там часу мізер особливо якщо паралельно щось велике реболиш\пересаджуєш.
-
offece-trader
Member
Целый день убил на попытки поднять сокет7 систему, походу получается что все 3 блока которые есть АТ чего то не того, ни одну материнку завести с ними не смог. Поднял только когда нашел материнку с АТХ питанием. Теперь возникло несколько вопросов.
Где и как посмотреть какой максимальный объем ИДЕ диска держит мтеринка ? Поднял все на материнке Chaintech 5TDM2, 20гб детектит, но не грузится. От этой материнке мануал про максимальный диск ничего не говорит.
Какую версию винды ставить на 586\пентиум процы ? Где эту винду взять ?
Пока отнесу блоки людям с паяльником, дайте еще раз ссылку на хорошие переходники с АТХ на АТ.
Где и как посмотреть какой максимальный объем ИДЕ диска держит мтеринка ? Поднял все на материнке Chaintech 5TDM2, 20гб детектит, но не грузится. От этой материнке мануал про максимальный диск ничего не говорит.
Какую версию винды ставить на 586\пентиум процы ? Где эту винду взять ?
Пока отнесу блоки людям с паяльником, дайте еще раз ссылку на хорошие переходники с АТХ на АТ.