Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
Шановні, а має хтось зайві Athlon під 462 керамічного покоління?
-
ApostolCV
Member
З тундербірдами біда. Кристали в них були геть крихкі...
-
spoglyadach
Member
Так, маю багато Дюронів, лише пара з них мають повністю цілий кристал. Хоча я свого часу міняв двічі охолодження, жодного разу не сколов, хоч і робив це вперше без жодних гайдів. Тому шанси є завжди
-
radical
Member
Лежить A1200AMS3C
ледь надщербнутий
наче був живий, попав до мене за платою SL-75KAV, я його раз запустив, а потім поміняв на Athlon XP і поклав в коробочку
також пару дуронів керамічних має бути десь
а що, то якась цінність?
Отправлено спустя 39 минут 47 секунд:
AX1700DMT3C ще із старих є, але він вже не керамічній, palomino
ледь надщербнутий
наче був живий, попав до мене за платою SL-75KAV, я його раз запустив, а потім поміняв на Athlon XP і поклав в коробочку
а що, то якась цінність?
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Вот недорогой комплект ASUS A7V600-X / Athlon XP 1700+ / оперативная память 512 Mb (2x256 Mb) плюс медный кулер:
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/nedoro ... .html?sd=1
Процессор вероятно с ядром Palomino
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/nedoro ... .html?sd=1
Процессор вероятно с ядром Palomino
-
Бумик
Member
Там пять кондеров сходу менять нужно *дутышей* и если покупать новые на рынке,то не такой уж и дешевый комплект.Впрочем,продавец сам не знает,сколько хочет.В шапке цена 150 грн,в тексте обьявления-180 грн.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 30.03.2023 21:50 Вот недорогой комплект
-
spoglyadach
Member
Питання не в цінності, а в тому, що я прихильник Socket A і маю більшість з того що хотів, окрім керамічного Athlon. Цікаво ж, на скільки кращим був Athlon, свій Duron Morgan я розгнаяв тільки до 1100Мгц Можна сказати, що з цього сокета та золотого Soltek почалось моє колекціонування.radical: ↑ 30.03.2023 20:59 Лежить A1200AMS3C
ледь надщербнутий
а що, то якась цінність?
Класс Soltek SL-75KAV то моя перша материнка у 2002 році, на якій за пару років вспухли всі кондьори, але далі працювала. Потім по дурості продав,якимось дивом залишилась коробка і теж її маю у колекції. До речі буде одне питання по номіналу великого конденсатора біля роз'ємів пам'яті. Бо на моїй якийсь геній впаяв китайський ноунейм, там по заводу скоріш за все повинна бути банка 3300uf.
Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
З мого досвіду, якщо реально хочеш мати цю материнку у робочому стані і іноді ностальгувати, в більшості випадків конденсатори варто одразу замінювати.Бумик: ↑ 30.03.2023 22:23Там пять кондеров сходу менять нужно *дутышей* и если покупать новые на рынке,то не такой уж и дешевый комплект.Впрочем,продавец сам не знает,сколько хочет.В шапке цена 150 грн,в тексте обьявления-180 грн.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 30.03.2023 21:50 Вот недорогой комплект
Чи хтось проходився по такому залізу вимірювачем ESR і все було добре? В мене поки що статистика 50/50
-
radical
Member
spoglyadach: ↑ 30.03.2023 22:29 До речі буде одне питання по номіналу великого конденсатора біля роз'ємів пам'яті.
Завтра гляну, але на ній частина вже була перепаяна, може уже бути не оригінал
у брата в майстерні є така штука, він мені міняв кондери, які перед тим випаяв з старих плат.spoglyadach: ↑ 30.03.2023 22:29 Чи хтось проходився по такому залізу вимірювачем ESR і все було добре? В мене поки що статистика 50/50
Прилад показував ідеальний стан ESR і ємність трохи більше 100% від номіналу у 20-річних кондерів.
Випаяні вони були з плати (тадамм!) PC Partner
-
Бумик
Member
Не сыпьте соль на рану....
У самого первый комп был на сокете 462.И понеслось.Чего только стоило выискивание конкретных экземпляров процов для того,чтобы(к примеру) из Атлона 2500 (Тортон,с частотой 1833 мГц) сделать Атлон 3200 (Бартон,с частотой 2200 мГц),почти топовый на этом сокете.А топовый был с частотой 2400 мГц,точно его модель не помню,но назывался он по имени ядра,вроде Тортенберг 2400.А делалось превращение Атлона 3200 из 2500 восстановлением с помощью токопроводящего клея пережженых заводом на подложке перемычек(как то, можно было изменить шину,L2 кеш).Главное,чтобы мамка была с шиной 400.А еще на сокете проца установкой перемычек-проволочек в пины гнезда в нужных местах можно было изменить также шину,множитель и напряжение питания проца.Во были времена...
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Asus Pundit в разобранном состоянии, он на фотографиях 6, 7 и 8
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sistem ... g%7Cnormal
Отправлено спустя 9 минут 22 секунды:
MSI Mega 180 на процессоре Athlon XP 1800+, дороговато но вроде живой и в сохране, даже пульт есть
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mini-k ... yMRQV.html
Отправлено спустя 1 час 6 минут 1 секунду:
Бумик
Да на Olx половина продавцов не знают чего они сами хотят, хотят продать или выбросить в мусорник спустя пол года.
Цены у всех фантастические, есть нормальные и адекватные продавцы, но таких очень мало.
Цены безумные на то, что очень давно никому не нужно.
От слова торг многим продавцам плохо становится, думают что продают редкий, эксклюзивный раритет.
По вздутым конденсаторам не удивительно, главное чтобы других сюрпризы не обнаружились после покупки.
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sistem ... g%7Cnormal
Отправлено спустя 9 минут 22 секунды:
MSI Mega 180 на процессоре Athlon XP 1800+, дороговато но вроде живой и в сохране, даже пульт есть
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mini-k ... yMRQV.html
Отправлено спустя 1 час 6 минут 1 секунду:
Бумик
Да на Olx половина продавцов не знают чего они сами хотят, хотят продать или выбросить в мусорник спустя пол года.
Цены у всех фантастические, есть нормальные и адекватные продавцы, но таких очень мало.
Цены безумные на то, что очень давно никому не нужно.
От слова торг многим продавцам плохо становится, думают что продают редкий, эксклюзивный раритет.
По вздутым конденсаторам не удивительно, главное чтобы других сюрпризы не обнаружились после покупки.
-
ApostolCV
Member
HD4670 AGP Не ставятся дрова (стандартный ВГА графический адаптер)
Ошибка ос/дров или карта труп?
-
spoglyadach
Member
Можливо, але не факт. Якщо після встановлення драйверів починається синька, або чорний екран - трупHD4670 AGP Не ставятся дрова (стандартный ВГА графический адаптер)
Не сыпьте соль на рану....
-
Taipen
Member
ну тіки металеві ще, то була окрема каста колись, і коштували відповідно. тому їх відносно небагато було.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 30.03.2023 16:01 Taipen
За 150 гривен за штуку вряд ли кто-то купит, у меня DVD приводы по 50 гривен никто не покупает.
Такие:
Sony NEC Optiarc DVD/CD Rewritable Drive AD-7170A
SONY DVD/CD Rewritable Drive Unit DW-D150A
Отправлено спустя 10 минут 4 секунды:
Никто не хочет рискнуть - HIS Radeon HD 3870 X2
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/videok ... R2pn7.html
ІМХО саме ці моделі серед сідюків - це щось типу перших вуду серед відях.
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, на тильній стороні одразу за ГПУ були збиті два начебто фільтруючі конденсатори. Навмання відновив.
Пробував 14.1;13.1 ...каталіст.
Установка проходить але у системі жодних змін.
Одна з версій драйверу видає помилку MSI
-
Taipen
Member
могли б бути, якщо ще актуально - напишу в пп номер, нагадай вечером у вайберspoglyadach: ↑ 30.03.2023 18:57 Шановні, а має хтось зайві Athlon під 462 керамічного покоління?
-
processsor_ua
Member
ApostolCV
В мене є 4650 від гіги, можу фото зробити, подивитися чи точно конденсатори, якщо карти схожі...
В мене є 4650 від гіги, можу фото зробити, подивитися чи точно конденсатори, якщо карти схожі...
-
ApostolCV
Member
дякую, якщо вам не буде складно.processsor_ua: ↑ 31.03.2023 11:30ApostolCV
-
spoglyadach
Member
А скиньте фото відяхи у ПП, в мене здається є така, від HIS. Можу спробувати поміряти конденстаори, правда в мене тільки мультиметр в наявності та й не факт що він без демонтажу щось наміряє.ApostolCV: ↑ 31.03.2023 11:06 spoglyadach, на тильній стороні одразу за ГПУ були збиті два начебто фільтруючі конденсатори. Навмання відновив.
Відправлено через 10 хвилин 59 секунд:
Актуально, відпишіть в ПМ що у вас є, бо не маю вайбера вже давноTaipen: ↑ 31.03.2023 11:11 могли б бути, якщо ще актуально - напишу в пп номер, нагадай вечером у вайбер
-
ApostolCV
Member
В мене також відеокарта від HIS . Скоріше всього завтра буде можливість зробити фото. На телефоні тільки фото кристалу без системи охолодження.
-
spoglyadach
Member
Потицяв у іншу AGP відяху своїм мультиметром, щось він ніфіга не міряє ці маленькі конденсатори. Тицяв у іншу більш сучасну на PCIe деякі великі вимірює, щось мені здається, що без демонтажу деталей це цифри у папугах.ApostolCV: ↑ 31.03.2023 14:58 В мене також відеокарта від HIS . Скоріше всього завтра буде можливість зробити фото. На телефоні тільки фото кристалу без системи охолодження.