Непонятные фризы на хорошем пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
taxi911
Member

Повідомлення

В ожидании новой темы о покупке моника на ОЛХ
:popcorn:
Panasi
Member

Повідомлення

Vitalio: 19.10.2022 13:27Вертикальний синхроімпултс - лажа повна, кожна просадка фпс від частоти екрана буде виглядати як фріз (мною перевірено) ....

G-Sync compatible монітор із Nvidia відеокартою (і включеним режимом Gsync в панелі Nvidia) найкраще справляються із розривами картинок і навіть фрізів немає, як із дубовою Вертикальною синхр.
Так G-Sync или FreeSync - это и есть технологии вертикальной синхронизации, но более совершенные, потому что позволяют синхронизировать даже плавающий фпс, а так же существенно уменьшают инпут лаг от синхронизации. Но за неимением моника с поддержкой таких технологий приходится пользоваться стандартным v-sync. Сам пользуюсь бюджетным моником с FreeSync, при фпс от 50 и выше полет идеальный.
cezaronok
Member

Повідомлення

Тут просадок нету, вертикалка

Напомню, на монике эти лаги в 2 раза сильнее ( может это из-за hdmi, куплю дисплей порт мб )

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Saffa
Хоть 1, хоть 3, хоть 10.
Смысл в том что при этой просадке (когда включена вертикаль) у меня на МОНИТОРЕ дергает картинку и есть микро фризы. Такое чуство как будто 20-30 фпс. А если без синхронизации то всегда как будто 20-30 фпс. :weep:
cezaronok
Member

Повідомлення

Saffa
Темболее видео не может никак передать статтеры и фризы. Потому что у видео 60 фпс фрейм тайм идеальный, тоесть 16.6мс.
Вот почему никто не видел фризы на видео
(Я тоже на видео плохо их видел или вообще не видел, видосы я дал что бы вы чекнули мониторинг)
А здесь собралися пацаны которые ржут надо мной и говорят что мне в дурку нужно, хотя они даже в вопросе не разобрались. :mad:
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

cezaronok
Если фризов нет на мониторинге, значит с основным железом (проц/память/видео) не связано.
Когда приличный фриз его на камеру прекрасно видно.
И таки не видя проблему как можно что-то советовать?
cezaronok
Member

Повідомлення

GoToHell
Я не знаю через что снимать что бы не зжимало :-/
Я проблему могу только описать. На монитонинге у меня в ларке например 70 фпс а чуствуются а дерганные 20-30, либо в гта 70 фпс и тоже чуствуется как 20-30
MSI-PC User
Member

Повідомлення

В этом твоём "потоке сознания" я так и не понял - ты ставил Экспириенс или нет? Если ставил, то сделай что я тебе выше советовал, им же по Alt+F9 сделай запись геймплея. Без мониторинга Афтером - просто запись игрового процесса.
А потом выключи уже игровой оверлей.
MessiaH
Member

Повідомлення

cezaronok: 20.10.2022 08:47 На монитонинге у меня в ларке например 70 фпс а чуствуются а дерганные 20-30, либо в гта 70 фпс и тоже чуствуется как 20-30
У тебя в Ларке по первому видосу в теме проца не хватает, даже дохлющая 1080 просаживается по загрузке. Чтобы всё было плавно карта всегда должна на 99% пыхтеть. А если просадка, то это говорит о нехватке мощности цпу, также непонятно что у тебя по оперативке, двухканал или одноканал. Частота 2666 маловата для твоего проца, контроллер может явно больше, пробуй гнать
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

cezaronok
Чувтвуются глазом или управлением? Горизонтальньіе разрьівьі картинки есть?
cezaronok
Member

Повідомлення

MessiaH
Аш чипсет плата, куда гнать, как гнать
Плата асрок, двухканал гудрам сl15

Відправлено через 21 секунду:
GoToHell
Глазом, есть разрывы

Відправлено через 1 хвилину :
Только что до телика подключил, стало меньше фризов. Буду седня покупать дисплей порт и вбудущем переходить на 144 ггц.MSI-PC User
Щас сделаю
Andikho
Member

Повідомлення

Читаю я цю тему і так і не зрозумів, на тлі всіх пропозицій, чому ніхто не запропонує автору знизити налаштування, що пов'язані із цпу? Дальність деталізації, якість деталізації/ландшафту. Адже цілком можливо, що через не найшвидший озп виникають статори, які автор називає фрізами. Дійшли вже аж до повідомлень, що фрізи через "недовантажену відеокарту" :weep:
Я от знаю зі свого власного досвіду (мав можливість погратися років три тому з і7 8086к), що можуть виникати незрозумілі ефекти, наприклад, через завищену напругу на i/o, чому не запропонували промоніторити цей параметр? Знову ж таки, я можливо просто пропустив, але що там з бж? Це не якийсь vx, який дає напруги на свій розсуд? Чому ніхто не запропонував подивитись в якому режимі pci-e відяха працює? А раптом там х8 чи, чого доброго, взагалі х4? А в купі з не надшвидкою пам'яттю, це теж може давати такі "чудові" ефекти.
cezaronok
Member

Повідомлення

Andikho
Цпу в играх максимум нагруженный на 50 проц
Память 2400, и тайминги занижены (14-14-34 и вторичные немного)
Бп seassonic
Карта в 1 слоте стоит
Як посмотреть режим pci-e?
MSI-PC User
Member

Повідомлення

Andikho: 20.10.2022 12:56чому ніхто не запропонує автору знизити налаштування
Я предложил. Причём делать не необдуманно, а при помощи Экспириенса, который вполне себе удачно учитывает ВСЁ железо, а не только карту.
cezaronok: 20.10.2022 18:36Як посмотреть режим pci-e?
GPU-Z.
cezaronok
Member

Повідомлення

Подключил к монику displayport
Стало гладко +- но в определенный момент картинка стает похожей на 15 фпс :-/
Может провод фиговый?
А еще норм то что у меня на вилюхе скачет напряжение 95-145w (очень быстро, туда сюда) при нагрузке 60 процентов?

Відправлено через 6 хвилин 59 секунд:
Я щас играю с вертикалкой "быстро" и ограничителем 60 фпс

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
Щас фризит, но фрейм тайм вседа 16.6ms
Получается это все таки что то с моником, или еще какие то варики есть?
Andikho
Member

Повідомлення

cezaronok
По-перше, моніторинг, навіть деталізований за потоками, не дасть повної картини, бо показує рівень завантаження алу і все, абсолютно не читаючи що там з іншими блоками процесора відбувається.
По-друге, якщо вже моніторити завантаженність цпу, то краще за споживанням ним енергії, тому що от у мене в іграх проц може буту за моніторингом навантажений на 8-10%, але споживання при цьому завантаженні може бути як 60-70 ватт, так і 90-100 і щось, певно логіка, мені підказує, що це не леприкони там тирять енергію на опалення)
cezaronok: 20.10.2022 20:2695-145w (очень быстро, туда сюда) при нагрузке 60 процентов?
За неповного навантаження - абсолютно нормальна поведінка.
cezaronok: 20.10.2022 20:26еще какие то варики
Є, але ви ігноруєте зробити дії щоб їх підтвердити/спростувати :rotate:
MSI-PC User: 20.10.2022 19:09Я предложил.
Вибачаюсь, можливо, пропустив цей момент, бо читав по діагоналі :beer:
cezaronok
Member

Повідомлення

Andikho
Проц бере 20-45 вват

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
І які дії треба зробити щою це перевірити на вашу думку?

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
На телевізорі через той же hdmi картинка плавніше

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
А то шо в мене коли комп виключается і він підключенний через displayport, то дежурка горить і крутиться кульок то норм ? :spy:
Andikho
Member

Повідомлення

cezaronok: 20.10.2022 21:16І які дії треба зробити щою це перевірити на вашу думку?
Andikho: 20.10.2022 12:56знизити налаштування, що пов'язані із цпу? Дальність деталізації, якість деталізації/ландшафту
cezaronok: 20.10.2022 21:16коли комп виключается і він підключенний через displayport, то дежурка горить і крутиться кульок
Якщо в компі залишається активним щось, окрім того, що описано в мануалі як таке, що має лишитися активним, то це автоматично нормальним бути не може.
Залишатись активним має лише ргб (і то не факт, бо не всюди воно залишається ввімкненим) і лед індикатор живлення на мат платі (знову ж таки, якщо він є і в мануалі написано, що він має горіти). Вентилятори крутитися не повинні в жодному випадку. Спробуйте для перевірки, після вимикання компа, вимкнути його від мережі на хвилину і потім ввімкніть назад (просто до мережі, не до активного стану) - якщо у вас залишаться активними оті всі речі, то, можливо, так задумано (хоча дуже сумніваюсь), якщо ж ні - то відповідь буде очевидна.
cezaronok: 20.10.2022 21:16На телевізорі через той же hdmi картинка плавніше
Сучасні телевізори мають дуже багато "оманок", що створюють ілюзію більш плавної картинки (звісно, якщо вони ввімкнені). Всілякі там motion flow і тому подібне, які просто накидують motion blur "згладжуючи" всілякі статори і "рвучкості".
cezaronok
Member

Повідомлення

Andikho
Якщо провод з бп достати то вентель все одно буде крутитися. Повільно, але буде

Відправлено через 51 секунду:
Телевізор старенький, товстенький самсунг, а не ультра-тонкий ксяомі
Avenger80
Member

Повідомлення

cezaronok
Perpetuum mobile? :)
cezaronok
Member

Повідомлення

Avenger80
Шо?

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Вставив rx550 в свій пк, зменшив налаштування шоб тянула вона. І на ней нема таких фрізов. Вставив свою 1080, на тих же налаштуваннях зайшов в гру і поняв шо на rx550 все таки плавніше. В чом прикол?
Відповісти