luckygamerks: ↑
29.03.2025 19:01
Так, в мене він увімкнений, але навіть при цьому 21 секунда від натисканя кнопки живлення до заставки МСІ, а до заставки з введенням паролю у віндовс 37 секунд. Наскільки я памятаю, без увімкнення вантажилось хвилину чи більше.
А ви приймаєте участь у якихось змаганнях зі швидкості завантаження?
Ініціалізація плати включає різні процеси, у мене стрікс B650E-E з посткодером, так от тренування пам'яті - це пост-код 15 "Pre-memory system agent initialization" з виключеним контекстом висіло тільки на цьому пост-коді десь 40с (64Гб пам'яті), з включеним контекстом - навіть і секунди не висить, тільки з'являється і одразу іде далі. Від натискання кнопки до звукового сигналу про готовність 5-7с приблизно.
Але конкретно на моїй платі ще був прикол, що цей контекст десь в двох різних місцях присутній в налаштуваннях, включення в одному не давало ефекту, знайшов через пошук ще одне налаштування і тоді запрацювало.
Я з секундоміром не стояв, але так воно десь приблизно і є, вінда завантажується секунд за 30-40, а буває і довше. Ще помічав, що плата може довше тупити на ініціалізації, якщо світло пропадало, тобто коли ПК повністю знеструмлювався.
Короче, не морочте собі задницю, мій ПК на стріксі z790 теж не за 5 секунд завантажується, це нормально.