Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

5800 на 266 fsb
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach
после определенной недели выпуска athlon xp 2500+ не держат 400 шину. Ну или по крайней мере шанс того, что проц держит 400 шину сильно уменьшается. Где-то была точная инфа по недели выпуска. Можно нагуглить.
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm: 30.03.2025 16:19 5800 на 266 fsb
Это уже вольтмод/відмод.
Бумик
Member

Повідомлення

Zakarul: 30.03.2025 16:33 spoglyadach
после определенной недели выпуска athlon xp 2500+ не держат 400 шину. Ну или по крайней мере шанс того, что проц держит 400 шину сильно уменьшается. Где-то была точная инфа по недели выпуска. Можно нагуглить.
Напишу по памяти,не гуглил..
На Атлонах ХР не было того,что после определенной даты...Просто ХР2500 ,это отбраковка старших Бартонов.например .Атлон ХР 3200.Там на подложке лазером перерезали так называемые мостики.Можно было соскоблить лак с подложки и токопроводящим клеем эти мостики восстановить.Или графитом рисовали полоски.Но результат успеха зависел от самого проца,мог и не *тянуть* шину 400 или нужно было повышать напругу на него.Проще было поставить перемычки в сокет.
Был также Тортон,отбраковка от Бартона.Можно было удвоить кеш,также восстановив один мостик (если проц был удачный).
А вот история с датой выпуска-это из серии разлочки АМ3 процов.Вроде как с 39 недели 2009 года производитлеь стал лочить возможность разблокировки на аппаратном уровне.ибо народ перестал повально покупать всякие 4-ядерные Феномы.а скупал определенные процы для разлочки.Но это отдельная история.
offece-trader
Member

Повідомлення

Если пару старых материнок дуал 771 сокет серверных. С них жадные люди сняли мосты, и еще пару микросхем. В остальном материнки как новые, все кондеры целые и красивые. Если любителям паять надо на кондеры - пишите в личку. Кондеры все еще старые - круглые. Тогда вроде на серверные материнки они шли нормального качества.
Бумик
Member

Повідомлення

Вот нашел,может кому пригодится.Я с этого же сайта во времена бытности сокета 462 пользовался этой инфой для пинмода .
https://www.ocinside.de/workshop_en/amd_pinmod/
Там все просто и понятно-*забиваем* в окошки ,какая напруга или шина или множитель нужны и видим,в какие пины на сокете нужно ставить перемычки.
Только в первом окошке нужно заменить *CPU View* на *Socket View*.
mklm
Member

Повідомлення

Бумик: 30.03.2025 17:39 А вот история с датой выпуска-это из серии разлочки АМ3 процов.Вроде как с 39 недели 2009 года производитлеь стал лочить возможность разблокировки на аппаратном уровне.ибо народ перестал повально покупать всякие 4-ядерные Феномы.а скупал определенные процы для разлочки.Но это отдельная история.
ніколи локу на ам3 не було, а про 39 тиждень це як раз про 462
Бумик
Member

Повідомлення

mklm
Значит.ошибся.Писал навскидку,по памяти.Хотя да,на АМ3 нужно было смотреть ,на каком ядре проц.По первым 5 буквам маркировки на крышке.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.03.2025 14:49
Оце ще такі два питаннячка маю:
Я правильно пойняв що не всі Athlon XP 2500+ (Barton) спокійно собі їдуть на 400 шині? Бо щось всі з якими я мав справу наче як їхали, а тут мені один попавсь, може його замучили просто :eek:
Чи правильно я розумію що в протистоянні між Е5800 та Е7600 під якийсь АЦУЦ P5PE-VM краще все ж обирати 5800?
P5PE-VM з сетапу на модбіосі у мене їде 299 з Е7600/7500 (775i65G на 300) 3:2 з рамою
E5700 один поїхав на 266 без вольтмоду (bsel робив)
WSavage
Member

Повідомлення

Привіт народ! Потрапила до мене материнка на Slot 1, Intel SE440BX-2, разом з нею селерон, памʼяті в мене нажаль перевірити немає.

Цікаво чи коштує вона щось, можливо хтось в нас збирає Slot 1 та йому було б цікаво мати в колекцію
radical
Member

Повідомлення

Ну, звичайний слотовий ВХ від Інтел.
Цікава хіба що тим, що має на борту звук від ямахи
Не цікава тим, що це інтел, розгін і апгрейд під великим питанням.
Память у себе можу пошукати щось типу 64-128МБ
_hydra_
Member

Повідомлення

radical: 31.03.2025 20:15Цікава хіба що тим, що має на борту звук від ямахи
ямаха там як опція, також копермайни не на всіх ревізія їдуть
radical
Member

Повідомлення

Та отож. Замість можна просто поставить 724 ямаху, все одно це PCI чіп з відповідною сумісністю з SB.
А коппери там взагалі під питанням, як і 133 шина.
WSavage
Member

Повідомлення

radical: 31.03.2025 20:15
Память у себе можу пошукати щось типу 64-128МБ
Був би вдячний, хоч подивлюсь, що воно таке та працює воно взагалі
radical
Member

Повідомлення

Ок, ввечері подивлюся плашки, шкода, часу немає, але хоча б на запуск спробую перевірити. В принципі, якщо просто запустити плату без раму, вона повинна видавати довгі сигнали, що повторюються, через спікер, якщо жива. На посткарті буде код C1
Tfd
Member

Повідомлення

WSavage: 31.03.2025 18:07 Цікаво чи коштує вона щось, можливо хтось в нас збирає Slot 1 та йому було б цікаво мати в колекцію
Якщо незадорого то я би може і взяв би. =) Ніяких 133МГц там точно немає, ну а Coppermine можна спробувати. BX2 це відносно швидка плата на ВХ, а тим паче як для Intel. :) Придбав таку на віолі, але вона побарахолена трохи - зідраний радіатор на North-bridge і механізм кріплення. Зате є Ямаха. :) В крайньому випадку як донор би пішла.
WSavage
Member

Повідомлення

Tfd: 01.04.2025 15:53
WSavage: 31.03.2025 18:07 Цікаво чи коштує вона щось, можливо хтось в нас збирає Slot 1 та йому було б цікаво мати в колекцію
Якщо незадорого то я би може і взяв би. =) Ніяких 133МГц там точно немає, ну а Coppermine можна спробувати. BX2 це відносно швидка плата на ВХ, а тим паче як для Intel. :) Придбав таку на віолі, але вона побарахолена трохи - зідраний радіатор на North-bridge і механізм кріплення. Зате є Ямаха. :) В крайньому випадку як донор би пішла.
В цінах не розбираюсь, за стан теж не можу бути на 100% впевненим, тому пропонуйте, барижної ціни точно не буде

P.S: Можливий обмін на залізо типу 775 або ам2, бо більш старе залізо я не тикав і поки немає надто сильного бажання
spoglyadach
Member

Повідомлення

Треба якось приділити час, взяти отих Бартонів в охапку і зробити якийсь перебір, аж цікаво стало бо пригадую що в моїх знайомих хто на них сидів працювало так. Ще в мене десь був 3000+ мабуть цей козак точно буде на 400 шині їхати але вже мабуть не так цікаво з точки зору ентузіаста B-)
Я доречі поки читав інформації про Бартони, знайшов отакий бівас кастомний на A7N8X-E хтось його вже щупав взагалі, на скільки це виправдано його зашивати
Хто щупав, дайте фідбек
спойлер
https://github.com/irusanov/nForce2-xtr ... l/releases
ApostolCV
Member

Повідомлення

Всім привіт.
Пробую підняти Асусятину P4T-E.
Потрібна деяка інформація .. Схоже пробило хаб(південний міст ) ICH2.
Потрібні заміри падіння напруги на USB лініях Data+/Data- на платах з таким самим "южніком" FW828001BA.
Данний заб встановлювався на мамки з 815-м 850-м чипсетом.
spoglyadach
Member

Повідомлення

А що сталось? Вона ж наче працювала, десь тут були фото в темі з цією імбой
Відповісти