Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Шкода зараз немає компа під рукою, я б виклав пару фото як мені пару років тому прийшов з eBay жорсткий диск на 16Тб від продавця з купою відгуків та продажів. Там була тупо знищена плата і відрізаний шлейф від гермозони, оце був топ :up: але грошів повернув одразу, навіть діспут не відкривав, скинув продавці фото та написав запитання, куди йому відео скинути і той пойняв що всьо плоха, клієнт нєпрост

Відправлено через 13 хвилин 29 секунд:
mklm
Це я запитував бо в мене якраз такі знайшлись, довго не міг згадати де воно лежить і що там в мене конкретно за модель. А взагалі почалось все з того що я шукав товаришу свому плашки по 1Гб що б зібрати ретро на 478 сокет з прескотом, ну і до нього ж якусь пристойну пам'ять треба хоча б у двоканал на 2Гб.
Поотім пошукав свої, я взагалі думав що в мене звичайні PC3200 а виявилось що оці PC4000 то й цікаво було це шляпа чи можна їх заюзати десь при розгоні кімнатному. Коли вони мені попали в мене для тестів було під рукою лише 939 на ASUS A8N Premium і там пам'ять нормально не вийшло побінити
mklm
Member

Повідомлення

як раз на а8н пам'ять можна поганяти, у амд ідеальний КП в цьому плані. пц4000 на прескотах/нортвудах дуже важко взяти
spoglyadach
Member

Повідомлення

Можна але там конкретно в тої плати була половина пухляків які треба було міняти, а ще там такий прикол в БІОС що так собі виставляється напруга на пам'ять. Не пам'ятаю вже який там максимум але точно знаю що для нормального розгону треба було робити вольтмоди. В принципі я для цбого прикупив одну A8N-E то якось дійде до неї черга і треба буде зробити їй модифікації. В принципі ще маю на Abit на 865PE під 775 мабуть на ній теж можна поганяти нормально DDR але я не пробував, бо я ту плату дуже довго оживляв, вона взагалі приїхала з відгорівшою доріжкою і я думав що воно вмерло. Але відмив, потикав жалом паяльника, воно закрутилось, я почав шити БІОС воно вимкнулось. Потім лежало десь пів року, я прикупив Abit на AM2 на якій з'явилась можливість хотсвапнути і воно тепер працює нормально :up: Якось зберу поганяю, бо там BIOS має багато налаштувань і діапазони вольтажу там норм

Відправлено через 11 хвилин 47 секунд:
Так, все правильно, глянув огляд плати і той Abit можна по пам'яті до 3,2В крутити без вольтмодів
А на ацуц здається до 3В але щось вона занижує наче якщо міряти вольтметром, вже деталів не пам'ятаю бо коли я сидів на тому 939 може я взагалі плутаю з A8N-E а на Premium не було цієї проблеми. Треба курити форуми того часу що б згадати такі тонкощі, наче цей косяк стосувався всієї серії
Egoist
Junior

Повідомлення

Рылся в своей берлоге и нашел вот что, сразу и не вспомнил что за заверь.
Зображення

Есть идеи что это? :)
mklm
Member

Повідомлення

no video physx
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

ASUS AGEIA PhysX P1 (PCI)
Egoist
Junior

Повідомлення

mklm: 17.03.2025 19:37no video physx
Ух задроты:)

Отправлено спустя 32 секунды:
Vlad Tepec-Dracula: 17.03.2025 19:38 ASUS AGEIA PhysX P1 (PCI)
Только вроде от BFG

Отправлено спустя 4 минуты 39 секунд:
Я ее когда то в ретро-ноутбук (вернее в док станцию к нему) хотел поставить. Раз не помню результатов, наверное все уперслось в то, что для нее нужно доп питание, а в док станции без колхоза его негде взять (хотя и есть свой 220в блок питания внутри)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Виявилось що замість якоїсь чергової дочірньої плати за 200 баксів, можна просто вживити це в ГПУ і ставити протім оновлення ПО, ууу сюкааа

Це всьо фігня, може є тут якийсь експерт з капасіторів бо в мене тут ділєма. Це в капхона така розводка чи вони реально виготовляють полімери з ресурсом 2000 та 5000 годин. Може це не полімер а просто електроліт в полімерному дизайні, так би мовити поліамор :laugh:
спойлер
https://www.capxongroup.com/files/PS_Series.pdf
https://www.capxongroup.com/files/PF_Series.pdf
Бо зайшов у даташити Ніппон і там все як треба 15 000 годин, плотім дєньгов получаєм вєщ
спойлер
https://www.chemi-con.co.jp/en/products ... LL820MF08S
Звісно це цифри для режиму роботи при 105° але якось всеодно різниця дуже велика
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach,доброго дня.
Я в свій час дивився офіційне відео від якогось відомого бренду на цю тематику. І , дійсно , є електроліти , є полімери .. а є помісь "бульдога з носорогом" . Які получають , бонуси "двох світів" і недоліки. Бо воно має велику ємність при малому об'ємі.

*Я знайшов для себе на аліку гідні полімери (які я перевіряю при отриманні... тобто пару іде в утиль бо вивчається "внутрішній світ на оригінальність" ) по відповідності до ціни. Не абсолютний ноунейм.
* В них десь 2к годин по паспорту при 105°С. Що більше чем з головою для ретро заліза.
Зараз доїзжать дрібні полімери для плати на Супер сокет 7. Буде збочення)) :shuffle:
Є більш кращі ... назвемо їх "вище середнього сегменту" але вони хитрують з ціною. Ціна за капси типу дешева але компенсують податком на доставку. Виходять ті ж самі ніпони чи панасоніки .)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Вечір, в тому то й питання що немає більше бажання замовляти ноунейм та рандом, зрізати шляпу алмазним диском не проблема для перевірки на автентичність але щоразу це робити якось не дуже. Та й виходить що замовляти багато ризиковано, замовиш 50 штук а вони лайно і кондьорів немає і дівати куди їх далі. Ці ж китайці можуть ними таритись цього місяця в одному місці, а наступного дадуть їм кращу ціну і постачальник міняється. Я пару плат знайомому рекапив то в мене майже закінчились Nippon, він мені каже пофіг скіко буде коштувати роби толково, ну то й вишло десь по 10$ на кожу плату чисто по вартості ніппонів отих. Звісно якщо це якась прям жирна плата то чом би й ні, але хочеться прикупити щось більш бюджетне що б можна було зробити якісь такі плати які просто до душі але не на стільки що б ввалювати туди японські полімери. Я зазвичай на таке витрачав фірмові електроліти той же нічікон, типу збереження автентичності але щось мабуть вже пофіг на автентичність в більшості випадків. Ось доречі цікаво чи будуть пухнути полімери на солтеках, ось на солтек би якраз залетіли якісь бюджетні фірмові полімери :up:
Я по цінах порахував, виходить що самі дешеві ноунейми з оцими хитрими доставками, виходять дорожче по ціні ніж дешева серія фірмових. Якщо брати такі що в продавців з якимись нормальними відгуками то виходить ще дорожче, а в продавців що торгують фірмовими капасіторами то в них взагалі немає оцієї нонейм китайщини. Думав може тут хтось оперував твердими CapXon та має якийсь досвід. Получаєця нада брать і тестувать :)
Доречі хто якими номіналами оперує при заміні банок 3300uf бо я пробував тільки 1000uf 6.3v або 1000uf 10v останній то мабуть взагалі вічний кондьор виходить B-)
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, з власних досліджень в Україні можна взяти електроліти LOW ESR серію від HITANO.
Це добротний середняк. Не ноунейм.
З аліка LOW ESR полімери в мене 6.3В 1500мФ вийшли по 8 грн за шт.
Tfd
Member

Повідомлення

spoglyadach: 18.03.2025 22:54Думав може тут хтось оперував твердими CapXon та має якийсь досвід.
CapXon PS я багато де ставив замість звичайних електролітів. Нормальні банки, все робЕ без проблем.

Правда у мене вони вже майже закінчилися, так само як і улюблені колись Samwha FB. Колись закупився ними але потроху все порозходилося. Скоро знову постане питання звідки і що купувати. :-/ Плат і планів багато, а от часу і капациторів на них все менше чомусь. ) Але прийшов до того що якщо автентичність не основне, то треба ставити Solid-Caps бо я вже застарий для цього лайна подвійних перепайок одного й того ж із плином часу.
Egoist
Junior

Повідомлення

Народ є у когось зайвий чи на продаж бекплейн під LGA 775?
nummus777
Junior

Повідомлення

Egoist: 22.03.2025 18:05 Народ є у когось зайвий чи на продаж бекплейн під LGA 775?
Добрий вечір.
Хіба що разом з кулером: https://skylots.org/6592537555/Kuler+AV ... +Garantiya
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну або такий ще є на аліку, одразу і бекплейт універсальний і вуха для кріплення АМУДЕ. Якість середня звісно, але метал не найгірший з тих що я бачив
спойлер
https://s.click.aliexpress.com/e/_olAsdlp
Egoist
Junior

Повідомлення

nummus777: 22.03.2025 19:32
Egoist: 22.03.2025 18:05 Народ є у когось зайвий чи на продаж бекплейн під LGA 775?
Добрий вечір.
Хіба що разом з кулером: https://skylots.org/6592537555/Kuler+AV ... +Garantiya
Дякую за пропозицію, знайшов на OLX, довелося передивитись сотні оголошень, бо в жодному немає вказівки про 775 сокет :)

Отправлено спустя 6 минут 40 секунд:
spoglyadach: 23.03.2025 02:09 Ну або такий ще є на аліку, одразу і бекплейт універсальний і вуха для кріплення АМУДЕ. Якість середня звісно, але метал не найгірший з тих що я бачив
спойлер
https://s.click.aliexpress.com/e/_olAsdlp
Мені любого металу вистачить, це під водянку. Вирішив засунути Asrock 775i65 в маленький корпус, бо давно лежить гарний корпус Lian Li mATX і водянка CORSAIR H5 під такі збірки, але в комплекті 775 бекплейну немає :(
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну ось знайомий такий собі і замовив, теж під водянку з універсальними вухами, то вийшло що можна ставити від 775 до 1151 + АМУДЕшна система кріплень на всякий
saren
Member

Повідомлення

Egoist
хотел посоветовать полезть на розетку, покупал там около десятка бекплейтов универсальных, а там уже и нет :(
Egoist
Junior

Повідомлення

saren: 24.03.2025 12:56 Egoist
хотел посоветовать полезть на розетку, покупал там около десятка бекплейтов универсальных, а там уже и нет :(
Знайшов по 60 грн у цього продавця https://www.olx.ua/list/user/Vaul/?categoryId=37

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
Сьогодні буду дозбирати. Як виявилося інтегрувати сучасні комплектуючі на материнку з агп слотом не так просто, бо агп слот разташовується значно вище ніж перший pcie на сучасних платах.
Sanьka
Member

Повідомлення

Хлопці, а ні в кого нема ОЗУ OCZ ReaperX HPC
Цікавить не сама ОЗУ, а радіатори до неї.
Отакі
спойлер
Зображення
Відповісти