Останні статті і огляди
Новини
Задимів комп'ютер
-
ooovkras
Junior
Вітаю! У мене виникла проблема з комп'ютером, наразі він у розібраному стані. У чому полягає проблема: Коли я грав в гру я помітив дивну проблему звязану з некоректним відображенням одного ефекту, але так як він вписувався в загальний вигляд гри я не придав цьому значенню. Через приблизно 15 хвилин гри у мене з задньої частини корпусу комп'ютера (Стаціонарний повнорозімний комп'ютер на i5 10400 і RTX 3050) почав йти білий дим, який супроводжувався неприємним запахом гарі, але при цьому зображення на моніторі продовжувало відображатися, і ніяких проблем з продуктивністю не наблюдалося. Після того як я це побачив на протязі 5 секунд я вимкнув комп'ютер з Електро мережі, при більш детальному огляді запчастин я не знайшов видимих участків горіння, або інших видимх пошкоджень, і не має запаху гарі. Єдиним уточненням до ситуації що мій комп'ютер був у доволі запиленому стані, з комками пилу у блоку живлення. Що це могло бути і які шанси на працездатність усього комп'ютеру? Будь ласка допоможіть, якщо стикалися з такою ситуацією
-
molla
Member
БП в першу чергу перевірити
-
Sharkoff
Junior
Наявність пилу в комп'ютері може викликати навіть коротке замикання завдяки статичному розряду. В даному випадку треба вичистити пил з усього ПК. Можливо прийдеться розбирати блок живлення. Я свій продував феном, але холодним повітрям, раз не маю пилососа з оберненою тягою.
Але у Вас пішов дим, значить десь був і спалах. Точно треба відкривати кришку блоку живлення.
Але у Вас пішов дим, значить десь був і спалах. Точно треба відкривати кришку блоку живлення.
-
Vovk_Z
Member
В БЖ щось здохло (раз було стільки диму). Бо з усіх інших компонентів - багато диму не буває, і воно, ймовірно, одразу вилізло б збоєм.
-
Alexsandr
Member
Если бы сдохло, то комп бы вырубился, а тут вырубили. Скорее перегрелось капитально.Vovk_Z: ↑ 27.12.2024 10:07 В БЖ щось здохло (раз було стільки диму). Бо з усіх інших компонентів - багато диму не буває, і воно, ймовірно, одразу вилізло б збоєм.
Разбирать БП и искать что дымело, если там порядок, разбирать дальше. Вплоть до снятия радиаторов. Блок питания перед запуском проверить в холостую.
-
Bryt
Member
Не обязательно, например мог потерять герметичность конденсатор в схеме apfc с выделением в виде дыма электролита, всю свою ёмкость он мгновенно скорее всего не потерял бы и мог работать при адекватной нагрузке.Alexsandr: ↑ 27.12.2024 10:11Если бы сдохло, то комп бы вырубился, а тут вырубили. Скорее перегрелось капитально.
-
Vovk_Z
Member
+1, у вхідних колах БЖ є кілька елементів, які можуть пускати дим з бавовною, але при цьому БЖ буде працювати. Це, у першу чергу - різні елементи фільтрів, тобто, як правило - конденсатори різних типів (плівка, електроліти), або, навіть, просто варистор по входу.
-
Ostin
Member
БЖ замінити і працювати далі. Якщо гарантійний - віддати на огляд. Якщо ні - віддати спеціалісту.
-
Alexsandr
Member
Еще и такое может быть в вариациях. В каких только вариантах не горели разъёмы
- спойлер
-
Hotspur
Member
ну думаю папу римського ваш пк не вибирав значить згорів БП. Комп розібрати, від мережі вимкнути, все уважно подивитись. Думаю треба буде заміна БЖ чи кабелів БЖooovkras: ↑ 26.12.2024 22:54почав йти білий дим, який супроводжувався неприємним запахом гарі