Тест компʼютерного заліза, Бровари

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Вітаю формучани, тут з нашим світлом, щось зіпсувалось в ПК.
Є 2 мамки z790 aorus master x
Z690 aorus master
12600kf
Corsair 6000 32 gb.
Блок живлення перевірив. Відеокарта не видає картинку. Є 2 і одна якась старенька та 3070ti - це вже перевірено. Працює.
Залишилося лише перевірити точно мамки, проц та памʼять.

Шукаю формумчанина місцевого з мого міста, для можливих тестів.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Передісторія:
Вніч з 26 на 27 вимкнув ПК, малий вранці 27 спробував включити, чую що кулери крутитись на всі 100 відсотків. Пост код не глянув. Пробував перезавантажити - не реагував. Скинув CMOS кнопкою, не помогло. Не проганяло, я так думаю, памʼять, можливо проц. Спробував ще разів 5 а то і більше. Разів 3 вийшло запустити вінду, але при перезавантаженні знову чорний екран. Доречі в ті рази коли система завантажувалась, не було завантаження біоса. Зазвичай був.
Я знімав ссд де вінда. Підключав лише ЖД, не заходить в Біос - чорний екран і все.
Система:
Z690 Aorus master
12600kf
Evga 3070ti
Corsair 32gb 6000
Corsair hx1000i
Коли запустилась вінда - 1 раз пограв, хв 10 було все ок.
Другий раз, через кілька сбросів біоса, коли зайшло в систему, NVIDIA experience показує помилку відеокарти. Але сам драйвер працює. Я переставив драйвер але Experience видавав помилку.
Вирішив поставити якусь карту затичку, вона робоча. Але ситуація така ж як з 3070ti. Вискакуали такі ж коди останніми - d6, A2, A0.
3070ti підключав до старенької z77 - працює, в bios заходить одразу, так і затичка працювала.
3070ti підєднувалась до монітора через display port. Затичка - через dvie. З z77 запускається, з z690 ні. Затичка далі чорного екрану нічого не запускала.
Додатково, замінив Z690 на Z790, та сама фігня. Ті ж коди але додався Ad. Монітор - чорний.
Я також перевіряв блоки живлення - на обох та сама ситуація.
Приходжу до висновку - проблема з процом або ж памʼяттю.
Я ще спробую запустити монітор через кабель hdmi + 3070ti. Нажаль проц без вбудованої графіки.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Ситуація дивна з усім, бо жодне з заліза:
Z790 Aorus master x з іншим процом та памʼяттю не видала зображення через графічне ядро. Але підключали через usb-c, а не display port. З моїм 12600kf та пам’яттю з відеокартою 1660 super теж не було зображення. Останній пост код Ad. З моєю картою ще d6 проскакував.
Z690 Aorus master. Запускалась 1 раз з 10, з 1660 супер та 3070ti, памʼять моя. Коди - d6, a0, a2. З іншим процом з відео ядром та памʼяттю не запустилась. Але так і з попередньою використовував порт usb-c а не DP. Нажаль.
3070ti - запускалась лише на старих компах. На нових, вибиває d6.
12600kf не зміг точно перевірити, але не було зображення ніде. Бо тестував його на z790 asus dark hero впарі з 3070ti - d6.
Памʼять моя теж під питанням.

Тему можна закрити - відмовлено майстрам на ремонт та тестування. Дякую хто читав мій opus. :insane:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Вітаю, написали з сервісу - все зашибісь та працює. Надали фото. :-/
Схоже щось з блоками. Я в шоці. Тільки пошкодив сокета на 690. :lol:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Z790 Aorus master x запустилась. Все ок. Але видає BSoD після спроби завантажити Windows. Ну головне що працює.
Z690 Aorus master - викладаю на продаж).
Я так і не зрозумів, що це все було :lol:
Дякую за Вашу увагу :beer:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Здається все ж таки блок живлення мій сказав дуже довго жити. Через раз стартує материнська плата z790.
Іноді здається наче тухне посеред перевірки посткодів. Часто йде в ребут.
На другому блоці ще спробую.
Пост кодів багато. Зависало зазвичай на С4 іноді 20.
Міняв я і планки місцями. Вставляв в інші слоти. Слоти точно робочі.
Щось я думаю що підчас налаштування частоти памʼяті може проца, стопориться запуск системи або ж ребут за ребутом до зависання.
І поки був холодний блок живлення. Все запускалось.
Ще одне - не міг поставити вінду. Вона тупо ні ссд не бачила ні ЖД. З горем пополам, з вже записаної вінди 10 запустилась система.
AndP
Member

Повідомлення

С другим бп, так и не попробовал запуститься?
Sharkoff
Junior

Повідомлення

С другим бп, так и не попробовал запуститься
Пробував до того як віддав в сервіс, не сьогодні.
Вдень спробую на іншому блоці.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

На іншому блоці теж саме, але є прогрес. 1 з планок памʼяті глючна здається. Її мамка не запускає іноді, рідко запускає. Посткоди бігають. Але старту нуль. А інша стартує, як з 2 слота так і 4. Пошукаю хто може надати для тесту свою памʼять.
Таке враження що на ній щось з XMP профілем. На 6000 частоті вона в парі рідко стартувала. Та і сама теж. А після танців з бубном на 4800 в парі статувала і то через раз.
Другу ж планку я тестую ще.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Відправлю на тест одному з учасників форуму проц з памʼяттю, щоб глянув на своїх платах. Як працюватиме.
0kie
Member

Повідомлення

Sharkoff
Не покупай платы Гигабайт. У них там при любом чихе комплектующих слетает BIOS и система пытается восстановиться из резервной микросхемы. Пользователь не зная этого пытается что-то делать и убивает процесс восстановления. Дурная система Dual BIOS может преподносить такие пакости. Не покупай Гигабайт. Никогда.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Я вже відправив проц та памʼять Megaclite.

Планка та що не запустилась в мене, не запускалась і у батька на Asus z790 Dark Hero.
Але він її запустив в парі з z5. Але то неважливо. Може не так вставив, не в той слот. А інша так запрацювала в принципі.

Я ж не думаю що прижимна рамка на щось впливає. Хоча на 690 та 790 є трошки пошкоджені ніжки. І 790 паяна.

Ладно чекаю висновок незалежного фахівця.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Обидві мамки працюють. Проблема була лише в памʼяті. 1 планка вийшла з ладу.
Razor707
Member

Повідомлення

Ех,в мене теж біда з Z690 Aorus Master,все було чудово,працювала з 12700К та 1080ТІ,потім ПРОСТО вийняв відеокарту для продажу,думав посиджу на встроєному відео і тут почалось..
Перестала бачити диски,тобто в системі вона їх бачить,але вибрати для загрузки не можливо,ну я поморочився,десь прочитав,що без дискретної карти не запуститься та і забив на півтора роки на Пк
Придбав інший проц,взяв затичку Вк,а ситуація не змінилась,знову бачить диски,але вибрати не можу,підкидав диски на другий пк,все стартує без проблем,Вінда на дисках вже була
Записав через флешку на диск нову Вінду і очудо,материнка побачила диск з новою віндою,але це тільки початок..
Не працює ЛАН порт,думав кабель перебило,бо попав під тумбу,звоню до провайдера,приходить майстер,дає новий кабель,але каже що і з старим все ок,починаємо дивитись,а в диспетчері горить помилка Marvel AQtion 10GBASE-T Network Adapter,ставлю драйвера,але нічого не змінюється,також прикол,що коли вставляєш відеокарту,то перестає працювати вбудований Вай-Фай(Відеокарта до речі виявилась не робочою)
Віддав людині на діагностику,але щось поки тиша,можливо треба біос перепрошивати через програматор
І це все сталось просто коли дістав відеокарту
Гігабайт-ТОП
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Перестала бачити диски,тобто в системі вона їх бачить,але вибрати для загрузки не можливо,ну я поморочився,десь прочитав,що без дискретної карти не запуститься
у мене така сама фігня була з Asus z10pa u8, диск бачить, а вінду на ній ні. Лише після встановлення.

на Z790 Aorus master x, плата за 24 тис! всталяю ссд в слота з віндою - 0. Стартувати не хоче. Флешка-інсталятор вінди не бачить жодного диску. Як і ССД м2 від того ж гігабайта.
Витягую ссд 2.5, йому років 10, з віндою 10 - "тати шо, це чудо, ніяких плям", як в рекламі прального порошку. Все чудно запустилось. І диски відна бачить. От тільки біда з тією планкою. Мабуть я везучий, раз біоса не уграв поки обновляв його.

А сьогодні підєднав його (ссд) до 690, все окай запустилось, з робочою планкою і біос новий накотив.
Відповісти