ВІДРЕДАГОВАНО, БО ПОПЕРЕДНЬО БУЛА ПОВНА КАША
Всім привіт, сталась наступна ситуація з мат платою ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING.
Вночі коли сидів за компом все працювало в штатному режимі, я його вимкнув, зранку ввімкнув, підсвітка/індикація на клавіатурі і мишці є, але вони не працюють. В БІОС вони теж не працюють, є підсвітка чи індикація, але ніякої реакції. Я методом научного тику вияснив, що подібним чином відвалилось 4 USB3.2 порти, внизу на картинці обведені червоним. Я пробував CMOS RESET це нічого не дало, порти дальше не працюють. В портах які перестали працювати були включені TYPE-A to TYPE-C кабель, мишка та клавіатура, один порту був не зайнятий, до кабеля TYPE-C нічого підключено не було. На перший погляд всі решта порти живі. Принаймні флешка, мишка і клавіатура в них працюють, включаючи type-c порти, вони нормально комунікують з iPhone, передача даних відбувається.
Безліч запитаннь:
Чи можна це якось пробувати фіксити?
В кого якийсь досвід з СЦ АСУС?
Чи можна в нас добитись отримання підмінної мат.плати на час ремонту цієї як це передбачено в статті 8, частині 9 закону про захист прав споживачів?
Можливо в когось були подібні проблеми?
Загалом ця мать доставляє лише проблеми. Вона не може працювати з розігнаною пам'яттю з EXPO I чи EXPO II, треба все крутити руками по відео білдзоїда, декілька тижнів назад вона по 3-4 хвилини тупила не могла передати керування віндовсу, стояла в пре бут статусі, поки я не поміняв місцями планки пам'яті, і ще й тепер відвалились 4 порти.
П.С. Так сталось що перед тим як я міняв пам'ять місцями БІОС був скинутий до заводських налаштуваннях, експо було вимкнене. Тобто сьогодні коли відвалились порти, розгону не було ніякого.
Не працюють порти обведені червоним, інші 3.2 порти працюють, type-c обидва теж працюють.
Останні статті і огляди
Новини
Відвалились USB порти на ASUS B650E-E
-
werneo
Member
-
lordep
Member
Щодо питання з ОП то варто оновити БІОС до крайньої стабільної версії. Ситуацію з портами USB, вирішувати через СЦ.
-
GreenMile
Member
Скоріше за все, у вас відвалився на платі AMD USB 3.20 eXtensible Host Controller, ось тут почитайте, я на такій самій платі досліджував ЮСБ з іншої причини. Встановіть там за посиланням в пості USB Device Tree Viewer і подивіться які порти на яких контролерах висять, чи вистачає ресурсів контролера тощо.
Можете заодно порівняти свою плату з моїми референсними скрінами по ЮСБ.
Але, скоріше за все - в сервіс.
Можете заодно порівняти свою плату з моїми референсними скрінами по ЮСБ.
Але, скоріше за все - в сервіс.
-
Prescott
Member
Плата на гарантии? Сдавайте, проблема очевидна.