Всем привет, в жизни у меня было много ибп, лоджики всякие итд, у них был металлический корпус, который умерено грелся и пассивным охлаждением через блоки круглых отверстий по бокам).
Сейчас же взял для разнообразия MAKELSAN Lion1500VA (900W) (LionUPS1500kVA). И если глянуть на фото, у него классический для ибп некоторых пластиковый корпус, причем не знаю зачем, но они сделали вент отверстия с прорезями только в одном направлении, мб что бы пыль не попадала и пальцами не лезли. У него пассивный охлад, в то же время у модели на 2200 ВА уже есть кулер) хотя корпуса идентичны. Так вот он греется до 50 градусов) вся пластиковая крышка 45-50, и по бокам пытается плавным потоком вверх хоть как-то выйти этот горячий воздух (и это при работе впростое) без нагрузки, и без зарядки, просто в нормальной работе. И тут либо производитель сэкономил или еще чего и пассивка не справляется, либо он и должен жарится в таких температурах) я представляю какие они там внутри.
Аккумуляторы кстати врядли страдают, ибо они стоят спереди внизу, там корпус холодный, греется транс и плата над ним видимо и весь этот жар остается в корпусе пытаясь хоть как-то выйти).
Пластик у корпуса весьма интересный, можно вырезать канцелярским ножом отверстия там где их с завода не прорезали с другой стороны каждой щели) но пока он новый не буду этим заниматься, решил вопрос установкой 200 мм кулера просто вплотную к корпусу, он оч тихий, и он получается продувает воздух от одной боковой части к другой и температура ибп теперь 27-30 градусов).
Так вот, если без кулера, и 50 градусов, насколько это губительно для ибп? мое мнение что это бы влияло в долгосрочку на элементную базу на плате, так как там ну может под крышкой градусов 70, ибо корпус напичкан под завязку, и пластик не отводит тепло как металл.
Останні статті і огляди
Новини
Температуры ИБП
-
Essentia
Junior
-
Rucha
Member
не знаю як воно для самого ДБЖ, а от для АКБ - це капець!Essentia: ↑ 23.09.2024 17:00 Так вот, если без кулера, и 50 градусов, насколько это губительно для ибп? мое мнение что это бы влияло в долгосрочку на элементную базу на плате, так как там ну может под крышкой градусов 70, ибо корпус напичкан под завязку, и пластик не отводит тепло как металл.
-
Essentia
Junior
ну я відмітив у тексті що аккуми зпереду) там до 30 градусів)не знаю як воно для самого ДБЖ, а от для АКБ - це капець!
-
GreenMile
Member
Елементній базі пофігу, в неї робочі температури набагато більші. Негативно температура може впливати тільки на АКБ, але він все одно здохне за 2-3 роки, тож можна не перейматись.Essentia: ↑ 23.09.2024 17:00 Так вот, если без кулера, и 50 градусов, насколько это губительно для ибп? мое мнение что это бы влияло в долгосрочку на элементную базу на плате, так как там ну может под крышкой градусов 70, ибо корпус напичкан под завязку, и пластик не отводит тепло как металл.
Матеріал корпусу ДБЖ ніяк не впливає на охолодження, бо все одно між корпусом і платою - повітря, яке дуже поганий провідник тепла. У склопакеті не просто так повітряний прошарок роблять, а у пінопласту, що є теплоізолятором - багато пор з повітрям
На період гарантії забийте, потім, якщо дуже захочеться, можете прорізати додаткові вентиляційні отвори.
-
Essentia
Junior
[/quote]Елементній базі пофігу, в неї робочі температури набагато більші. Негативно температура може впливати тільки на АКБ, але він все одно здохне за 2-3 роки, тож можна не перейматись.
Матеріал корпусу ДБЖ ніяк не впливає на охолодження, бо все одно між корпусом і платою - повітря, яке дуже поганий провідник тепла. У склопакеті не просто так повітряний прошарок роблять, а у пінопласту, що є теплоізолятором - багато пор з повітрям
На період гарантії забийте, потім, якщо дуже захочеться, можете прорізати додаткові вентиляційні отвори.
[/quote]
Дякую)) та я ж такий що можу і зараз прорізати)) що і зробив би через 2 тижні покупки якщо не знайшов би 200 мм кулер який тихий та тримає весь дбж холодним))
Просто пам.ятаю у мене були дбж і більшої потужності, без активного, але був металевий корпус та більші отвори, та він не грівся більше ніж 30-35) а тут прямо піч))
[/quote]
Дякую)) та я ж такий що можу і зараз прорізати)) що і зробив би через 2 тижні покупки якщо не знайшов би 200 мм кулер який тихий та тримає весь дбж холодним))
Просто пам.ятаю у мене були дбж і більшої потужності, без активного, але був металевий корпус та більші отвори, та він не грівся більше ніж 30-35) а тут прямо піч))
-
GreenMile
Member
Це залежить не від корпусу, а від схемотехніки. Старі ДБЖ просто були краще зроблені, а цей примітивний, вангую, що у нього основний генератор тепла - трансформатор, бо зарядний пристрій і живлення низьковольтної частини реалізовані через додаткову обмотку основного транса, а не окремими імпульсним БЖ.Essentia: ↑ 23.09.2024 18:10 Дякую)) та я ж такий що можу і зараз прорізати)) що і зробив би через 2 тижні покупки якщо не знайшов би 200 мм кулер який тихий та тримає весь дбж холодним))
-
Essentia
Junior
GreenMile: ↑ 23.09.2024 18:21Це залежить не від корпусу, а від схемотехніки. Старі ДБЖ просто були краще зроблені, а цей примітивний, вангую, що у нього основний генератор тепла - трансформатор, бо зарядний пристрій і живлення низьковольтної частини реалізовані через додаткову обмотку основного транса, а не окремими імпульсним БЖ.Essentia: ↑ 23.09.2024 18:10 Дякую)) та я ж такий що можу і зараз прорізати)) що і зробив би через 2 тижні покупки якщо не знайшов би 200 мм кулер який тихий та тримає весь дбж холодним))
та я гадаю у цьому ціновому сегменті вони всі схожі, конструктив може бути різним, але в основі наврядчи один сильно гірше чи краще іншого, був до цього - ДБЖ LogicPower LPM-L1550VA (LP4988)
Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
на розетці он на цей дбж з.явився відгук:
У мене взагалі він 2021 року ) хоча придбав зараз) а що до риски заряду то у мене завжди у всіх дбж було так що показує одразу 1-3 риски з 4-х при відключенні від мережі, чим менше навантаження тим більше показує заряд, так у них працюють ці шкали заряду)) треба повертати якщо 2021 року?:) я просто не звик повертати товари, коли вони працюютьКупив і повернув через декілька днів. ДБЖ прийшов з зазначенням дати випуску - 2022 рік, тобто десь 2 роки був на складі (це погано). Заряду в ньому майже не було. Після зарядження (8 годин) тримав навантаження підключеної техніки сумарно приблизно 660 Вт (це добре). Одразу ж після відключення мережевого живлення показник заряду падає з 100 до 75 % (3 риски замість 4) - це погано. Тобто 100 відсотків заряду не тримав (можливо через рік випуску). Навантаження приблизно 560 Вт тримає біля 20 хвилин автономної роботи (це добре). Але заявлені 50 хвилин на заявленій потужності (900 Вт) не протримає. Може теоретично і протримати, якщо навантаження знизити приблизно до 100 Вт, але не перевіряв. При падінні заряду нижче 25 % (1 риска) вимикається дуже швидко (може хвилину, може менше): комп'ютер не встигає завершити роботу і самостійно вимкнутись. Тобто комп вимикається некоректно (це погано). Збірка ДБЖ гарна, дизайн теж (це добре). Аналогічні конкуренти дорожчі, тобто ціна непогана. В мануалі зазначено, що має 2 акумулятори по 7А, а в описі на сайті зазначено - по 9... З причини цих розходжень з описом (час автономної роботи, ємність, рік випуску) і повернув.
Відправлено через 1 годину 41 хвилину 58 секунд:
Хоча зараз протестував, тримає заряд добре, особливо при помірному навантаженні, через 15 хвилин все ще було 3 риски з 4, та я сам вирубив тестування, тому що блок живлення пк MSI MAG 850W на модифікованій синусоїді жужжить на всю кімнату, доречі це дуже шкідливо для блоку живлення або самого пк? така робота від аккуму ібп на модифікованому синусі?GreenMile: ↑ 23.09.2024 18:21Це залежить не від корпусу, а від схемотехніки. Старі ДБЖ просто були краще зроблені, а цей примітивний, вангую, що у нього основний генератор тепла - трансформатор, бо зарядний пристрій і живлення низьковольтної частини реалізовані через додаткову обмотку основного транса, а не окремими імпульсним БЖ.Essentia: ↑ 23.09.2024 18:10 Дякую)) та я ж такий що можу і зараз прорізати)) що і зробив би через 2 тижні покупки якщо не знайшов би 200 мм кулер який тихий та тримає весь дбж холодним))
-
GreenMile
Member
Це особливість свинцевих АКБ, рівень заряду там "міряють" просто по рівню напруги, а, оскільки при переході на батареї свинець одразу різко "провалюється" по напрузі (чим більше навантаження - тим більше провалюється), то логічно, що рівень заряду одразу "падає". Та не треба нічого повертати, якщо працює, гарнатія ж є.Essentia: ↑ 23.09.2024 22:23 У мене взагалі він 2021 року ) хоча придбав зараз) а що до риски заряду то у мене завжди у всіх дбж було так що показує одразу 1-3 риски з 4-х при відключенні від мережі, чим менше навантаження тим більше показує заряд, так у них працюють ці шкали заряду)) треба повертати якщо 2021 року?:) я просто не звик повертати товари, коли вони працюють
Імпульсним БЖ в цілому пофігу на форму сигналу, гудіти може, але там напевно гуде більше сам ДБЖ ніж БЖ в ПК. Або якщо колонки включені то вони гудітимуть.Essentia: ↑ 23.09.2024 22:23 Хоча зараз протестував, тримає заряд добре, особливо при помірному навантаженні, через 15 хвилин все ще було 3 риски з 4, та я сам вирубив тестування, тому що блок живлення пк MSI MAG 850W на модифікованій синусоїді жужжить на всю кімнату, доречі це дуже шкідливо для блоку живлення або самого пк? така робота від аккуму ібп на модифікованому синусі?
-
Евгений King
Member
Ну по перше той покупака трошки наркоманить, як ДБЖ протримає 900Вт навантаження аж 50хв на 2*9Ач 12в Акб )) Видно мануал почитати релігія не дозволяє ) Для 50хв автономності при 900вт навантаження AКБ має бути в 5 разів більшої ємності і точно не свинцевийEssentia: ↑ 23.09.2024 22:23
У мене взагалі він 2021 року ) хоча придбав зараз) а що до риски заряду то у мене завжди у всіх дбж було так що показує одразу 1-3 риски з 4-х при відключенні від мережі, чим менше навантаження тим більше показує заряд, так у них працюють ці шкали заряду)) треба повертати якщо 2021 року?:) я просто не звик повертати товари, коли вони працюють
--//--
Хоча зараз протестував, тримає заряд добре, особливо при помірному навантаженні, через 15 хвилин все ще було 3 риски з 4, та я сам вирубив тестування, тому що блок живлення пк MSI MAG 850W на модифікованій синусоїді жужжить на всю кімнату, доречі це дуже шкідливо для блоку живлення або самого пк? така робота від аккуму ібп на модифікованому синусі?
Те що блок сильно шумить від модифікованого синуса погано, але не смертельно, так буде з більшістю блоків живлення, бо модифікований синус.
PS: з 10-15 циклів розряду при 500Вт споживання і АКБ можна замовляти нові, особливо якщо висаджувати в нуль. Такі UPS в поточних умовах то тільки в темпі вальсу максимально швидко вимкнути ПК, тоді воно якось більш-менш буде жити близько року. Свинець не любить розрядку великими токами, не любить нагрів, дуууже довго заряджається. Користь з подібного UPS чисто в можливості вимкнути ПК.
-
Essentia
Junior
Це гудить сам блок живлення, може через активний PFC, багато статей кажуть що блоки з APFC взагалі не дружать з нечистим синусом, але сподіваюсь короткочасні сессії періодично по 5-15 хвилин його не вбьють.....У мене пк на столі та мені дуже легко було почути. А ДБЖ не сильно гудить, там більш низький гул, а на блоці живлення такий єлектричний противний тріск. Причому навіть при вимкненому пк + кнопці на БП, поки на нього йде модиф. синус він жужжить) і тільки якщо з розетки вже шнур вийняти котрий йде на блок живлення - він перестає жужжати, ну тут логічно. Звучить цей звук дуже страшно, але наскільки шкідливо це для бп не знаю. В ідеалі чистий синус, але щось вони вдвічі дорожчі, поки не потягну...Імпульсним БЖ в цілому пофігу на форму сигналу, гудіти може, але там напевно гуде більше сам ДБЖ ніж БЖ в ПК. Або якщо колонки включені то вони гудітимуть.
хоча на розетці бачу таку ж модель з чистим синусом той же фірми за ту же ціну практично, то вони фільттри переплутали може
згоден)) ніколи у мене дбж навіть з великим запасом не використовувався для пк БЕЗ НАВАНТАЖЕННЯ довше 20 хвилин). Він не для цього))Ну по перше той покупака трошки наркоманить, як ДБЖ протримає 900Вт навантаження аж 50хв на 2*9Ач 12в Акб )) Видно мануал почитати релігія не дозволяє ) Для 50хв автономності при 900вт навантаження AКБ має бути в 5 разів більшої ємності і точно не свинцевий
ого, а деякі ще рекомендують раз в 3 місяці робити повну розрядку))) тим самим зменшуючи ресурс аккумів на 15%))) виходить.PS: з 10-15 циклів розряду при 500Вт споживання і АКБ можна замовляти нові, особливо якщо висаджувати в нуль. Такі UPS в поточних умовах то тільки в темпі вальсу максимально швидко вимкнути ПК, тоді воно якось більш-менш буде жити близько року. Свинець не любить розрядку великими токами, не любить нагрів, дуууже довго заряджається. Користь з подібного UPS чисто в можливості вимкнути ПК.
-
GreenMile
Member
Свят-свят-свят, скоріше кличте священникаEssentia: ↑ 24.09.2024 00:04 багато статей кажуть що блоки з APFC взагалі не дружать з нечистим синусом,
То статті писані дуже спрощено, зі ступінчастим сигналом просто не працює активний ПФЦ блока живлення і все. Ну як не працює, він не може реалізувати ту функцію, для якої його створили. В іншому сенсі там все нормально.
-
fan-zp
Member
GreenMile
а не работает ПФЦ потому что в ступеньках нет амплитудного напряжения, которое при 220в синусоиды равно 310в
а не работает ПФЦ потому что в ступеньках нет амплитудного напряжения, которое при 220в синусоиды равно 310в
-
Essentia
Junior
это знаю) но не знаю убивает ли это сам пфц)fan-zp: ↑ 24.09.2024 11:21 GreenMile
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
не у всіх) у деяких сам дбж у захист провалюється при переході на батарею ( тому рекомендують запас по потужності ) якщо буде апфц) та й для самого пфц може не дуже корисно)GreenMile: ↑ 24.09.2024 10:55Свят-свят-свят, скоріше кличте священникаEssentia: ↑ 24.09.2024 00:04 багато статей кажуть що блоки з APFC взагалі не дружать з нечистим синусом,
То статті писані дуже спрощено, зі ступінчастим сигналом просто не працює активний ПФЦ блока живлення і все. Ну як не працює, він не може реалізувати ту функцію, для якої його створили. В іншому сенсі там все нормально.
-
GreenMile
Member
Що значить нема? ))) Ви неуважно дивились ваше відео, в ступінчатому сигналі є і амплітудна напруга і діюча, просто для ступінчатого сингалу діюча напруга визначається скважністю, а для синусоїдального сигналу - амплітудою.fan-zp: ↑ 24.09.2024 11:21 GreenMile
Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
Ні.Essentia: ↑ 24.09.2024 14:28 это знаю) но не знаю убивает ли это сам пфц)