Нестабильная работа ПК

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

forey
А Биос пробовал на материнской плате обновлять? Как раз недавно новый вышел... Но скорее проблемы с ОЗУ, наверное.
Alexsandr
Member

Повідомлення

forey: 26.08.2023 09:12 за останніх дня три BSOD немає, а комп просто може зависнути на секунду і перезавантажитися. Потім заходжу в Event Viewer, а воно пише, що дамп файла немає, бо під час генерації виникла помилка.
Нету синего экрана обычно тогда, когда есть высокий шанс потерять данные на диске (это из наблюдений) т.е. такая перезагрузка это попытка немедленно прекратить любую работу из-за возможности потерять данные. ОЗУ сюда не вписывается обычно, а вот работа через DMA с ОЗУ уже может. По памяти можно просто уменьшить частоту и поднять чуток тайминги до более медленной памяти.
forey
Junior

Повідомлення

Avenger80
Я все оновлював, абсолютно всі дрова, але нічого не допомагало
Alexsandr
Короче, я, схоже, розібрався в чому прикол був - скоріше за все я, просто, планки пару міліметрів не дотиснув і поганий контакт був. Я їх витягнув (на всякий випадок ще й місцями поміняв) і ще раз вставив, але на цей раз сильно надавив, щоб точно нормально зайшло в роз'єм. Від останнього BSOD, який був 25 числа, по сьогодні все працює, як потрібно. Сподіваюсь, так далі і буде :)
leo925
Member

Повідомлення

Відеокарта R9 270X.
Чорний екран при запуску ПК
До BIOS не доходить
Материнка не пищить. Пищить, якщо від'єднати живлення відеокарти.
Шо це може бути? (Чистив, протирав спиртом - не допомогло). Інша в відеокарта (але без дод. живлення) в цій материнці працює.
Artem_K
Member

Повідомлення

leo925
Щоби були осмислені відповіді, бажано би подробиць про систему та БЖ.
.
alexblack2010
Junior

Повідомлення

Люди добрї, допоможіть розібратися - оновив я ВК влітку та БЖ, все було норм, але не довго, почалися зависання, а саме чорний екран + кулери ВК на всю міць. Порадили просто перевоткнути карту ще раз, зробив, допомогло (серпень 23рр.) до сьогодення, десь кілька днів тому проблема повторилась і так і продовжуется. Сбробував ФПС вінді заблокувати на 200 як порадили десь тут на форумі, не допомогло. Допоможіть треба робочий комп, а не це ось. OCCT та АЇДА стрес тести проходять, хоч я і не довго їх ганяв 20-40 хв. Зависання рандомні і під не великим навантаженням і навіть як тільки що після нового ребуту. Допомагае тільки жосткий ребут. помилка kernel power 41 (63)

материнка Asus prime x470-pro
ryzen 7 5800x + dark pro 4
Palit 4080
Kingston Fury DDR4-3600 32768MB PC4-28800 (Kit of 2x16384) Renegade Black (KF436C16RB1K2/32)
Be quiet! Pure Power 12 M 850W
з розгону тільки пам'ять в xmp 3600. все інше сток.
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

alexblack2010
В первую очередь прогнать осст поэлементно cpu, memory, 3d standard, power. Память вернуть в сток и посмотреть на поведение.
alexblack2010
Junior

Повідомлення

krivonos-kolya: 07.02.2024 21:34 alexblack2010
В первую очередь прогнать осст поэлементно cpu, memory, 3d standard, power. Память вернуть в сток и посмотреть на поведение.
воткнул обратно 1660ти, сбросил по умолчанию настройки биоса, поставил 3600 хмр память... осст пока ганять некогда, оно на старте винды уже началось, погонять не выходит с 4080. Надо работать. Приедет DeepCool PQ1000M 1000W, поставлю посмотрим.
Відповісти