Розмите зображення на моніторі

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
leiraris
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Зустрівся із проблемою після покупи нового ПК. Зображення на моніторі AOC 24G1WG64 стало розмитим після підключення нової відеокарти, 4060 Ti. Спочатку думав що проблема з відеокартою, але підключив ПК до телевізора Sony - і там зображення чітке як і воно повинно бути.
Проблема не спостерігалась з старим ПК, де була відеокарта RX 580. Хочу поцікавитись, чи можна якось налаштувати монітор чи налаштування відеокарти для повного зняття розмиття з екрану? Розмиття спостерігається як в іграх, так і в системі і при перегляді відео чи зображень (найбільш відчутно друге). Буду вдячний за допомогу.
GreenMile
Member

Повідомлення

Роздільну здатність правильну виставили?
Я сподіваюсь, монітор підключений не по VGA через перехідник?
leiraris
Junior

Повідомлення

GreenMile

Роздільна здатність на 1920 х 1080.
Кабель HMDI в слот HDMI на моніторі. Той самий кабель використовував для підключенню до телевізора, де все нормально.
На деяких форумав читав що може бути проблема у відсутності автоналаштування Nvidia конкретно для мого монітора, але не впевнений що в цьому проблема.
diftar47
Junior

Повідомлення

Можливо щось в OSD не те стоїть?
deserteagle777
Member

Повідомлення

для початку скинути налаштування монітора на заводські , начисто перевстановити драйвери , спробувати інший кабель :beer:
0kie
Member

Повідомлення

leiraris
Проверь, сколько герц показывает в Винде? Не в драйвере, а именно в Винде?
leiraris
Junior

Повідомлення

Я додумався :D вручну оновити драйвер монітора в Windows, і зображення стало краще, зникло розмиття.
Вибачте, що зайняв ваш час. Проблема вирішена.
Artem_K
Member

Повідомлення

leiraris
А є бажання зробити (можливо) картинку ще краще :) Монітори АОС вони цікаві. Підключи по DP.
Там ще й 144Гц мають бути доступні (якщо вони в моніторі є, бо такої моделі гугл не знає, а G1 може й бути), бо по HDMI не факт, що більше ніж 120 є.
leiraris
Junior

Повідомлення

UPD.

Зробив зображення ще краще. Я вимкнув підвищення різкості, а також включив DSR на 1.78 DL із плавністю розмиття в 0%.
Зображення стало чітким, різким, без мила і майже продуктивність не втрачена. Наприклад, той же Cyberpunk 2077 став виглядати в рази якісніше, і FPS як тримався на 144, так і залишився.
Плюс, я налаштував вертикальний сверхімульс на контроль програми, і вимкнув форсування згладжувчання поверх налаштувань програми, картинка стала ще чіткіша.
Просто додав це, може комусь знадобиться хто стикнувся з цією проблемою.
Відповісти