Маю конфігурацію aorus b560m pro, intel i5-11400f, і власне сам ссд з віндою xpg gammix s11 pro на 512гб. Проблема з'явилась уже давненько і полягає ось у чому:
Після обезточення пк (нариклад вимкнули світло) і подальшого його ввімкнення в біосі просто не відображається сам ссд (всласне я і у віндовс не спроможний зайти). Після n-ної кількості перезапусків (може бути як 1 раз, так і наприклад 20), ссд раптово з'являється і пк запускається у вінду, після цього ссд працює ідеально: проходить будь-які тести, нічого не фрізить, швидкість заявлена. При подальшому вимиканні пк або перезавантаженні все працює як і повинно, проблема з'являється лише при обезточенні пк і до цього самого "живильного" першого запуску. Зробив уже все що можна: оновив біос і навіть пробував ставити старі версії, замінив displayport на якісний (читав що може впливати), пооновлював драйвери усього що є на материнській платі(чіпсет, контролери сата і тд), оновив прошивку самого ссд. Єдине що не переустановлював саму вінду. Чи є якісь ідеї? А, іще забув згадати що іноді під час цих перших запусків замість моделі (в нормі він підписаний xpg gammix s11 pro в біосі) ссд він підписаний sm2262 (як я нагуглив це модель самого контролера пам'яті). Буду вдячний за будь яку допомогу!
Останні статті і огляди
Новини
M2 ssd зникає з біосу після обезточення пк
-
fDrilling
Junior
-
Engineer_1988
Member
Бажано б перевірити крісталдиском.
У мене таке було з новим гудрамом, або нема при запуску, або інше ім'я. Кількість включень на смарті рахувало за декілька разів і т.д. Мабуть не все гаразд з ним
У мене таке було з новим гудрамом, або нема при запуску, або інше ім'я. Кількість включень на смарті рахувало за декілька разів і т.д. Мабуть не все гаразд з ним
-
Alex+
Member
така поведінка в обох м2 слотах?fDrilling: ↑ 18.09.2023 21:20aorus b560m pro
-
Shpoker
Member
fDrilling
Сними ссд и лапы его ластиком протри
Не поможет - проц тоже сними и его тоже ластиком
Отправлено спустя 41 секунду:
Ну явно ж прошибает питанием что-то окисленное
-
fDrilling
Junior
Так, в обох слотах однакова проблема.Alex+: ↑ 18.09.2023 21:33така поведінка в обох м2 слотах?fDrilling: ↑ 18.09.2023 21:20aorus b560m pro
Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Уже пробував разів 5 в обох слотахShpoker: ↑ 18.09.2023 21:43 fDrilling
-
Alex+
Member
Думаю скоро він "відпаде" остаточно. СМАРТ його покажітьfDrilling: ↑ 18.09.2023 21:44Так, в обох слотах однакова проблема
Коли таке пише, то це зазвичай проблеми з прошивкоюfDrilling: ↑ 18.09.2023 21:20підписаний sm2262
-
fDrilling
Junior
Він відносно новий і нібито в смарті все нормальноДумаю скоро він "відпаде" остаточно. СМАРТ його покажіть
-
Павло
Member
Блін може пишу дурню, но замініть батерейку на материнській платі.
-
fDrilling
Junior
Дурнею не вважаю, батарейку уже змінював.Блін може пишу дурню, но замініть батерейку на материнській платі.
-
Alex+
Member
fDrilling
по смарту нічого критичного нема. Все що можна було зробити вдома ви вже зробили. Можу порадити спробувати примусово фіксувати м2 в режимі 3.0. Бували випадки, що воно підклювало в автоматичному режимі. Хоча навряд це ваш випадок, бо у вас ссд відображається з ім'ям свого контролеру, тобто проблема з боку ссд а не плати
по смарту нічого критичного нема. Все що можна було зробити вдома ви вже зробили. Можу порадити спробувати примусово фіксувати м2 в режимі 3.0. Бували випадки, що воно підклювало в автоматичному режимі. Хоча навряд це ваш випадок, бо у вас ссд відображається з ім'ям свого контролеру, тобто проблема з боку ссд а не плати
-
fDrilling
Junior
Ех, що ж дякую за допомогу буду замовляти інший, а цей за гарнтією.
-
st17
Junior
Ймовірно це гарантійний випадок, дохне контролер. Мав такий же випадок.fDrilling: ↑ 18.09.2023 22:22 Ех, що ж дякую за допомогу буду замовляти інший, а цей за гарнтією.
Рекомендував би здавати в сервіс, мають повернути гроші або видати новий.