DDR4 работает на 800mzh не хочет выставляться выше 1600, после установки i9 11900ES

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
velseul
Junior

Повідомлення

Может просто сам камень такой попался нестабильный?
У меня был такой, вообще на доске А520, работал спокойно с ОЗУ на 3200 с 16т, память юзал не через ХМР, + добавлял 0.1в, на проце вообще делал offset -
не помню точно, но вроде работал на 1.135в, в играх не крашелся, в стрессе тестил только через AIDA, после 3 часов устал ждать, и отрубил, на проце была обычная башня на 4 теплотрубки с заявленной 145вт рассеивания. Ну как то так
DuckRider
Member

Повідомлення

Witcherock: 21.08.2023 14:55
DuckRider: 21.08.2023 01:29
А покажи скріншоти сенсорів з hwinfo
чогось конкретного чи температури ядер?
Vcore
Pl1, pl2, power consumption
Witcherock
Junior

Повідомлення

Я побавився, почистив систему, поміняв термопасту ще раз на всякий випадок, продув радіатор і т.д.
Походу я всрато повівся з термопастою, таке другий раз в житті колись так в ноуті перетиснув і комп тротлив.
Температури впали до адекватних в стресс тесті при дикій жарі в кімнаті 80-85 градусів максимум але в основному десь 82
В іграх до 65-70 ну максимум десь проскакує 74.
А от стабільність оперативи повне г***
Ставив на 15 і 16 таймінги на 1.35 вольта комп час від часу просто зависає намертво
Тому доводиться сидіти на 2933 і 16 18 18 38
Боюсь бавитись з більшим вольтажем, не скажу що таймінгі великі але далекі від ідеалу, може спробувати настроїти вторинні хоча я в цьому нуль
До речі при стресс тесті на 15-15-15-36 за 10 хв в Аїді нічого не крашилось, вольтаж лишив на проці чуть більший 1.218 на менше чим 1.205 пк не стартував це я нагадую а обмеження з тдп зняв різниці в температурах немає.
Думаю осінню буде в районі 60 в роботі і 75-80 в стресс тестах що більш чим норм.
Але проц я все таки певно продав і сяду на 10700к , чи може краще 11700к? Все таки в свій час заплатив 6к гривень чисто за оперативку а тепер сиджу як на звичайній зелені наче. Хочеться вижати максимум з цього сокету поки не перейду на некст платформу.
Зокрема взяти тих ще 5ггц на 10700к і спробувати оперативку погнати на рівень 3600-3800 з адекватиними таймінгами що цей проц мені не дасть.
Ще раз показує, що я трішки туповатий і спішу вибачте що потривожив дурними питаннями, але досвід є довсід :beer:

Відправлено через 44 хвилини 36 секунд:
Ну але без андервольтинга все дуже зле знову тротлить, а з заміною пасти і зміною вольтажу все менш більш ок (паста мх 6 )
Знову таки думаю у мене невдалий екземпляр.
Sashkotem
Member

Повідомлення

Witcherock
Маю доступ до двох 11700к на одному вода 360 то ніякі ліміти не крутив температури норм, на другому nh d14 то стоїть короткочасний 180 і довгостроковий 160 вт, комп розігрівається до 70+ градусів і все стає гаряче, навіть корпус, так що добре подумайте, для чого брати такі процесори без води і потім крутити паверліміт
Відповісти