Всім привіт. Власне вже вдруге помітив цю проблему. Такого раніше ніколи не було.
Першого разу як завжди вимкнув комп'ютер через "завершення роботи" , а він собі потім знову увімкнувся і висів на заставці (два користувача і пароль просто).
Сьогодні ж майже все так само , але монітор не показував зображення, хоча системник працював. На кнопку "перезавантаження" не реагував. Примусово вимкнув через основну.
Якби не чорний екран другого разу , то можна було б подумати на якісь таймери пробуждення, але тепер лізуть думки , що проблема саме з залізом. Блок живлення можливо ?
Ніякі налаштування не чіпав до цього. Біос тим паче.
Комплектуючі:
плата gigabyte b560m aorus pro
процесор 10400f
пам'ять 32 Гб DDR4 3000 MHz Corsair Venageance CMK32GX4M2B3000C15
відеокарта msi rx 5700 xt gaming x
блок живлення seasonic x560
монітор asus vg249q
Система win10 pro x64 оригінальний образ з офіційного сайту на crucial mx500 250 gb. Встановлено , мабуть, всі оновлення по цей день.
Також є hdd Toshiba p300
Останні статті і огляди
Новини
ПК сам вмикається після завершення роботи
-
simoralesha
Member
-
nummus777
Junior
Добрий вечір.
Скоріше за все винуватцем є материнська плата. Було подібне і не раз, і винуватцем завжди була материнська плата
Скоріше за все винуватцем є материнська плата. Було подібне і не раз, і винуватцем завжди була материнська плата
-
Alex+
Member
Не завадить оновити з подальшим скиданням налаштувань. Також вирубить фаст-бут на всякий випадокsimoralesha: ↑ 23.06.2023 23:10Біос тим паче
-
1A343
Member
Була в мене така проблема на asus p5k se/epu, Потім ще й зависати почав спонтанно, навіть при запуску ПК. Пам'ять тестив, все ОК. Так і не зрозумів чого так. Там охлад був поганий ізначально, і після ігор налаштування BIOS злітали.
У знайомого на HP системнику були зависання. Я почистив стирачкою контакти легенько, на пам'яті, бо спирт не допомагав, і ПК запоацював нормально.
У знайомого на HP системнику були зависання. Я почистив стирачкою контакти легенько, на пам'яті, бо спирт не допомагав, і ПК запоацював нормально.
-
simoralesha
Member
Дякую всім за підказки та інформацію
Спробую оновити біос та скинути налаштування.
Пам'ять відносно недавно працює в ПК. Перед встановленням ластиком проходився по контактам.
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Спробую оновити біос та скинути налаштування.
Пам'ять відносно недавно працює в ПК. Перед встановленням ластиком проходився по контактам.
-
jekinis
Member
Wake-on-LAN проверьте,может тоже из за этого сам включаться.
-
simoralesha
Member
Подивлюся. Дякую !jekinis: ↑ 24.06.2023 07:51 Wake-on-LAN проверьте,может тоже из за этого сам включаться.
Отправлено спустя 5 часов 20 минут 12 секунд:
jekinis
Wake on lalaln вимкнений і був.
В диспетчері пристроїв стояли відмітки "Дозволити цьому пристрою виводити комп'ютер із режиму очікування" на клавіатурі, мишці та мережевому адаптері.
Зняв їх. Можливо в цьому була справа.
Ще поспостерігаю. Якщо знову буде щось подібне, то оновлю біос на материнській платі.
-
GreenMile
Member
Домашніх тварин немає?
Колись приносив клієнт ПК з таким діагнозом, що самовільно вмикається вночі, з'ясувалось, що в біосі було ото як раз запуск по клавіатурі, а дома кіт, якій вночі по столах лазив ![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
simoralesha
Member
Ні, нічого подібного немає.GreenMile: ↑ 10.07.2023 18:56 Домашніх тварин немає?Колись приносив клієнт ПК з таким діагнозом, що самовільно вмикається вночі, з'ясувалось, що в біосі було ото як раз запуск по клавіатурі, а дома кіт, якій вночі по столах лазив
![]()
Тривалий час нормально вимикався, а сьогодні знову помітив що увімкнувся після завершення роботи. Систематичність відсутня взагалі
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
-
Crossbow
Member
simoralesha
відключіть на деякий час кнопку "ВКЛ" з панелі корпуса. Бували випадки...
деякий час доведеться помучитись з вмиканням "з плати"
відключіть на деякий час кнопку "ВКЛ" з панелі корпуса. Бували випадки...
деякий час доведеться помучитись з вмиканням "з плати"
-
Alex+
Member
100% робочий метод:
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
- спойлер
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
-
simoralesha
Member
Crossbow
Справа в тім що це відбувається відразу після завершення роботи. Тобто, монітор згас і тут же через декілька секунд ПК вмикається. Я ж в цей момент зовсім не чіпаю кнопку старту.
Отправлено спустя 22 секунды:
Alex+
Й то вірно![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Справа в тім що це відбувається відразу після завершення роботи. Тобто, монітор згас і тут же через декілька секунд ПК вмикається. Я ж в цей момент зовсім не чіпаю кнопку старту.
Отправлено спустя 22 секунды:
Alex+
Й то вірно
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
Artem_K
Member
А було таке кілька місяців тому на новому робочому компі. Лікувалося, якщо не помиляюся, через налаштування у msconfig boot. Подробицы не пам'ятаю, бо зробив як у знайденому гайді й не парився.
-
Crossbow
Member
а я не казав що кнопку "потрібно чіпати, чи не чіпати". я казав -- "відключити" для тестуsimoralesha: ↑ 14.07.2023 14:29Справа в тім що це відбувається відразу після завершення роботи. Тобто, монітор згас і тут же через декілька секунд ПК вмикається. Я ж в цей момент зовсім не чіпаю кнопку старту.