Во многих играх есть небольшие статеры, микро фризы. Помогите понять что не так, или я придираюсь...

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Alexanderxxl
А линий сколько показывает?)
Alexanderxxl
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
X16
MessiaH
Member

Повідомлення

Alexanderxxl
режим 3.0 рисует? вообще если есть возможность, то протестить систему с другой видяхой или протестить видяху на другой системе, от результатов плясать. Карта далеко не мощная, я бы даже сказал слабёхонькая, в проц точно упора быть не может. Какие тайминги памяти и что рисует аида 64 тест?
Alexanderxxl
Member

Повідомлення

MessiaH
Да режим 3.0 есть, тайминги 16 20 20 39 83

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
MessiaH
Задержка 68.6 ns
divinity
Member

Повідомлення

За atomic heart дизлайк, але проблема може бути у shader compilation... Фрізи, статтери - це все туди, часто на ДХ12 таке, якщо розробник болт поклав на свою гру, або якщо драйвера її не підтримують.
Alexanderxxl
Member

Повідомлення

divinity
Так что попробовать снести 12 и поставить 11 ??
divinity
Member

Повідомлення

Alexanderxxl
причому тут знести? Гра написана під якийсь АПІ, наприклад dx12. Шейдери - це по суті маленькі програми. Коли сцену потрібно показати, є два варіанти - або завантажити шейдери "прекомпільовані" - це коли розробник це робить під кожну відеокарту (і драйвер), або компілювати їх на ходу - і це відчувається як фрізи чи мікростаттер.

Под ДХ12 майкрософт дозволила розробникам більш вільно маніпулювати тим що потрібно грі, и тим що непотрібно, і тому якщо розробники гарно зроблять - все буде літати. Якщо ні - то розробник полінився и не зробив як потрібно, у результаті набагато більше ігор під дх12 статтерить.

Якщо ти читаєш, наприклад, підтримку якоїсь гри у нових драйверах - це, у більшості, і значить, що під цю гру додали прекомпільовані шейдери і вона починає гарно працювати.

З юзерської точки зору можна лише перемкнути на ДХ11/Vulkan, якщо є така можливість. У стімі є опція опція кешування шейдерів (Shader Pre-Caching англійською, не знаю чи так українською), але не у всіх іграх вона фіксить фрізи. По-моєму, там тільки Vulkan підтримується, можу бути неправий.
Vitalio
Member

Повідомлення

І мене в сем’ї великій,
В сем’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.
(С) Т. Г. Шевченко

Комраду та всім заінтересованим по природі лагу/фрізу і тд...

Розкажу з чим сам зіткнувся та як це виявив...

Проблема:
У мене при відвалі одного з usb портів usb хабу, вінда на долю секунди підлагує (відвал - usb пристрій в ньому вкл/викл на долю секунди). Відвал був USB-хабу, а саме одного з його портів, було миттєве unplug/plug

Рішення/діагностика:
Щоб відкинути можливість цієї проблеми, пропоную встановити будь-яку програму для перегляду логів по кожному usb-порту
Я цим ПЗ користувався, воно правда кривувате та вилітає, можливо москальське
https://www.nirsoft.net/utils/usb_log_view.html
Отже, відкриваєте гру, паралельно запускає ПЗ для запису логів по usb. Появляється лаг, згортаєтесь та провіряєте логи, чи не відвалився в даний момент юсб порт.

Висновок - відвал був активного пристою (хабу, одного його порта). Вирішив - перестав підключати в храмий порт хабу пристрої.
відвал, сповіщення вінди про вкл/викл пристрою ось це провокувало фріз системи

PS: клініка розширяється :gigi:
oversmoke
Member

Повідомлення

Avenger80: 06.04.2023 07:13 Может и чушь скажу, но почему-то эти все вопросы замечаю у людей с мониторами - 144Гц, 165Гц... Похоже как на проблему с просмотром фильмов на телевизоре и уплавнялкой и 24 кадровыми фильмами. Может надо монитор подстраивать под частоту кадров игры? А это всякие freesync и т.п. технологии.
Это не чушь. Трабл есть на старых картах точно. У знакомого была проблема давненько, решение тогда было снизить герцовку. Сейчас как не знаю.
Но, вот пишут: https://www.reddit.com/r/Eldenring/comm ... ?rdt=40517

Alexanderxxl
Каким кабелем подключен монитор? Может быть в нем дело.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

oversmoke
Да у него и фпс говорит маловато, 45 в HZD на низких- средних. Какой-то проклятый компьютер, ей богу.
Відповісти