Хай буде так. Я цього і не стверджував безапеляційно.
Просто поділився тим, що помітив різну поведінку на різних дбж, і припустив, що на деяких "наворочених" моделях можливо це як то реалізували, а нам не сказали.
Останні статті і огляди
Новини
Якась фігня з компом при роботі від інвертора 12/220В
-
Alex+
Member
-
Alexsandr
Member
В тестах ИБП бывает указано, что ИБП продолжает синусоиду, подхватывает в момент пропадания и это считается хорошо. В принципе 50 герц не такая и высокая частота, электроника может подшаманить.
-
Alex+
Member
Я оце подумав, якщо в дбж дійсно є якась синхронізація, то по любому про це десь напишуть. І таки да, довго шукати не прийшлося, є достатньо багато про це згадувань в оглядах та різних статтях. Одна з таких (нажаль с рф ресурсу, тому щоб не ставить ліві посилання, зробив скріншот статті). Але ще до неї я побачив таку поведінку по осцику, але не думав що все так складно:
-
Vovk_Z
Member
Синхронізувати тактовий генератор ДБЖ з мережею не особо складно. Інше питання, що така опція не дуже важлива, якщо ми розробляємо інтерактивний ДБЖ з меандром чи модифікованою синусоідою.
Але, по пам'яті (із статей ще паперових комп'ютерних журналів початку двотисячних років) - здається, в пристойних модифіковано-синусних ДБЖ - сигнал теж часто намагаються синхронізувати з мережею.
А в чисто-синусних Smart-UPS (і не лише) наприклад, це штатно робиться вже десятки років.
Але, по пам'яті (із статей ще паперових комп'ютерних журналів початку двотисячних років) - здається, в пристойних модифіковано-синусних ДБЖ - сигнал теж часто намагаються синхронізувати з мережею.
А в чисто-синусних Smart-UPS (і не лише) наприклад, це штатно робиться вже десятки років.
-
Alex+
Member
так. Просто це дещо згладжує затик при перемиканні. Якщо від розповзання синусу випаде один період в 20мс, то не факт що БЖ компа переварить таке, бо по нормам для АТХ стандарту там час утримання 17мсVovk_Z: ↑ 10.02.2023 18:59що така опція не дуже важлива