Последние статьи и обзоры
Новости
Як змінити радянськомовну Win10/11 на повноцінну українську?
-
leo925
Member
При всіх доступних методах з інтернета ОС стає наполовину англійська , наполовину українська. Шо правильно треба зробити, окрім перевстановлення ОС?
-
Kassatka
Member
Так і перевстановленням ОС максимум чого ви доб'єтесь, що замість вбудованого облікового запису користувача "Администратор" отримаєте користувача "Administrator". На жаль, наш ринок має мало значення для Мокрософт і вони забили на те, щоб повністю перекласти українською, а от на російську перекладали повністю ще з 90-их. Тому я з жалем зазвичай користуюся російськомовним інтерфейсом Win 7/10/11, бо те що вони переклали українською я й так напам'ять знаю, а от описи глибоких деталей адміністрування мені англійською мовою погано зрозумілі. А ще я ну ніяк не можу запам'ятати з точністю до букви назву групи "Authenticated Users", щоб вводити її з клавіатури, а от "Прошедшие проверку" пам'ятаю добре.
Можна встановити з початку хоч україномовну, хоч англомовну, хоч російськомовну версію Вінди, а потім обрати українську мову інтерфейсу - результат буде фактично однаковий.
Можна встановити з початку хоч україномовну, хоч англомовну, хоч російськомовну версію Вінди, а потім обрати українську мову інтерфейсу - результат буде фактично однаковий.
-
Барбарис
Member
leo925, які доступні методи? Мовний пакет із сайту майків все зробив українською, крім імені користувача в деяких моментах(для цього мабуть з 0 треба ставити).
Kassatka, а ви прямо лише розділ адміністрування використовуєте? Це здається єдине, де переклад калічний або відсутній. Якщо це постійно використовується, то англійською інфи більше та й описи в розділі, здається, язиком теж не перекладені були.
Kassatka, а ви прямо лише розділ адміністрування використовуєте? Це здається єдине, де переклад калічний або відсутній. Якщо це постійно використовується, то англійською інфи більше та й описи в розділі, здається, язиком теж не перекладені були.
-
Евгений King
Member
Які такі всі методи?leo925: ↑ 30.09.2024 19:08 При всіх доступних методах з інтернета ОС стає наполовину англійська , наполовину українська. Шо правильно треба зробити, окрім перевстановлення ОС?
Метод один:
Зайти в налаштування час і мова, загрузити і встановити український мовний пакет, встановити мову інтерфейсу - українська, регіон - Україна, все.
Ну і треба ще бутнути систему після зміни мови, аби зміни подіяли.
Якщо вінда наполовину англійською стала - просто почекайте, вона згодом докачає все і поправить сама, якщо звісно у вас оновлення системи не вимкнені - тоді RIP.
-
Kassatka
Member
Щойно накатив український мовний пакет поверх російської версії Windows 10 і замість суміші української з англійською отримав жахливу суміш російської з українською. Навіть у вікнах Провідника, не кажучи вже про Служби. У службах зустрічається й англомовний опис, але це мабуть не служби від Майкрософт, а від сторонніх програм. І на вкладинці "Безпека" маю "Прошедшие проверку", а не "Authenticated Users". Виглядає капець як негарно, але користуватися можна.
А раніше якщо я накатував україномовний пакет поверх російської версії Вінди, то отримував суміш української з англійською й жодного російського слова.
Чи щось змінилося з новими оновленнями ОС, чи це моя давно встановлена ОС, відновлена після вірусів, чудить.
Беру свої слова назад тоді. Зараз спробую ще на ноуті, де стоїть літом проінстальована Windows 11.
Загалом мені там російського перекладу завжди вистачало, навіть якщо так як Ви кажете англомовний варіант більш повний, а при перекладі схалтурили і частину інформації викинули.
А раніше якщо я накатував україномовний пакет поверх російської версії Вінди, то отримував суміш української з англійською й жодного російського слова.
Чи щось змінилося з новими оновленнями ОС, чи це моя давно встановлена ОС, відновлена після вірусів, чудить.
Беру свої слова назад тоді. Зараз спробую ще на ноуті, де стоїть літом проінстальована Windows 11.
Адміністрування, Служби, Групова політика і таке іншеБарбарис: ↑ 30.09.2024 19:36 Kassatka, а ви прямо лише розділ адміністрування використовуєте? Це здається єдине, де переклад калічний або відсутній. Якщо це постійно використовується, то англійською інфи більше та й описи в розділі, здається, язиком теж не перекладені були.
Загалом мені там російського перекладу завжди вистачало, навіть якщо так як Ви кажете англомовний варіант більш повний, а при перекладі схалтурили і частину інформації викинули.
-
oh_boy
Member
Спочатку необхідно встановити український пакет, а потім скопіювати налаштування, інструкція тут
https://ibb.co/vzdXNNm
Цей метод працює 100%, перевірено на +10 компах
https://ibb.co/vzdXNNm
Цей метод працює 100%, перевірено на +10 компах
Последний раз редактировалось oh_boy 30.09.2024 20:05, всего редактировалось 2 раза.
-
Евгений King
Member
Треба бутнути ПК після зміниKassatka: ↑ 30.09.2024 20:01 Щойно накатив український мовний пакет поверх російської версії Windows 10 і замість суміші української з англійською отримав жахливу суміш російської з українською. Навіть у вікнах Провідника, не кажучи вже про Служби. У службах зустрічається й англомовний опис, але це мабуть не служби від Майкрософт, а від сторонніх програм. І на вкладинці "Безпека" маю "Прошедшие проверку", а не "Authenticated Users". Виглядає капець як негарно, але користуватися можна.
Адміністрування, Служби, Групова політика і таке іншеБарбарис: ↑ 30.09.2024 19:36 Kassatka, а ви прямо лише розділ адміністрування використовуєте? Це здається єдине, де переклад калічний або відсутній. Якщо це постійно використовується, то англійською інфи більше та й описи в розділі, здається, язиком теж не перекладені були.
Треба почекати, система сама впродовж недовготривалого часу все виправить
Скільки користуюсь українським інтерфейсом, жодних кривих мордорських перекладів не було
-
Барбарис
Member
Kassatka, корпоративна 10 змінилась нормально.
-
Kassatka
Member
У свіжій Windows 11, яка перебуває в ідеальному стані, також суміш української з російською, а не суміш української з англійською. Значить тепер все інакшеті після якихось оновлень Win 10/11 ситуація з локалізацією змінилася.
Власне я про таке й мріяв. Якщо вже в падлу все перекласти, то якщо накочуєш українську поверх англомовної Вінди, то отримуєш суміш української з англійською, а якщо поверх російськомовної Вінди, то суміш української з російською. Власне так було ще в Windows XP, але потім у Windows 7 все спаскудили (стосовно Вісти не знаю).
Тепер потрібно буде провести два експерименти. Подивитися, що буде якщо на англомовну Вінду накатити український мовний пакет і як зараз виглядає український дистрибутив Вінди. Підозрюю, що в обох випадках буде суміш української з англійською без жодного російського слова, як і було раніше.
Відправлено через 10 хвилин 59 секунд:
Власне я про таке й мріяв. Якщо вже в падлу все перекласти, то якщо накочуєш українську поверх англомовної Вінди, то отримуєш суміш української з англійською, а якщо поверх російськомовної Вінди, то суміш української з російською. Власне так було ще в Windows XP, але потім у Windows 7 все спаскудили (стосовно Вісти не знаю).
Тепер потрібно буде провести два експерименти. Подивитися, що буде якщо на англомовну Вінду накатити український мовний пакет і як зараз виглядає український дистрибутив Вінди. Підозрюю, що в обох випадках буде суміш української з англійською без жодного російського слова, як і було раніше.
Відправлено через 10 хвилин 59 секунд:
Ясна річ, що я перезавантажився. Тільки я використовував повне перезавантаження компа, а не вихід з системи. На Win 10 "Швидке завантаження" вимкнуто, на Win 11 увімкнуто. Щойно виконав на обох компах вихід з системи - теж нічого не змінилося й маю суміш української з російською.Евгений King: ↑ 30.09.2024 20:03 Треба бутнути ПК після зміни
Сумніваюся, але побачимо чи через кілька днів щось зміниться.Евгений King: ↑ 30.09.2024 20:03 Треба почекати, система сама впродовж недовготривалого часу все виправить
Мабуть тому, що Ви не встановлюєте спочатку російську версію Вінди, а користуєтесь українською версією Вінди або накатуєте український інтерфейс на англійську версію Вінди.Евгений King: ↑ 30.09.2024 20:03 Скільки користуюсь українським інтерфейсом, жодних кривих мордорських перекладів не було
Последний раз редактировалось Kassatka 30.09.2024 20:30, всего редактировалось 1 раз.
-
man1242
Member
Windows 11 Home singl полностью на украинском без всяких пробле
-
leo925
Member
Невже нема файла, який запустив і в тебе одразу українізована ОС? Без інтернету
-
Kassatka
Member
Власне я на корпоративці й сиджу.Барбарис: ↑ 30.09.2024 20:12 Kassatka, корпоративна 10 змінилась нормально.
-
Барбарис
Member
Kassatka, у мене древня кацапська корпоративна з сайту майків(просто активована ключем з фірми), ще навіть LTSB, а не LTSC. Може то якась збірка порізана і вінда не розрізняє, що міняти?
-
Ekz0rcyst
Member
leo925
ISO з сайту розробника з потрібною локалізацією. Ну або як вже вище писав пан Евгений King
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Барбарис
Та біс його взагалі знає, що там в людини стоїть. Кришталеву кулю для ворожіння не пропоную.
ISO з сайту розробника з потрібною локалізацією. Ну або як вже вище писав пан Евгений King
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Барбарис
Та біс його взагалі знає, що там в людини стоїть. Кришталеву кулю для ворожіння не пропоную.
-
kreuzritterrr
Junior
Після встановлення мовного пакету спробуйте ще перевірити оновлення в Microsoft Store, там дуже часто надходять оновлення саме для мовних пакетів.
-
S
Member
Она еще и переведена местами неправильно.leo925: ↑ 30.09.2024 19:08При всіх доступних методах з інтернета ОС стає наполовину англійська , наполовину українська.
Пользоваться английской версией если русская не подходит. Кстати даже при русском интерфейсе если просто регион выставить Украина многие проги особенно старые устанавливаются на английском поскольку украинского не знают.leo925: ↑ 30.09.2024 19:08Шо правильно треба зробити, окрім перевстановлення ОС?
-
Kassatka
Member
Так тому що у Вас древня кацапська корпоративка, тому у Вас суміш української з англійською, а не з російською. Бо раніше було тільки так при виборі українського мовного пакету. А тепер напевне змінили і неперекладене береться не з англійської, а з тієї мови, на якій дистрибутив Вінди. Якщо український інтерфейс ставиться на кацапську Вінду, то і неперекладене береться з кацапської, а не з англійської. Можливо це можна якось пофіксити, але я для себе не хочу, власне про таке я й мріяв, щоб те, що не переклали українською, було кацапською, а не англійською. Я збірки ніколи не ставлю, а лише з оригінальних образів MSDN. І як Win 10, так і Win 11 в мене оновлюються до актуальних версій.Барбарис: ↑ 30.09.2024 21:16 Kassatka, у мене древня кацапська корпоративна з сайту майків(просто активована ключем з фірми), ще навіть LTSB, а не LTSC. Може то якась збірка порізана і вінда не розрізняє, що міняти?
З регіоном у мене ніколи проблем не було, а от у Параметри -> Время и язык -> Язык на перше місце ставлю мову Російська (Росія) (з Російська (Україна) теж буде фігня), а у Панель керування -> Регіон -> Адміністрування -> Мова програм, які не підтримують Юнікод теж ставлю Російська (Росія), а Панель керування -> Регіон -> Формати -> Формат ставлю Українська (Україна). Тоді з жодною програмою нема траблів, щоб вона запускалася англійською й не можна було вручну перемкнути на кацапську.S: ↑ 30.09.2024 22:11 Кстати даже при русском интерфейсе если просто регион выставить Украина многие проги особенно старые устанавливаются на английском поскольку украинского не знают.
Доречі зараз у мене на що Він 10, що на Він 11 всі новітні Параметри кацапською, а стара Панель керування навпаки українською. Дуже дивно, може дійсно якісь глюки неправильного налаштування.
-
Melki
Member
полностью англоязычная 10-ка Education edition, купленная в ноутбуке в англоязычной стране, выпущенным специально для этой страны, спокойно полностью перевелась на кацапский этим методом
там нет никаких накатываний дистрибутивов с одного на другой язык - украинский либо есть, либо его нет (частично переведено)
если с украинским не сработало именно этим единственно нормальным способом, то либо дать время докачаться, либо учить английский и юзать на нем.Евгений King: ↑ 30.09.2024 19:54Зайти в налаштування час і мова, загрузити і встановити український мовний пакет, встановити мову інтерфейсу - українська, регіон - Україна, все.
Ну і треба ще бутнути систему після зміни мови, аби зміни подіяли.
там нет никаких накатываний дистрибутивов с одного на другой язык - украинский либо есть, либо его нет (частично переведено)
-
0F
Member
Дякую, дуже дякую за просування російськомовного контенту в пошукових системах.Kassatka: ↑ 30.09.2024 23:51 от у Параметри -> Время и язык -> Язык на перше місце ставлю мову Російська (Росія) (з Російська (Україна) теж буде фігня), а у Панель керування -> Регіон -> Адміністрування -> Мова програм, які не підтримують Юнікод теж ставлю Російська (Росія), а Панель керування -> Регіон -> Формати -> Формат ставлю Українська (Україна)
-
unclevrm
Member
Не поверишь, на этом форуме и сайте есть русская версия, её можно включить и все будет на русском, вот так вот0F: ↑ 01.10.2024 00:54Дякую, дуже дякую за просування російськомовного контенту в пошукових системах.Kassatka: ↑ 30.09.2024 23:51 от у Параметри -> Время и язык -> Язык на перше місце ставлю мову Російська (Росія) (з Російська (Україна) теж буде фігня), а у Панель керування -> Регіон -> Адміністрування -> Мова програм, які не підтримують Юнікод теж ставлю Російська (Росія), а Панель керування -> Регіон -> Формати -> Формат ставлю Українська (Україна)