Допоможіть підібрати кулер на і5

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Vasyl
Member

Повідомлення

Привіт всім. Прошу вашої поради. Хочу змінтити платформу на і 750. Материнку планую брати Gigabyte GA-P55A-UD3R і думав брати кулер Scythe Mugen 2 Rev.B. Але як викреслив материнку в масштабі то виявилось що кулер стане, а вентилятор якщо прикріпити то перекриє два слоти оперативної пам'яті. Отут і виявилось, що далеко не кожен кулер стане з вентилятором так, щоб не перекривались слоти оперативки. Є ще цікава річ - DeepCool Killer Whale - по габаритам не влазить, але він має таку конструкцію, що думаю, можливо оперативка поміститься під ребрами, хоч дуже сумнівно.

Далі - Zalman CNPS10X Flex. Якщо встановити на нього вентилятор 120х120х25мм, тоді він зі слотами оперативки зовсім "впритик".

Із тих, що по розмірах підходять і можна в нас знайти - ThermoLab Baram і Thermalright MUX-120.

Думаю, можливо в когось з форумчан є така материнка, то підкажіть який кулер там нормально стає.
leif
Member

Повідомлення

Vasyl, дивіться на сайті виробників кулера, там має бути сторінка сумісності.
зі свого боку можу порекомендувати Thermalright MUX-120, дуже тихий і відмінно охолоджує.
Judge13
Member

Повідомлення

Vasyl
Дешево и сердито http://hotline.ua/tx/cooler_master_hype" target="_blank ... r-b10-212p
leif
Member

Повідомлення

Judge13, ну дёшево относительно. почти 300 грн в нормлаьных магазинах.а MUX-120 всё таки совсем другой уровень и за 450 его можно взять.
Vasyl
Member

Повідомлення

Judge13
Нажаль хайпер 212 також перекриє перший слот оперативки. Його розміри - 120x79,7x158,5. Тут ключовий розмір - 79,7 плюс вентилятор 25мм. Потрібно щоб цей розмір в кулера був не більшим 72мм, тоді разом з вентилятором він поміщається і до слотів лишається доступ. Ну або вентилятор знизу чіпляти, але так мені не до вподоби - гаряче повітря з процесорного кулера буде гнатись не в витяжний вентилятор корпуса, а в блок живлення, що не є добре.

MUX-120 має розміри 133x58x160. Оцей розмір 58 якраз і дає йому можливість вільно почуватись на цій материнці і навіть на більш "тісних" материнках. В asus p7p55d, здається, слоти оперативки ще на декілька мм ближче до сокета ніж Gigabyte GA-P55A-UD3R.

ThermoLab Baram має розміри 67x132x160. тут 67мм - також гуд. Але він дорожчий за MUX-120 і ще вентилятор до нього треба окремо купляти.

leif
Скажіть будь ласка як ваш і5 на 3,5 Ггц почуває себе з MUX-120, яка температура скажімо в ОССТ, шум, яке там кріплення (мені важливо щоб був бекплейт - терпіти не можу інтеловських "кліпс"), як оброблена основа кулера.
leif
Member

Повідомлення

Шуму немає, в тестах я вже не пам"ятаю, бо я влітку їх не проводив,для 3.5 напругу піднімати майже 100% не треба, а отже матимете в простої десь близько 28-30 градусів і наприклад в метро 2033 до 50.
Бекплейт відмінний як і все кріплення, надійне і просте.
localpirat
Advanced Member

Повідомлення

Vasyl
а какая ОЗУ? Нормальные кулера идут намного выше радиаторов памяти
Vasyl
Member

Повідомлення

localpirat

От я також про це думав. Ну так подивившись в хотлайні думаю брати або http://hotline.ua/tx/team_4_gb_2x2gb_dd ... 000hc9dc-l
або http://hotline.ua/tx/kingston_4_gb_2x2g ... ad3t1k24gx
(чи може щось краще порадите?). В отих кінгстонів, зараза, радіатори дуже високі.
Висота кулерів або 158мм або 160мм, вентилятор - 120х120мм. 160-120= 40мм, я боюсь що модулі пам'яті з радіаторами будуть вищі 40мм.

Добавлено спустя 5 минут 54 секунды:
Ну хіба може вентилятор менший причіпити...
Sanje
Member

Повідомлення

На такую систему порекомендовал бы Ноктуа Д14, меня вполне устраивает, даже Очень.
На счет памяти - всегда пользовался Кингстон и не жалуюсь, мои планки держат 1600 - все стабильно.
Востаннє редагувалось 21.07.2010 20:58 користувачем Sanje, всього редагувалось 1 раз.
well
Member

Повідомлення

Vasyl:В отих кінгстонів, зараза, радіатори дуже високі.
Висота кулерів або 158мм або 160мм, вентилятор - 120х120мм. 160-120= 40мм, я боюсь що модулі пам'яті з радіаторами будуть вищі 40мм.
имхо возьми память с низкими радиаторами и не парься, все равно толку от тех радиаторов не много, понты и не более...
Vasyl
Member

Повідомлення

Sanje
Ну ноктуа Д14 дійсно крутий кулер. Мене цікавить як у вас планки пам'яті стають, чи вони поміщаються під вентилятором, бо в тих кінстонів, що я хочу брати (див. зсилку) дуже високі радіатори, у ваших я так розумію радіатори маленькі?
Так і не видно ніде зараз того Д14, десь з'являвся на хотлайні і знову зник.
Sanje
Member

Повідомлення

Радиаторов у меня нет вообще на памяти.
Могу сказать также и поддержаржать слова well - "возьми память с низкими радиаторами и не парься, все равно толку от тех радиаторов не много, понты и не более..."
"Так і не видно ніде зараз того Д14" - кто ищет тот найдет ;)
leif
Member

Повідомлення

Д 14 шикарная вещъ! только зачем он нужен при разгоне без поднятия вольтажа? ну вот какой от него реальный толк будет без разгона и5 750 до 4.2?
well
Member

Повідомлення

del.......протупил
Judge13
Member

Повідомлення

Vasyl
Самый простой выход - купи кулер типа http://www.scythe-eu.com/en/products/fa" target="_blank ... -slim.html, мне помогло)
или http://hotline.ua/tx/xigmatek_hdt-sd1283" target="_blank
Vasyl
Member

Повідомлення

Judge13
Дякую, придивлявся я до того хігматека, але він, зараза, на кліпсах. Верхня зсилка не працює.
Знайшов закордонний огляд, який прояснює ситуацію:
http://www.tomshardware.com/reviews/lga ... 535-8.html
Вкладення
image002.png
image001.png
Востаннє редагувалось 21.07.2010 12:49 користувачем Vasyl, всього редагувалось 3 разів.
Vasyl
Member

Повідомлення

master
Оце також хороший кулер - дешевий і продуктивний і кріплення добре, один з претендентів на покупку, але слоти памяті вентилятор накриє як і мугена 2. Я вже думав радіатори пообрізати (вони знімаються?).

Ось ще з того ж огляду про шум:

Добавлено спустя 6 минут 15 секунд:
Мабуть найкращим вибором буде термалрайт мукс 120 - програє лише 3 градуси мугену 2 в максимальному навантаженні, до того ж найкраще охолоджує VRM і найтихіший; ніяких проблем з установкою і кріплення хороше.

...Мабуть прислухаюсь до поради leif.
Дякую всім за допомогу.
Вкладення
image004.png
image003.png
master
Member

Повідомлення

Vasyl
а не проще ли подобрать память без таких высоких радиаторов?
тогда выбор кулера будет не таким сложным занятием. просто для выбранных тобой модулей идеальны вариант - это ВОХовый кулер... :idea:
well
Member

Повідомлення

Vasyl:Я вже думав радіатори пообрізати (вони знімаються?)
ни в коем случае этого не делай, испортишь, выкинешь дорогой кулер, покупай все так чтобы вставало без обрезки, тем более что выбрать можно, благо этого добра навалом...

з.ы особо не навязываю, т.к ты выбираешь кулер несколько подороже, но все же, мой профильный Scythe Samurai ZZ не мешает памяти с очень большими радиаторами, в летнюю жару прекрасно справляется с разогнанным до 3,6 квадом и попутно обдувает мосфеты и околосокетное пространство, да и цена на него более чем демократичная ;)
Відповісти